search
'Star Trek: Strange New Worlds': Dit Moet je weten
Series / Featured

'Star Trek: Strange New Worlds': Dit Moet je weten

De serie is de tweede spin-off die we krijgen van de serie Star Trek: Discovery.

Een paar jaar geleden was het nog ondenkbaar dat er een vijfde nieuwe Star Trek-serie zou komen. Maar nu is het zover en krijgen we Star Trek: Strange New Worlds. Die zal naast Discovery, Picard, Lower Decks en Section 31 te zien zijn.

Maar wat weten we eigenlijk al over deze serie? Nou, opvallend veel eigenlijk. Zo weten we dat de boel zich afspeelt in de 23ste eeuw, voor de gebeurtenissen van de eerste serie die dik vijftig jaar geleden gemaakt werd.

Lees ook: Kirk is biseksueel in 'Star Trek: Strange New Worlds'?

Het plot
Over het verhaal weten we natuurlijk nog maar weinig. Al weten we wel dat de boel inspiratie haalt uit de avonturen van Captain Pike en zijn bemanning. Theoretisch gezien speelt de boel zich af tussen 2254 en 2257, als de Enterprise diep in de ruimte op een eigen missie is.

Lees ook: Onduidelijk wanneer 'Star Trek: Strange New Worlds' er komt

We weten van Discovery dat de Enterprise tijdens de Klingon-oorlog veilig ver weg was, te ver voor de Klingons om te pakken. Dat maakte ergens ook waarom Pike zo boos was, hij had willen meevechten voor de Aarde en voor zijn Federation.

Wie spelen erin?
We weten dat in elk geval deze drie acteurs terugkeren:
Anson Mount als Captain Christopher Pike
Rebecca Romijn als Number One
Ethan Peck als Lt. Spock
Wie er nog meer in de serie te zien zijn is helaas nog niet zeker.

Wie maken de serie?
We weten dat Strange New Worlds geproduceerd wordt door Alex Kurtzman en Akiva Goldsman. Goldsman zal als het goed is dienst doen als showrunner. Verder zal de première geschreven worden door Jenny Lumet.

Lees ook: Toont 'Star Trek: Strange New Worlds' de 'pon farr' van Spock?

Wanneer te zien?
Het eerste seizoen krijgt zeer waarschijnlijk tien afleveringen. Het is nog niet duidelijk waar de serie te zien is, dat zou Amazon Prime maar ook Netflix kunnen zijn. Wanneer de boel te zien is, weten we ook nog niet. Dat zou in 2021 of 2022 het geval kunnen zijn.

Lees ook: 'Star Trek: Strange New Worlds' wordt meer als de originele serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen