search

Ons nieuws van woensdag 17 juni 2020

Horror-anthology serie 'Creepshow' krijgt ijzingwekkend derde seizoen
Series / Nieuws

Horror-anthology serie 'Creepshow' krijgt ijzingwekkend derde seizoen

De horror-anthology serie van The Walking Dead-veteraan Greg Nicotero krijgt een nieuwe reeks afleveringen.

De opnames van het tweede seizoen van Creepshow zijn nog niet eens afgerond, maar streamingdienst Shudder wil dolgraag nieuwe afleveringen zien. Ze hebben daarom een derde seizoen besteld van de serie, die is gebaseerd op de gelijknamige anthology-film van horrorlegende George A. Romero.

Volgens een persbericht van Shudder en AMC is het derde seizoen zo goed als zeker. De opnames van het tweede seizoen begonnen in maart dit jaar in Atlanta, maar moesten door de coronauitbraak worden stilgelegd. Het lijkt erop dat showrunner Greg Nicotero en de producenten van de serie de maanden erna hebben benut om een basis te leggen voor een derde seizoen.

Lees ook: Griezelige nieuwe trailer horror-serie 'Creepshow'

Horror-iconen verzameld
[b]Creepshow[/i] geldt als een groot succes voor Shudder. Het eerste seizoen kwam uit in september 2019 en brak alle records voor de Amerikaanse streamingdienst, die zich enkel focust op horror-producties. De oorspronkelijke film werd in 1982 bedacht door de eerder genoemde Romero en geschreven door Stephen King. De cast van het eerste seizoen bestaat uit namen als David Arquette, Adrienne Barbeau, Tobin Bell, Big Boi, Jeffrey Combs, Kid Cudi en Giancarlo Esposito. Korte verhalen die terugkomen in de serie komen uit de pennen van o.a. King, Joe Hill. Joe R. Lansdale en Josh Malerman.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre trailer 'Floor is Lava'; de krankzinnige nieuwe spelshow van Netflix!
Series / Nieuws

Bizarre trailer 'Floor is Lava'; de krankzinnige nieuwe spelshow van Netflix!

'De vloer is lava' was nog nooit zo episch als bij deze Netflix-versie van het bekende kinderspel.

We kennen het spel allemaal nog wel van toen we kind waren: de vloer is lava en dat mag dan ook niet aangeraakt worden. Netflix heeft met deze nieuwe spelshow een bijzonder epische invulling gegeven aan dit kinderspel.

De deelnemers moeten een reeks obstakels navigeren zonder in het rode lava te vallen wat er om heen ligt. In de trailer is te zien hoe meerdere mensen keihard onderuit gaan en opgeslokt worden door de 'lava'.

Lees ook: 'De vloer is lava' in deze opvallende nieuwe Netflix-serie!

Prijs van tienduizend dollar
Voor het decor hebben de makers gekozen voor voorwerpen die je ook in het huis kan vinden zoals bankstellen en gordijnen. Deze 'vloer is lava' is echter vele malen uitdagender dan dat je het ooit thuis zal meemaken. Verschillende teams nemen het tegen elkaar op in de serie. Het winnende team krijgt een prijs van tienduizend dollar.

De show wordt ingesproken door Rutledge Wood, bekend van Top Gear en Lost in Transmission. Floor is Lava is vanaf aankomende vrijdag te bekijken op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-acteur ontkent rol in 'Agents of S.H.I.E.L.D.'
Series / Nieuws

Marvel-acteur ontkent rol in 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

Ondanks dat ze eerder was te zien in Agents of S.H.I.E.L.D. en een eigen show verdiende, keert deze actrice niet terug in het laatste seizoen.

Ondanks dat er grote aanwijzingen waren dat Hayley Atwell terug zou keren als Agent Carter in de Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D. ontkent ze dat ze een rol heeft in het het laatste seizoen.

Even geleden startte op de tv-zender ABC het zevende en laatste seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. en daarin zijn volgens de makers heel wat bekende gezichten te zien, mogelijk ook uit de films.

Lees ook: 'Agents of SHIELD' verbreekt deze Marvel-regels

Geen Agent Carter
Via actrice Hayley Atwell wordt nu duidelijk dat - ondanks alle geruchten - geen aandeel heeft in de afronding. Ze zou te zien zijn geweest in een teaser, maar dit betekent niet dat ze terugkeert.

