search
Hoe de Dark Saber in 'The Mandalorian' kwam
Series / Nieuws

Hoe de Dark Saber in 'The Mandalorian' kwam

Moff Gideon toonde ons de Dark Saber. Maar hoe gingen ze om met dit zwaard uit The Clone Wars?

Eén van de grootste verrassingen in The Mandalorian was het live action-debuut van de Dark Saber. Het is Moff Gideon (Giancarlo Esposito) die het zwaard aan het einde van het eerste seizoen te voorschijn haalt.

Het wapen verscheen voor het eerst in Star Wars: The Clone Wars, gehanteerd door Pre Vizsla (Jon Favreau), en later in Star Wars Rebels. Het zwaard absorbeert licht in plaats van het af te ketsen. Dave Filoni, een belangrijk man achter de genoemde animatieseries, legt uit hoe ze het zwaard naar live action brachten.

Van live action, naar animatie en weer terug
"Dat is iets dat we moesten ervaren. Als we dingen beetpakken die uit The Clone Wars komen, dan moeten we realiseren dat ze in die show gestileerd zijn, als een geanimeerde stijl van iets uit een live-actie omgeving," zei Filoni in een aflevering van Disney Gallery: The Mandalorian.

Lees ook: Verwacht "Extraction-actie" in 'The Mandalorian' seizoen 2

"Het gaat er niet om om zoiets één-op-één na te maken, maar het gaat erom dat we kunnen zeggen, 'het is ergens op gebaseerd," aldus Filoni. The Mandalorian en ook zeker de Dark Saber keren in het tweede seizoen, vanaf ergens in oktober dit jaar te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen