'Peaky Blinders' seizoen 6: Dit moet je weten

'Peaky Blinders' seizoen 6: Dit moet je weten

Vandaag zetten we alles wat je moet weten over het volgende seizoen op een rij.

Jim Pedd, 22 juni 2020 om 06:00

Peaky Blinders keert terug voor een zesde seizoen. Dat ondanks het duistere einde van de vijfde reeks. Maker Steven Knight liet al eens weten dat hij nog werkt aan twee nieuwe seizoenen van de serie.
“We werken sowieso aan het zesde seizoen en waarschijnlijk komt er ook een zevende. Na het vierde seizoen ging het helemaal los en toen spraken we met Cillian Murphy en hij ziet het echt helemaal zitten, net als de rest van de cast,” aldus Knight. En dus is het tijd om eens te kijken: hoe staat het ervoor met het zesde seizoen?

Lees ook: Populaire serie 'Peaky Blinders' had bijna een andere hoofdrolspeler gehad

Wanneer te zien?
We weten dat door de coronacrisis het zesde seizoen uitgesteld is. Regisseur Anthony Byrne vertelde dat men klaar stond om te beginnen met de opnames. “De sets waren gebouwd, kostuums gemaakt. Camera’s en lenzen getest. Locaties geboekt. Alle voorbereidingen waren getroffen. Maar helaas kunnen we nog even niet beginnen.”

Lees ook: 'Peaky Blinders' seizoen 6 heeft een behoorlijke vertraging opgelopen

Sindsdien heeft Byrne nog een paar updates vrijgegeven. De bedoeling was om in maart 2020 verder te gaan met de opnames. Dat zou dag 23 van een 78 dagen durende opnameperiode zijn geweest. De opnames hadden eigenlijk op 17 juni rond moeten zijn. Maar zo mag het niet zijn en dus kan je er van uit gaan dat het nog even duurt voordat de serie er komt.

De bedoeling is nu om begin 2021 uit te zenden. Maar of dat kan hangt vooral af van hoe het gaat bij de BBC en het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk.

Hoeveel afleveringen?
De vijf seizoenen die we tot nu toe te zien kregen, hebben allemaal zes afleveringen. De verwachting is dat dit ook gaat gelden voor het zesde seizoen. We weten trouwens ook al hoe de eerste aflevering heet: Black Day. Dat weten we doordat Anthony Byrne een foto plaatste van het scenario.

Lees ook: Wanneer kunnen we 'Peaky Blinders' seizoen 6 verwachten?

Wie keren terug?
Het vijfde seizoen eindigde ermee dat Tommy Shelby helemaal doordraait. Hij stond op het punt om zelfmoord te plegen,. Nadat zijn moordpoging op Oswald Mosley mislukt was. De verwachting is dat de serie verder gaat waar we gebleven zijn. En dus denken we dat deze castleden terugkeren:
Cillian Murphy als Tommy Shelby
Helen McCrory als Polly Gray
Paul Anderson als Arthur Shelby
Finn Cole als Michael Gray
Sophie Rundle als Ada Thorne
Sam Claflin als Oswald Mosley


Het verhaal
Het is nog niet duidelijk waar het zesde seizoen van de serie om zal draaien. Maar wat Steven Knight betreft, wordt dit het beste seizoen van de serie tot nu toe. De vraag is natuurlijk wat er allemaal gaat gebeuren.

Tommy is nu in elk geval samen met Oswald Mosley de leider van de British Union of Fascists en deed een moordpoging. De aanslag mislukte, omdat iemand hem verraden had. Maar wie? Dit nieuwe seizoen moet in elk geval die vraag beantwoorden. Bovendien is het de vraag hoe het verder zal gaan met de Shelby Company.

Lees meer over: Peaky Blinders, BBC, Cillian Murphy

Informatie over de serie: Peaky Blinders

Populair nieuws