Lees ook: Einde 'Agents of S.H.I.E.L.D.' duidelijk verbonden aan Marvel-films

Een fan merkte op Instagram op dat hij Atwell graag terugziet in Agents of S.H.I.E.L.D.. "Ik hoop je snel te zien in Agents of S.H.I.E.L.D.," aldus de fan. De reactie van Atwell was duidelijk: "No." Atwell was eerder te zien in de show en dat leverde haar de tweedelige spin-off Agent Carter op.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DC-fans opgelet! Dit gratis online evenement wil je niet missen!
Series / Nieuws

DC-fans opgelet! Dit gratis online evenement wil je niet missen!

Dit unieke evenement belooft een geweldige ervaring voor de fans te worden.

Op zaterdag 22 augustus organiseert DC een gratis online 24-uurs evenement voor alle DC-fans ter wereld. Alle bekende superhelden en superschurken komen samen tijdens DC FanDome om het verleden, het heden en de toekomst van DC te vieren.

De cast en de makers van vrijwel alle DC-series zullen aanwezig zijn voor speciale Q&A's. Daarnaast belooft DC de nodige aankondigingen te zullen doen over nieuwe games, films, series en comics.

Lees ook: Waarom 'Batwoman' een nieuw personage zoekt

Voor alle fans
DC FanDome belooft een evenement te worden voor alle fans van over de hele wereld. Het idee van de FanDome is dat iedereen een geheel eigen ervaring tijdens de dag kan hebben. Zo zijn er ook lokale evenementen in je eigen taal of kan je exclusieve content bekijken. Ook zijn er evenementen georganiseerd voor de kleintjes.

Er zullen vijf verschillende onderdelen van de DC FanDome zijn waardoor elk soort fan aan zijn trekken kan komen. Voor de creatieve fan zijn er ook twee fanart competities, waarbij er verschillende prijzen gewonnen kunnen worden. Schrijf 22 augustus alvast in je agenda en houdt vooral de DC website in de gaten voor al het laatste nieuws over de DC FanDome.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legendarische held terug in 'Star Trek: Picard'?
Series / Nieuws

Legendarische held terug in 'Star Trek: Picard'?

Is de legendarische held te zien in het tweede seizoen van de Star Trek-serie?

Acteur Jonathan Frakes hoopt heel erg dat hij terug kan keren als Riker in Star Trek: Picard. De acteur was te zien in het eerste seizoen van de serie en wil nu heel graag terugkeren voor het tweede seizoen.

Slechts in twee afleveringen was Number One, of zoals hij eigenlijk heet, William Riker, te zien. Maar wat Frakes betreft, worden dat er heel wat meer met het tweede seizoen.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' neemt risico's met tweede reeks

Meer te zien
"Ik vond het een fijne scène om te maken. Het schrijfwerk was behoorlijk intelligent. Maar ik was eerst best huiverig om terug te keren als Riker, vooral omdat ze zeiden dat hij Starfleet verlaten had. Maar ik vind dat Akiva [Goldsman] en [Michael] Chabon en Alex [Kurtzman] het heel slim gedaan hebben. Laten we hopen dat we hem weer zien. En dat ik snel weer een ruimtepak aan kan doen," vertelde Frakes verder nog.

Lees ook: Vertraging 'Star Trek: Picard' seizoen 2 is juist positief?

Hij verwacht verder sowieso een nieuwe aflevering te mogen regisseren. "En ik verwacht ook dat er meer Next Gen-castleden te zien zullen zijn, want de 'Nepenthe'-test ging goed."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Belangrijk plotgat 'Star Wars: The Clone Wars' uitgelegd
Series / Nieuws

Belangrijk plotgat 'Star Wars: The Clone Wars' uitgelegd

Het is niet echt een plotgat, als je het maker Dave Filoni vraagt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is een belangrijk plotgat uit Star Wars: The Clone Wars uitgelegd. Bedank showrunner Dave Filoni daar maar voor.

Het laatste seizoen van de serie liet het beruchte Order 66 zien. We kregen te zien hoe Ahsoka Tano dat wist te overleven. En hoe ze Captain Rex hielp ontsnappen aan de programmering in zijn brein. Dat zorgde voor een plotgat, want in Star Wars: Rebels hoorden we nog dat Rex en twee andere klonen (Wolffe en Gregor) de chips uit hun hoofd gehaald hadden. In The Clone Wars deed Ahsoka dat met de Force en medische robots.

