search
'Riverdale' op de schop na klacht wegens discriminatie
Series / Nieuws

'Riverdale' op de schop na klacht wegens discriminatie

De bal ging aan het rollen door een klacht van één van de castleden, namelijk Vanessa Morgan...

Geoffrey Ketels
Riverdale-ster Vanessa Morgan heeft op social media aangegeven dat ze zich gediscrimineerd voelt omdat ze de enige donkere actrice is met een vaste rol in de serie. De productie van de reeks heeft ondertussen gereageerd en kondigt veranderingen aan.

Morgan speelt in Riverdale het personage van Toni Topaz. Naar eigen zeggen zou de actrice alleen maar in de serie worden gebruikt omwille van haar huidskleur en seksualiteit. "Ik heb het helemaal gehad met hoe zwarte mensen in de media worden weergegeven. We zijn altijd misdadigers, gevaarlijke en / of boze, enge mensen."

Veranderingen
In een reactie op het bericht van Morgan heeft Roberto Aguirre-Sacasa, de maker van Riverdale het volgende aangegeven:

"We horen Vanessa en we houden van Vanessa. Ze heeft inderdaad gelijk. We zullen nu dan ook onze belofte welke we ook aan haar hebben gedaan openbaar maken. We zullen in de toekomst dan ook beter ons best doen om niet alleen haar, maar ook haar personage te eren. Dit net zo goed als we ook doen voor de andere acteurs en actrices die meedoen in de serie en niet blank zijn."

Tot slot liet de maker ook nog optekenen dat alle schrijvers die meewerken aan Riverdale een donatie hebben gedaan aan Black Lives Matter LA. Hij benadrukte bovendien ook nog eens dat hij beseft dat dit eigenlijk slechts het begin is. Aguirre-Sacasa concludeerde dan ook door het volgende te stellen; "We zijn er ons van bewust waar ons werk moet gebeuren, en dat is in de schrijverskamer."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen