search

Ons nieuws van zaterdag 6 juni 2020

Disney+ voegde weer nieuw materiaal toe
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde weer nieuw materiaal toe

Deze series zijn er allemaal nieuw toegevoegd op je favoriete streamingdienst, Disney+.

Nieuwe seizoenen verschenen er deze week niet op Disney+. Maar gelukkig waren er wel wat nieuwe afleveringen van de series die wekelijks te zien zijn. Hieronder het complete overzicht.

Er verschenen geen nieuwe series. Hieronder volgt het overzicht met nieuwe afleveringen en een korte synopsis waar mogelijk.

Nieuwe afleveringen
Disney Gallery: Star Wars The Mandalorian S01E06: in de zesde aflevering van deze documentaireserie over de productie van The Mandalorian, leren we alles wat je moet weten over de visualisatie. Dat is een belangrijk process bij dit sort series met veel visuele effecten.
One Day at Disney S01E27: Volg een werkdag van George Montano, die als Plasterer werkt bij Disney.
Be Our Chef S01E11: De finale van dit eerste seizoen. Twee van de deelnemende gezinnen nemen het nog eenmaal tegen elkaar op.
Family Sundays S01E31: Heerlijke Onesie gebaseerd op de film 101 Dalmatians.
A Dog Life with Bill Farmer S01E04: Wederom beleeft Bill een prachtige dag met de dieren waar hij het meeste van houdt: honden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 keigoede series die nu gewoon op Netflix staan!
Series / Featured

3 keigoede series die nu gewoon op Netflix staan!

Het zijn dikke vette aanraders: deze series op Netflix wil je niet missen!

Op Netflix staan series van Netflix zelf, maar ook heel veel andere series uit de States of andere landen. Hieronder tref je drie kneitergoede series die je gewoon op Netflix kunt vinden!

Kalifat (1 seizoen)
Deze Zweedse serie verscheen voor het eerst op de zender SVT Play, begin 2020. En het was een succes. Je volgt Fatima, een agent van de Zweedse veiligheidsdienst, die een tip krijgt dat er in Zweden een terreuraanslag wordt gepland. Er zijn acht afleveringen en mogelijk volgt er een tweede seizoen.



The Spy (1 seizoen)
In deze miniserie uit 2019 zie je een topprestatie van Sacha Baron Cohen die je kent van typetjes als Ali G en Borat. Maar deze man heeft meer in zijn mars en dat laat hij zien in The Spy. Hij speelt een Mossad-undercoveragent die in Syrië achter de plannen van een aanval op Israël moet komen.



Unorthodox (1 seizoen)
Deze originele Netflix-miniserie is van Duits-Amerikaanse makelaardij en is een gebaseerd op de autobiografie Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots uit 2012 van Deborah Feldman. De vooral Jiddisch gesproken serie laat zien hoe het 19-jarige Joodse meisje Esty een ultraorthodoxe gemeenschap ontvlucht. Maar haar man reist achter haar aan om haar terug te halen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix pakt groot uit met nieuwe serie 'Cowboy Bebop'!
Series / Nieuws

Netflix pakt groot uit met nieuwe serie 'Cowboy Bebop'!

'Cowboy Bebop' is een van de meest populairste anime-series ooit.

Schrijver Javier Grillo-Marxuach, die eerder uitvoerend producent was van Dark Crystal: Age of Resistance, sprak onlangs met Gizmodo over de door Netflix gemaakte live-action serie van Cowboy Bebop. Tijdens het interview gaf hij aardig wat details weg over wat we kunnen verwachten.

Lees ook: Acteur John Cho gewond: 'Cowboy Bebop' van Netflix flink vertraagd

In Cowboy Bebop zien we John Cho als Spike Siegel, de leider van een groep intergalactische premiejagers. De oorspronkelijke anime is vooral bekend door zijn stijlvolle, coole en vreemde vormgeving. De hamvraag is natuurlijk of ze die vormgeving eer zullen aandoen in de live-action versie. Grillo-Marxuach geeft echter aan dat we ons geen zorgen hoeven te maken:

"Je kunt niet naar de anime kijken als een algemeen startpunt. De personages krijgen geen andere haar, kleding of namen. Als je Cowboy Bebop maakt, moet je Cowboy Bebop maken, weet je? Het is zoiets als Star Wars; niet aan sleutelen."