Lees ook: 'Star Wars: The Clone Wars' is nu echt... écht klaar!

Plotgat opgelost
"Ik denk dat als je Rex ontmoet in Rebels en hij aan Kanan vertelt dat hij zijn eigen chip eruit gehaald heeft, hij daarmee vooral wil laten weten dat iedereen een keuze kan maken. Hij ziet dit als zijn waarheid en ik denk dat het een van de manieren is waarop hij hiermee omgaat. Het is eruit gehaald. En Kanan hoeft niet alle details uit zijn leven te kennen," aldus Filoni.

Lees ook: Werkte 'Star Wars'-bedenker George Lucas mee aan 'Star Wars: The Clone Wars'?

Volgens hem moet je je ook niet te veel bezig houden met dit soort details. "Ik denk dat als je te veel blijft hangen bij continuïteit, je niet echt een verhaal over echte mensen kan vertellen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer bekend over Netflix-serie 'The Witcher' seizoen 2
Series / Nieuws

Meer bekend over Netflix-serie 'The Witcher' seizoen 2

Het tweede seizoen wordt op meerdere manieren anders dan het eerste seizoen.

Het tweede seizoen van Netflix-hit The Witcher wordt leuk en krijgt energieke afleveringen die om familie draaien. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich laat dat weten in een interview over de tweede reeks van de serie.

"Als ik het over The Witcher heb, heb ik het altijd over hoe deze drie personages bij elkaar komen - Geralt, Ciri en Yennefer - en hoe zij samen een familie vormen," aldus Hissrich. "Voor mij is dit het belangrijkste aspect van de serie."

Lees ook: Netflix-serie 'The Witcher' seizoen 2 moet minder verwarrend worden

Echt gezin
"Wanneer je je voor begint te stellen hoe iemands familie eruit ziet, moet je iets weten over hun oorsprong. Soms gaat het m een moeder en vader, soms zijn het bloedbanden. Voor Geralt zijn het zijn broers, zijn het de Witchers. Dus ik ben heel blij dat we Vesemir, zijn vaderfiguur, voor het eerst kunnen zien, evenals al die mannen waar hij bij opgroeide toen hij zeven was," vertelde Hissrich verder.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van Netflix-serie 'The Witcher'

De serie zou in 2021 te zien moeten zijn. Daar de opnames stil zijn komen te liggen, is het de vraag of dat plan gehaald wordt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' seizoensfinale heeft premièredatum!
Series / Nieuws

'The Walking Dead' seizoensfinale heeft premièredatum!

Maar nu moeten wij die datum natuurlijk nog te horen krijgen en dat is nog niet gebeurd.

Witte rook. AMC weet wanneer de finale van het tiende seizoen van The Walking Dead uitgezonden zal worden. Dat stelt Robert Kirkman, bedenker van de franchise. Daarmee komt er snel een einde aan het nieuwe seizoen.

De finale laat al sinds maart op zich wachten. Door het coronavirus mocht niemand naar het kantoor van Warner Bros. en konden de visuele effecten niet afgemaakt worden. Dat leverde meteen een flink probleem op, want de zware audiovisuele apparatuur daar was wel nodig om dit te regelen.

Lees ook: Finale 'The Walking Dead' seizoen 10 komt er snel aan!

Wanneer dan?
Kirkman stelt nu dat de serie terugkomt. "The Walking Dead zal terugkomen. We gaan hem uitzenden; ik ken de data, maar meen dat ze nog niet bekend zijn gemaakt. Maar de finale van het tiende seizoen zit eraan te komen en je krijgt meer The Walking Dead voorgeschoteld in de toekomst."

Lees ook: Andrew Lincoln is enorm intens op 'The Walking Dead'-set

Sinds 12 juni mag er weer op het kantoor van Warner Bros. gewerkt worden, dus de verwachting is dat het nog minimaal twee weken duurt. Zolang was er nog aan werk te gaan namelijk toen de post-productie werd stilgelegd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apocalyptische Netflix scifi-serie 'Snowpiercer' krijgt een tweede seizoen!
Series / Nieuws

Apocalyptische Netflix scifi-serie 'Snowpiercer' krijgt een tweede seizoen!

