Nieuwe streamingdienst Quibi nu al in flinke problemen

Nieuwe streamingdienst Quibi nu al in de problemen

Reese Witherspoon krijgt 6 miljoen dollar terwijl het personeel ontslagen wordt.

Tom van der Krieke, 5 juni 2020 13:37

De nieuwe streamingdienst Quibi heeft de nodige opstartproblemen ondervonden. Nu blijkt dat er flink wat ontslagen bij het bedrijf gaan vallen, terwijl Reese Witherspoon zes miljoen dollar betaald krijgt voor het inspreken van een natuurdocumentaire.
Er is zo’n 1,7 miljard dollar geïnvesteerd in Quibi, maar mede door het coronavirus blijkt de mobiele streamingdienst nog geen succes. Een week na de lancering stond de app al niet meer in de top 50 meest gedownloade iPhone apps. Momenteel staat Quibi niet eens meer in de lijst van 200 meest gedownloade apps.

Lees ook: Streamingdienst Quibi gaat afleveringen gratis op YouTube zetten

Onzekere toekomst voor Quibi
Des te schrijnender is het enorme salaris wat Reese Witherspoon ontvangen lijkt te hebben voor haar stem bij Fierce Queens, wat ook nog eens een van de slechtst bekeken programma’s van het platform is. Quibi ontkent zelf de hoogte van het salaris van Witherspoon en zegt er alles aan te doen om geen mensen te ontslaan.

Page Six meldt echter van betrouwbare bronnen gehoord te hebben dat Witherspoon wel degelijk dit salaris heeft ontvangen. De toekomst lijkt hoe dan ook onzeker voor Quibi. Het wordt nog een moeilijke strijd voor het bedrijf om een vaste plek te krijgen in het huidige streaminglandschap.

Lees ook: Nieuwe streamingdienst Quibi nu al in opspraak

Bron: ScreenRant

Lees meer over: Quibi, Reese Witherspoon

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws