'Avatar: The Last Airbender' van Netflix: Dit moet je weten

'Avatar: The Last Airbender': Dit moet je weten

Netflix werkt aan een live-action versie van Avatar: The Last Airbender.

Jim Pedd, 6 juni 2020 om 10:00

Netflix werkt aan een live-action versie van de animatieserie Avatar: The Last Airbender. Eerder probeerde M. Night Shyamalan het al met een film, maar die flopte jammerlijk. Wat weten we al van deze nieuwe poging?
De franchise debuteerde halverwege de jaren 2000 op Nickelodeon. Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko maakten de populaire cartoon. Na drie seizoenen kwam er een einde aan en bestelde met een spin-off, The Legend of Korra.

De Avatar
De live-action versie volgt de avonturen die we ook zagen in de animatieserie. In de wereld van Avatar is de wereld verdeeld over vier naties, die vernoemd zijn naar de elementen. Je hebt de Air Nomads, het Earth Kingdom, de Fire Nation en de Water Tribes. In elke natie zijn er mensen die kunnen ‘benden’.

Lees ook: Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender' komt er sneller dan je denkt

Zij kunnen gebruik maken van het element van hun natie en telekinetische krachten gebruiken. De enige die ze allemaal kan gebruiken is de Avatar, die voor balans moet zorgen. Aang is de laatste Avatar van de Air Nomads, en belandde in het ijs. Honderd jaar later werd Aang gevonden door Katara en Sokka.

Race tegen de klok
Aang hoorde van hen dat de wereld helemaal naar de knoppen is gegaan. De Fire Nation heeft grote delen van de wereld overgenomen en wacht op de komst van een komeet die de krachten van de soldaten veel groter zal maken. Dan wil de Fire Nation definitief de wereld veroveren.

Aan Aang de taak om snel te leren de drie andere elementen te beheersen. Als het eenmaal zover is, kan hij de Fire Lord verslaan en weer voor balans zorgen.

Cast en crew
De makers van de animatieserie, DiMartino en Konietzko, keren terug voor de live-action serie. “We kunnen niet wachten om de wereld van Aang cinematisch tot leven te brengen zoals we het ons altijd voorgesteld hadden, en met een cultureel passende, niet-whitewashed, cast,” aldus de makers.

Lees ook: Release 'Avatar: The Last Airbender' nog ver weg

Een cast is er helaas nog niet. We weten wel dat er gezocht wordt naar een voornamelijk Aziatische cast. Een jongetje van tussen de 12 en 14 zou de rol van Aang moeten spelen.

Wanneer te zien?
De serie bevindt zich nog in de pre-productie. Het was ooit de bedoeling om in 2019 te beginnen met de opnames, maar dat lukte niet. En dus wordt er nu hard gewerkt aan de scripts en cast. Zodra die er allemaal zijn, en het coronavirus er niet meer voor zorgt dat de opnames van films en series stil liggen, kan de boel weer verder.

Het is nog niet zeker hoeveel seizoenen er gaan komen van Avatar: The Last Airbender.

Lees meer over: Avatar The last Airbender, Netflix, Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko

Populair nieuws