De scenarist heeft al een vroege montage van de eerste aflevering gezien, en is extreem enthousiast over alle aspecten:

"Ik ben een scifi-nerd uit de jaren '90, en ben gewend dat je informatie gevoed krijgt. Dertig jaar later zie je pas hoeveel vreemder tv-series zijn geworden. Onze serie wordt dus ook vreemd, net als de anime. Dit is een project waarin allerlei invloeden samenkomen: jazz, Amerikaanse popcultuur, cowboys en reality tv."

Lees ook: Eerste blik achter de schermen live-action 'Cowboy Bebop'

Onnodige controverse
Ondanks al deze positieve woorden, kreeg Netflix toch de nodige boze reacties over de diversiteit van de cast en crew van de serie. Grillo-Marxuach, die zelf uit Puerto Rico komt, vindt dit echter overtrokken. Hij geeft aan dat Shinichirō Watanabe meewerkt als adviseur en ze scenaristen van Aziatische afkomst hebben ingehuurd. Daarnaast zal de diversiteit ook terug te zien zijn in de cast:

"Spike Siegel moet Aziatisch zijn. Ik bedoel, dit is geen Scarlett Johansson in Ghost in the Shell situatie. We maken een serie die zich in een multiculturele toekomst afspeelt en waar diversiteit de norm is."

Het is nog (steeds) onbekend wanneer we Cowboy Bebop kunnen verwachten op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is de nieuwe Marvel-held Moon Knight van Disney+?
Series / Video/clip/featurette

Wie is de nieuwe Marvel-held Moon Knight van Disney+?

Over een tijdje stormt deze Marvel-held de huiskamers binnen via de soloserie op Disney+.

Komende jaren krijgen heel wat gezichten uit de strips van Marvel Comics een eigen serie op Disney+. Er zijn al series aangekondigd over Ms. Marvel en She-Hulk en ook de duistere Moon Knight krijgt een eigen show op de streamingdienst.

Deze series zijn direct verbonden aan de films in het Marvel Cinematic Universe en waarschijnlijk verschijnen de nieuwe helden ook op het witte doek in de vele films die er ongetwijfeld nog gaan volgen. Moon Knight a.k.a. Marc Spector verscheen voor het eerst in 1975 in de comics en het personage wordt ook wel gezien als een soort Batman van concurrent DC Comics.

Wie is Moon Knight?
Marvel Entertainment heeft een een heel aardige video gemaakt waarin het personage in een paar minuten wordt beschreven aan de hand van de comic. Het is uiteraard onbekend hoe het personage wordt vertaald naar live action.

Lees ook: Wow! Keanu Reeves als Marvel-held 'Moon Knight'?

Vooralsnog staat Moon Knight gepland voor 2022 en Keanu Reeves werd eerder in verband gebracht met de titelrol.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaan we deze held weer terugzien in 'Star Trek: Discovery'?
Series / Nieuws

Gaan we deze held weer terugzien in 'Star Trek: Discovery'?

Na Captain Pike en Spock, zou er zomaar nog iemand terug kunnen keren.

Acteur Jason Isaacs was in het eerste seizoen van Star Trek: Discovery te zien als Gabriel Lorca. Hij was in eerste instantie de kapitein van de Discovery. Tot men erachter kwam dat hij Mirror Lorca was, een schurk.

Het lot van Prime Lorca is nog altijd niet bekend. Dat laat de mogelijkheid open dat hij terugkeert. En Isaacs ziet dat wel zitten. "Waar is Prime Lorca? Ik geef toe dat we gesprekken voeren. Het is niet zo dat zodra Mirror Lorca dood ging, fans niet om Prime Lorca vroegen, maar er moet echt een goed verhaal zijn," vertelde Isaacs.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 brengt een nieuwe grens

Terugkeer kan
"Weet je, we hebben Pike zelfs al gezien! We weten hoe hij is. We hebben hem gezien en hij is fantastisch. We weten alleen niet wie Prime Lorca is. Als hij de neef van Mirror Lorca is, een beetje Frank Spencer-achtig, dan wil niemand tijd met hem doorbrengen."

