'The Wheel of Time': Dit moet je weten

Wordt dit een nieuwe Game of Thrones-achtige serie of gewoon Lord of the Rings?

Jim Pedd, 5 juli 2020 10:00

The Wheel of Time is een epische fantasyreeks die meteen doet denken aan Lord of the Rings. De franchise werd bedacht door Robert Jordan en na diens dood afgemaakt in 2007 door Brandon Sanderson.
Vandaag vertellen we je alles wat je over deze serie moet weten. Die is besteld door Amazon Prime Video, dat in februari 2018 besloot de rechten te kopen. De bedoeling is dat er afleveringen van elk een uur komen.

Wanneer te zien?
Het is nog niet duidelijk wanneer de serie te zien zal zijn. In september 2019 gingen de camera's rollen. In maart 2020 werden die in Praag stilgelegd vanwege het coronavirus.

Het verhaal
The Wheel of Time volgt Moiraine, lid van een machtige organisatie van magiërs (genaamd de Aes Sedai), die enkel bestaat uit vrouwen. Zij neemt een groep van vijf jonge mensen mee op sleeptouw vanuit hun thuisstadje, nadat het dorp werd aangevallen door de krachten van de Dark One. Die kwaadaardige entiteit probeert The Pattern (het bestaan zelf) te verwoesten. Onder de vijf denkt Moiraine ook de Dragon te zien, een oeroude held en machtige tovenaar die de wereld zou moeten redden, maar ook de kracht heeft om hem te vernietigen.

Wie maken de serie?
Al in oktober 2018 hoorden we dat Rafe Judkins als showrunner aangesteld is. Naast hem werken Rick Selvage en Larry Mondragon van Red Eagle Entertainment, evenals Ted Field en Mike Weber van Radar Pictures mee. Verder is Darren Lemke uitvoerend producent.

Verder is Harriet McDougal verbonden aan de verfilming van franchise. Zij is de weduwe van Jordan en heeft de auteursrechten nog in handen. Ze werkt mee als consulting producer.

De castleden
Er zijn sinds juni 2019 al een hele rits acteurs en actrices gecast voor de serie. Die zetten we voor je op een rij.
Rosamund Pike is Moiraine
Madeleine Madden is Egwene Al’Vere
Marcus Rutherford is Perrin Aybara
Barney Harris is Mat Cauthon
Zoë Robins is Nynaeve
Josha Stradowski is Rand Al’Thor
Daniel Henney is Al’Lan Mandraggoran
Zij zullen de hoofdrollen spelen in de serie, die te boek staat als een tweede Lord of the Rings.

Lees meer over: The Wheel of Time, Dit moet je weten

Populair nieuws