Netflix-serie 'Vikings: Valhalla': Dit moet je weten

Netflix-serie Vikings: Valhalla: Dit moet je weten

De spin-off van Vikings zit er snel aan te komen en moet in 2021 te zien zijn.

Jim Pedd, 18 juni 2020 om 12:10

Na zes seizoenen is het verhaal van Vikings voorbij. De History Channel-serie stopt dan, maar de franchise niet. Maker Michael Hirst werkt namelijk aan een spin-off: Vikings: Valhalla.
Natuurlijk is het nu even de vraag wat we eigenlijk allemaal al weten over de nieuwe Netflix-serie. Vandaag vertellen we je alles wat al bekend is.

De makers
Allereerst de makers. Zoals al aangegeven keert Michael Hirst terug als showrunner. Hij moet ervoor zorgen dat Valhalla een beetje de stijl en het gevoel van Vikings vasthoudt. En daarbij krijgt hij de hulp van Jeb Stuart die meeschrijft. Hem kennen we onder meer van de film Die Hard uit 1988.

Het verhaal
De serie speelt zich honderd jaar na de gebeurtenissen in Vikings af. Het einde van de Viking-era is nakend, vooral als het koninkrijk Engeland eindelijk echt succesvol opstaat tegen de invasies uit Scandinavië. De show begint verder vlak na de dood van de koning Edward the Confessor en er zijn drie mannen die een claim leggen op de troon. Dat verandert de toekomst van Engeland voor altijd.

Historische figuren
We weten al van vier historische figuren dat ze een rol krijgen in de serie.
Leif Erikson: De beroemdste Viking. Leif Erikson was een ontdekkingsreiziger, geboren in IJsland. Hij staat bekend als de ontdekker van Amerika, honderden jaren voordat Columbus het continent herontdekte.
Freydis Eiriksdottir: de zus van Erikson. Zij zette een eigen kolonie op in Vinland en leidde een slachting in Groenland waar ze nog altijd om bekend staat.
King Harold Godwinson: de laatste Anglo-Saksische koning in de Engelse geschiedenis. Hij moest het opnemen tegen het leger van William the Conqueror uit Normandië.
William the Conqueror: natuurlijk is ook hij te zien in de serie als grote strijder en de eerste koning van Normandië. Zijn verovering van Engeland leidde tot het einde van de Viking-era.


Castleden
Er zijn nog geen castleden aangekondigd voor de serie. Alle hoofdpersonen uit Vikings zijn in elk geval dood als de serie begint. Enkel Rollo is er een waarnaar sowieso wel verwezen kan worden. William is namelijk een van zijn nazaten.

Hoeveel afleveringen
We weten ook dat de serie 24 afleveringen krijgt. Netflix heeft er daarmee wel erg veel besteld, want normaliter committeert het zich aan acht tot dertien afleveringen per keer.

Wanneer te zien?
Het is nog niet zeker wanneer de serie te zien zal zijn. Netflix mikt op 2021, maar door de coronacrisis lijkt vertraging zeer waarschijnlijk.

Lees meer over: Netflix, Vikings, Michael Hirst, Valhalla, Vikings Valhalla

Populair nieuws