Het leek al zo goed als vast te staan, maar nu heeft Netflix het tweede seizoen ook officieel bevestigd!

Geoffrey Ketels
Het stond eigenlijk al zo goed als vast, maar nu is het ook echt officieel. Netflix heeft namelijk vandaag bekend gemaakt dat er met absolute zekerheid een tweede seizoen verschijnt van de populaire serie Snowpiercer!

De aankondiging van het tweede seizoen komt er niet alleen lekker vroeg, daarnaast gebeurde ze op de social media kanalen van Netflix door middel van een leuk en mysterieus filmpje. Dit filmpje is hieronder te bekijken.



Nieuwe IJstijd
In de serie Snowpiercer maken we een wel erg bijzondere treinreis. Er is namelijk een nieuwe IJstijd aangebroken. Tijdens deze apocalyptische treinreis ontstaat er wrevel tussen de verschillende klassen die zich aan boord bevinden. Vooraan in de trein zijn de rijkere leden van de elite terug te vinden terwijl achteraan in de trein de omstandigheden steeds somberder worden. Wanneer er plots een moord wordt gepleegd aan boord van de trein wordt het leven van de passagiers volledig op zijn kop gezet.

Wanneer het tweede seizoen van Snowpiercer er dan precies moet aankomen is momenteel nog niet bekend.

Lees ook: Nieuwe Netflix scifi-serie 'Snowpiercer' krijgt 5 of 6 seizoenen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'The Bold and the Beautiful'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van 'The Bold and the Beautiful'

De opnames van series en films in Los Angeles mogen vanaf morgen terug worden hervat...

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor fans van The Bold and the Beautiful! Door de Coronacrisis werden de opnames enige tijd stilgelegd, maar er is licht aan het einde van de tunnel. De opnames van de serie worden namelijk vanaf morgen, woensdag 17 juni 2020 terug hervat!

Net zoals zoveel andere films en series wordt ook The Bold and the Beautiful opgenomen in het Amerikaanse Los Angeles. Daar kunnen de producties nu langzaam maar zeker worden hervat, hetzij onder strenge voorwaarden. Zo dienen alle acteurs die op de set verschijnen op voorhand getest te worden op het Coronavirus. Daarnaast gelden er ook kortere productiedagen en is het zo dat er maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd op de set aanwezig mogen zijn. Dit laatste blijkt soms een probleem te zijn. Verschillende scènes zijn dan ook geschrapt moeten worden omdat er teveel mensen in meespeelden.

Covid-19-coördinator
Om er voor te zorgen dat alle regels gerespecteerd kunnen worden is er een speciale Covid-19-coördinator aangesteld. Het is zijn functie om er op toe te zien dat alle geldende maatregelen goed worden nageleefd. In Nederland is The Bold and the Beautiful te bekijken bij Videoland. De laatste aflevering verscheen daar op 20 mei 2020.

De makers hebben inmiddels de hoop uitgesproken om vanaf half juli van dit jaar terug nieuwe uitzendingen te kunnen brengen. Dit voor alle duidelijkheid dus wel in de Verenigde Staten. Wanneer de uitzendingen terug hervat zullen worden bij Videoland is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Wars 'The Mandalorian' brengt ons straks deze hele gave heldin
Series / Nieuws

Star Wars 'The Mandalorian' brengt ons straks deze hele gave heldin

We weten nu nog meer over de rol van de heldin in het tweede seizoen van de Disney-serie.

Weten we nu eindelijk echt wat de rol van Ahsoka Tano gaat zijn in het tweede seizoen van The Mandalorian? We horen vandaag dat de heldin een grotere rol heeft in het seizoen dan tot nu toe werd gedacht.

Star Wars News stelt dat Tano meer dan een cameo heeft. Daar hoorden we in het verleden juist iets over en nu blijkt dat verhaal dus niet helemaal te kloppen. Tano heeft juist meer te doen dit seizoen.

Lees ook: Finale Star Wars 'The Mandalorian'-serie was dikke stress

Ahsoka Tano
Ahsoka Tano draagt volgens Star Wars News een donkergrijze mantel en ze ziet er heel erg hetzelfde uit als hoe ze er aan het einde van de serie Star Wars: The Clone Wars bijliep. Verder draagt ze die aan het begin van haar rol in de serie.