Lees ook: 'CBS maakt 'Star Trek: Enterprise' met James T. Kirk!'

Maar Isaacs heeft daar ook al een idee voer: "Hij moet net zo interessant zijn. En gedurfd. Je moet een schip voor hem vinden en een reden om hem terug te brengen. En dus praten we erover. En als we iets bedenken dat echt geweldig is, dan ben ik meer dan bereid om mezelf weer uit te hongeren en weer in dat uniform te passen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale 'The Walking Dead' doet je mond openvallen
Series / Nieuws

Finale 'The Walking Dead' doet je mond openvallen

Het wordt een hele unieke, opwindende ervaring, de seizoensfinale dit keer.

Je mond gaat openvallen van de finale van het tiende seizoen van The Walking Dead. Dat belooft regisseur Greg Nicotero ons. De aflevering, die eigenlijk op 12 april te zien had moeten zijn, wordt op een zeker moment uitgezonden.

Dat hangt op dit moment af van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Als de boel tegen blijft vallen, kan het nog wel even duren eer filmproducties hervat worden. Dan kan je er dus op rekenen dat het nog even duurt voordat de finale er is, want die moet op kantoor bij Warner Bros. Television afgemaakt worden.

Lees ook: 'The Walking Dead'-theorie: is dit waarom Rick Grimes zo lang vermist is?

Favoriete aflevering
"Het is een van mijn favoriete afleveringen van het seizoen," vertelde Nicotero. "Wat zo mooi is aan onze serie, en waar Angela [Kang, showrunner] zo goed in is, is het momentum van het verhaal echt vasthouden. Toen we iedereen achterlieten, zag je Beta en de horde de toren omsingelen. En de finale gaat op dat moment verder."

Lees ook: 'The Walking Dead' seizoen 11: dit moet je weten

We zullen dus zien dat Judith Grimes, Negan, Father Gabriel en de andere overlevenden in de val zitten in een ziekenhuistoren. Een legioen van zombies, geleid door Whisperer Beta, zal hen proberen op te eten. Om aan de verdoemenis te ontsnappen, moeten Daryl, Carol, Kelly en de rest de horde infiltreren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgen we toch een ander tweede seizoen van The Mandalorian?
Series / Nieuws

Krijgen we toch een ander tweede seizoen van The Mandalorian?

Hij was nauwelijks in het harnas te vinden, maar dat zou veranderen met het nieuwe seizoen.

Een belangrijk element uit The Mandalorian was dat we Din Djarin nooit kregen te zien. Daardoor was het ook mogelijk om diverse stuntmannen in het kostuum te laten kruipen. Het gerucht gaat nu dat we in het tweede seizoen toch meer momenten van Pedro Pascal in het harnas krijgen.

Pedro Pascal is de ster van de serie. Hij staat bovenaan de credits en is te horen als Din. Maar we zagen hem bijna niet. Sterker nog, het grootste deel van de fysieke verschijningen van Din Djarin was gespeeld door Lateef Crowder en Brendan Wayne. De uitzondering is een moment in de finale waarin Din zijn helm afdoet.

Lees ook: 'Star Wars' brengt dit populaire personage naar live-action

Vaker te zien
Volgens Bespin Bulletin is Pascal vaker in het kostuum te zien. Het is niet zeker waarom precies, omdat de drie performers Din Djarin heel effectief tot leven brachten. Een theorie is dat Din Djarin dit seizoen vaker zijn helm af zal doen.

Lees ook: ''The Mandalorian' krijgt straks een vrouwelijke Boba Fett'

Ook is het mogelijk dat Pascal meer kansen wilde hebben om het personage echt geheel te omarmen. Wat het ook wordt: het tweede seizoen van de serie is in oktober te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na maar liefst 12 jaar zegt Clark Gregg 'Agents of SHIELD' vaarwel
Series / Nieuws

Na maar liefst 12 jaar zegt Clark Gregg 'Agents of SHIELD' vaarwel

Na twaalf jaar (!) als Agent Coulson, komt het avontuur bij Marvel nu echt tot een einde.

