search
Overtuigende eerste foto Brendan Gleeson als Donald Trump in 'The Comey Rule'-serie!

Overtuigende eerste foto Brendan Gleeson als Donald Trump in 'The Comey Rule'-serie!

De doorgewinterde acteur uit films als Braveheart en Gangs of New York ziet er zeer overtuigend uit als de omstreden president.

Zilko Tarici
Showtime heeft de eerste foto van Brendan Gleeson als president Donald Trump in de miniserie The Comey Rule vrijgegeven. Je kunt de (in schaduw gehulde) foto hieronder bekijken. Tevens is onthuld dat de serie pas eind november, dus na de Amerikaanse verkiezingen, zal worden uitgezonden.

In de serie is de hoofdrol van voormalig FBI-directeur James Comey weggelegd voor Jeff Daniels. De serie is gebaseerd op Comey's bestseller A Higher Loyalty, met aanvullend materiaal dat afkomstig is uit diepgaande interviews met een aantal belangrijke betrokkenen. The Comey Rule zal op zeer gedetailleerde wijze laten zien hoe de presidentsverkiezingen van 2016 en de nasleep ervan verliepen. Het is geen biopic, maar vertelt met name het verhaal over de spanningen en botsingen tussen Comey en Trump, twee uiterst machtige figuren.

Een waanzinnige cast
Naast toppers als Daniels en Gleeson in de hoofdrollen, is ook de ondersteunende cast er een om van te smullen. Zo zien we Holly Hunter (als Sally Yates), Michael Kelly (als voormalig FBI-directeur Andrew McCabe), Jennifer Ehle (als Patrice Comey), Scoot McNairy (als Rod Rosentein), Jonathan Banks (als James Clapper), Oona Chaplin (als Lisa Page), Amy Seimetz (als Trisha Andersson), Steven Pasquale (als Peter Strzok), Peter Coyote (als Robert Mueller) en Kingsley Ben-Adir (als voormalig president Barack Obama).

De regie en het script van The Comey Rule zijn in handen van de Oscar genomineerde Billy Ray, die de serie samen met Shane Salerno, Alex Kurtzman en Heather Kadin produceert voor CBS Television.

Aanbevolen artikelen