'Vikings' seizoen 6 deel 2: Dit moet je weten

'Vikings' seizoen 6 deel 2: Dit moet je weten

Dit wordt het allerlaatste deel van de serie die sinds 2013 verteld over Ragnar Lothbrok en zijn zonen.

Jim Pedd, 17 juni 2020 om 11:15

Het zesde seizoen van History Channel-serie Vikings is momenteel bezig met een midseason break. Maar wees gerust: de serie keert snel terug voor nog eens tien afleveringen. En dan is het gedaan.
Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over de serie. Het tweede deel is het laatste van de serie. Na dus nog eens tien afleveringen, is het verhaal van Ragnar Lothbrok en ondertussen zijn zonen, dan echt voorbij.

Lees ook: 'Vikings' seizoen 6 binnenkort te zien Netflix!

Wanneer te zien?
Net als eerdere seizoenen, heeft History Channel besloten het zesde seizoen van Vikings in twee delen uit te zenden. Het eerste deel ging op 4 december 2019 van start en eindigde op 5 februari 2020. Wanneer het tweede deel begint is nog niet zeker. Het kan wel nog even duren.

Lees ook: Is dit hoe 'Vikings' straks verder gaat?

Kijken we terug naar het vierde seizoen, zien we dat het tweede deel op 30 november 2017 van start en bij het vijfde seizoen begon de boel op 28 november 2018. De kans is groot dat History Channel tot november wacht met nieuwe afleveringen van Vikings.

Het verhaal
Het eerste deel van het zesde seizoen eindigde met Bjorn. Hij lag op de grond, omringd door lijken en was zojuist neergestoken door zijn broer Ivar. Ook lijkt het erop dat Harald dood is. Verder zijn Ubbe en Torvi nu in IJsland, waar ze zoeken naar Floki en hopen te leren wat diens lot was.

Lees ook: Er is iets aan de hand met dit 'Vikings'-personage

De laatste tien afleveringen zullen de onderlinge strijd tussen de zoons van Ragnar dus tot een einde gaan brengen. We gaan zien of Bjorn nog leeft, wat er met Floki gebeurd is, en het belangrijkste van al: wie de heerster van Kattegat zal zijn.

Korte promo
Heel veel hebben we niet gezien van het nieuwe seizoen. Wel was er een korte clip van zo’n dertig seconden die alvast laat zien dat Ivar het nog heel zwaar krijgt:


Lees meer over: Vikings, Michael Hirst, History Channel

Informatie over de serie: Vikings

Populair nieuws