Acteur Clark Gregg moet de afgelopen jaren meermaals afscheid genomen hebben van Agents of SHIELD. Het scheelde een aantal keren niet veel of ABC had de serie geannuleerd. Maar nu, na zeven seizoenen, is het pas echt zover.

Nu de finale van de serie er snel aan komt, neemt Gregg echt afscheid. "Ik kan het niet geloven. Je draait je om en ineens is het voorbij. Iron Man werd in 2008 gemaakt, dus we zijn al twaalf jaar verder," begon hij.

Lees ook: Start 'Agents of SHIELD' seizoen 7 heeft opvallend goede kijkcijfers

Heel cool
"Het is een buitengewone ervaring geweest. Ik heb echt fantastische vrienden gemaakt. Ik heb ook zoveel versies van dit leuke, coole personage waar ik van houd mogen spelen, en met fans wereldwijd gesprekken kunnen voeren. Ik voel niets dan dankbaarheid," aldus Gregg.

Lees ook: Gaat de serie 'Agents of SHIELD' een spin-off krijgen?

De acteur "is enorm dankbaar aan iedereen met wie ik heb mogen werken, wiens werk mij heeft geholpen en mijn leven rijker heeft gemaakt." De serie is nog maar even bezig en dan is het voorbij. Afleveringen verschijnen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender' van Netflix: Dit moet je weten
Series / Featured

'Avatar: The Last Airbender' van Netflix: Dit moet je weten

Netflix werkt aan een live-action versie van Avatar: The Last Airbender.

Netflix werkt aan een live-action versie van de animatieserie Avatar: The Last Airbender. Eerder probeerde M. Night Shyamalan het al met een film, maar die flopte jammerlijk. Wat weten we al van deze nieuwe poging?

De franchise debuteerde halverwege de jaren 2000 op Nickelodeon. Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko maakten de populaire cartoon. Na drie seizoenen kwam er een einde aan en bestelde met een spin-off, The Legend of Korra.

De Avatar
De live-action versie volgt de avonturen die we ook zagen in de animatieserie. In de wereld van Avatar is de wereld verdeeld over vier naties, die vernoemd zijn naar de elementen. Je hebt de Air Nomads, het Earth Kingdom, de Fire Nation en de Water Tribes. In elke natie zijn er mensen die kunnen 'benden'.

Lees ook: Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender' komt er sneller dan je denkt

Zij kunnen gebruik maken van het element van hun natie en telekinetische krachten gebruiken. De enige die ze allemaal kan gebruiken is de Avatar, die voor balans moet zorgen. Aang is de laatste Avatar van de Air Nomads, en belandde in het ijs. Honderd jaar later werd Aang gevonden door Katara en Sokka.

Race tegen de klok
Aang hoorde van hen dat de wereld helemaal naar de knoppen is gegaan. De Fire Nation heeft grote delen van de wereld overgenomen en wacht op de komst van een komeet die de krachten van de soldaten veel groter zal maken. Dan wil de Fire Nation definitief de wereld veroveren.

Aan Aang de taak om snel te leren de drie andere elementen te beheersen. Als het eenmaal zover is, kan hij de Fire Lord verslaan en weer voor balans zorgen.

Cast en crew
De makers van de animatieserie, DiMartino en Konietzko, keren terug voor de live-action serie. "We kunnen niet wachten om de wereld van Aang cinematisch tot leven te brengen zoals we het ons altijd voorgesteld hadden, en met een cultureel passende, niet-whitewashed, cast," aldus de makers.

Lees ook: Release 'Avatar: The Last Airbender' nog ver weg

Een cast is er helaas nog niet. We weten wel dat er gezocht wordt naar een voornamelijk Aziatische cast. Een jongetje van tussen de 12 en 14 zou de rol van Aang moeten spelen.

Wanneer te zien?
De serie bevindt zich nog in de pre-productie. Het was ooit de bedoeling om in 2019 te beginnen met de opnames, maar dat lukte niet. En dus wordt er nu hard gewerkt aan de scripts en cast. Zodra die er allemaal zijn, en het coronavirus er niet meer voor zorgt dat de opnames van films en series stil liggen, kan de boel weer verder.

Het is nog niet zeker hoeveel seizoenen er gaan komen van Avatar: The Last Airbender.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.