Lees ook: 'The Mandalorian' gaat gewoon in oktober verder

Ook zien we haar Togruta-staarten in de serie en moet ze op een gegeven moment haar blauw lichtzwaard gebruiken. Welke rol dat precies gaat krijgen wist Star Wars News niet te vertellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kirk is biseksueel in 'Star Trek: Strange New Worlds'?
Series / Nieuws

Kirk is biseksueel in 'Star Trek: Strange New Worlds'?

Wordt er nog een wel heel opvallende keuze gemaakt door CBS All Access?

CBS maakt mogelijk een nogal opvallende keuze voor Star Trek: Strange New Worlds. Die serie is straks te zien op CBS All Access en brengt ons meer avonturen van Christopher Pike en Spock. Maar heeft mogelijk ook een rol voor Kirk.

Kirk is als we hem ontmoeten in de serie nog niet de kapitein van de Enterprise. Hij dient juist onder Pike, een behoorlijk charismatisch figuur die we leerden kennen in het tweede seizoen van Star Trek: Discovery. Natuurlijk was hij ook in het verleden van de franchise te zien, maar nu leerden we hem pas echt kennen.

Lees ook: Onduidelijk wanneer 'Star Trek: Strange New Worlds' er komt

Biseksuele Kirk
Vandaag stelt Daniel Richtman dat mogelijk Kirk biseksueel zal zijn in de serie. Dat past binnen de lijn die ingezet is met de Kelvin-filmtrilogie, waarin gespeeld werd met het idee om meerdere personages als LHBTIQ+ weer te geven. Sulu bleek getrouwd te zijn met een man en had een dochter.

Lees ook: Toont 'Star Trek: Strange New Worlds' de 'pon farr' van Spock?

En nu lijkt het erop dat we meer van dit soort personages krijgen:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings' seizoen 6 deel 2: Dit moet je weten
Series / Featured

'Vikings' seizoen 6 deel 2: Dit moet je weten

Dit wordt het allerlaatste deel van de serie die sinds 2013 verteld over Ragnar Lothbrok en zijn zonen.

Het zesde seizoen van History Channel-serie Vikings is momenteel bezig met een midseason break. Maar wees gerust: de serie keert snel terug voor nog eens tien afleveringen. En dan is het gedaan.

Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over de serie. Het tweede deel is het laatste van de serie. Na dus nog eens tien afleveringen, is het verhaal van Ragnar Lothbrok en ondertussen zijn zonen, dan echt voorbij.

Lees ook: 'Vikings' seizoen 6 binnenkort te zien Netflix!

Wanneer te zien?
Net als eerdere seizoenen, heeft History Channel besloten het zesde seizoen van Vikings in twee delen uit te zenden. Het eerste deel ging op 4 december 2019 van start en eindigde op 5 februari 2020. Wanneer het tweede deel begint is nog niet zeker. Het kan wel nog even duren.

Lees ook: Is dit hoe 'Vikings' straks verder gaat?

Kijken we terug naar het vierde seizoen, zien we dat het tweede deel op 30 november 2017 van start en bij het vijfde seizoen begon de boel op 28 november 2018. De kans is groot dat History Channel tot november wacht met nieuwe afleveringen van Vikings.

Het verhaal
Het eerste deel van het zesde seizoen eindigde met Bjorn. Hij lag op de grond, omringd door lijken en was zojuist neergestoken door zijn broer Ivar. Ook lijkt het erop dat Harald dood is. Verder zijn Ubbe en Torvi nu in IJsland, waar ze zoeken naar Floki en hopen te leren wat diens lot was.

Lees ook: Er is iets aan de hand met dit 'Vikings'-personage

De laatste tien afleveringen zullen de onderlinge strijd tussen de zoons van Ragnar dus tot een einde gaan brengen. We gaan zien of Bjorn nog leeft, wat er met Floki gebeurd is, en het belangrijkste van al: wie de heerster van Kattegat zal zijn.

Korte promo
Heel veel hebben we niet gezien van het nieuwe seizoen. Wel was er een korte clip van zo'n dertig seconden die alvast laat zien dat Ivar het nog heel zwaar krijgt:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.