search

Ons nieuws van zondag 5 juli 2020

Amazon Prime Video bracht ons heel wat topseries
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video bracht ons heel wat topseries

Het was na meerdere matige weken eindelijk weer eens raak op APV.

Nieuwe series op Amazon Prime Video zijn er weer een paar deze week. We zetten ze uiteraard weer voor je op een rij.

PRISON BREAK (5 seizoenen): Lincoln is in het begin van de serie ter dood veroordeeld voor een moord die hij niet gepleegd heeft. Michael, een geniaal bouwkundig ingenieur, besluit een plan te bedenken om zijn broer te helpen uit de gevangenis te ontsnappen.

MODERN FAMILY (9 seizoenen): Modern Family volgt Jay Pritchett, zijn tweede vrouw, zijn stiefzoon en het kleine kindje dat ze samen hebben. Daarnaast heeft Jay nog twee andere kinderen uit een eerder huwelijk, en hebben zij al een eigen gezin. Heel normaal is de familie van Jay niet, wat leidt tot hilarische situaties.

HOMELAND (7 seizoenen): Homeland volgt Carrie Mathison, CIA-agent, die nadat ze een ongeautoriseerde operatie in Irak uitvoerde, voorwaardelijk vrij is en een nieuwe baan binnen de CIA heeft. Ze werkt nu voor de anti-terorrisme eenheid, en wordt door iemand gewaarschuwd dat een Amerikaanse krijgsgevangene mogelijk als dubbelspion werkt voor al-Qaeda. Haar meerderen willen het onderzoek waarschijnlijk niet toestaan en dus besluit Carrie samen met haar mentor Saul Berenson op eigen houtje uit te zoeken wat de werkelijke toedracht achter de terugkeer van de krijgsgevangene is.

GLEE (6 seizoenen): Will Schuester herstelt de Glee Club van de middelbare school waar hij werkt in zijn oude glorie. Zelf was hij jaren lid van de club, in een tijd dat deze in heel de Verenigde Staten succesvol was. Audities op school leiden al snel tot een zeer gevarieerd team van verschillende getalenteerde zangers.

DEXTER (8 seizoenen): Dexter Morgan is een analist voor het Miami Metro Police Department. Hij onderzoekt de bloedspetters op plaats delicten, om de moorden te kunnen reconstrueren. Maar daarnaast leidt hij in het diepste geheim een leven als seriemoordenaar. Hij vermoordt enkel de mensen die het verdienen: criminelen die aan de handen van justitie ontsnapt zijn.

AMERICAN HORROR STORY (5 seizoenen): Elk seizoen van American Horror Story draait om andere personages, op andere locaties. Het eerste seizoen van American Horror Story heeft als thema 'ontrouw', en draait om een gezin dat verhuist naar een spookhuis. Het tweede seizoen, met als thema 'geestelijke gezondheid', speelt zich af in een gekkenhuis, en het derde seizoen gaat om 'onderdrukking van minderheden', en draait zodoende om plek waar heksen wonen.

HANNA (2 seizoenen):Hanna volgt een buitengewoon meisje dat opgegroeid is in het bos. Ze probeert een CIA-agent die haar achtervolgt en de waarheid over haar wil achterhalen te ontwijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian'-ster Gina Carano boos op Instagram na verwijderen naaktfoto
Series / Celebrity

'The Mandalorian'-ster Gina Carano boos op Instagram na verwijderen naaktfoto

Heel blij is ze niet met het feit dat haar mooie foto offline gehaald werd.

Actrice Gina Carano is behoorlijk boos op Instagram. Ze plaatste een naaktfoto van zichzelf op het sociale medium en die werd offline gehaald. Dat schrijft ze op Twitter, waar ze laat weten echt niet blij te zijn met het nieuws.

Carano is een pittige dame die mee doet in de MMA. Daar is ze een van de gezichten van geworden de laatste jaren. In 2008 werd ze daardoor zelfs een van de meest invloedrijke vrouwen van de Verenigde Staten genoemd. Niet slecht voor een worstelaar.

Gina Carano
De actrice heeft ondertussen ook een flinke carrière op televisie en in films. Zo was ze onder meer te zien in de actiefilm Haywire, maar ook in Fast & Furious 6 en Deadpool. Maar wat series betreft, kennen we haar natuurlijk echt van haar werk in The Mandalorian, waarin ze een van de premiejagers speelde.

Dat de foto verwijderd werd was al behoorlijk controversieel. Echt veel liet de dame namelijk niet zien; het was een vrij stijlvolle naaktfoto. Het verwijderen is dus niet het meest handige van het superbrave Instagram.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ozark'-fans zijn boos op Netflix
Series / Nieuws

'Ozark'-fans zijn boos op Netflix

Want de serie komt al na vier seizoenen tot een einde, en dat vinden ze erg jammer.

Netflix zet na vier seizoenen een punt achter een van zijn beste series. Ozark komt straks al ten einde. De boel krijgt een langer seizoen dan normaal, van veertien afleveringen in plaats van de gebruikelijke tien. En het nieuwe seizoen is in twee delen van zeven afleveringen uitgezonden straks.

Fans zijn bepaald niet blij met het nieuws van Netflix. Liever hadden ze gezien dat de serie nog veel langer door zou gaan. Natuurlijk kijken ze heel erg uit naar een nieuwe reis naar Missouri samen met de Byrdes, maar dat de serie al na vier seizoenen stopt, vinden ze dan weer erg jammer.

Lees ook: Netflix hitserie 'Ozark' krijgt een vierde (en laatste) seizoen!

Ozark
Ozark begon vrij klein, maar werd goed genoeg bekeken voor een nieuw seizoen. Die tweede reeks werd uiterst goed ontvangen en het derde seizoen dat in maart debuteerde, was het meest bekeken seizoen tot nu toe.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Ozark' seizoen 3!

Zodoende hadden we dus verwacht dat er nog wel meer seizoenen zouden komen, maar helaas niet.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Umbrella Academy' lijkt theorie te bevestigen
Series / Nieuws

'The Umbrella Academy' lijkt theorie te bevestigen

De poster voor de Netflix-serie onthult mogelijk meer dan je op het eerste gezicht zou denken.

Langzaamaan maakt Netflix ons vast warm voor het tweede seizoen van The Umbrella Academy. De recent vrijgegeven nieuwe poster lijkt een populaire theorie over Five te bevestigen.

De serie debuteerde in februari 2019 en sindsdien wachten we op het tweede seizoen. Dat zal op 31 juli te streamen zijn op Netflix en zet het verhaal van de groep met superkrachten voort. Five sprong ooit vooruit in de tijd, waar hij decennia doorbracht in een post-apocalyptische wereld. Tot hij gerekruteerd werd door The Commission.

Lees ook: Nieuwe poster 'Umbrella Academy' S2 hint naar nieuwe verhaallijnen

Fantheorie over Five
Five kon lang niet naar het verleden springen, tot hij een formule opgelost had. Dat vogelde hij uit tijdens een missie rond de moord op John F. Kennedy. Five wist te ontsnappen aan de agenten van The Commission die achter hem aangestuurd werden, maar zou in het tweede seizoen toch achterhaald worden en de missie moeten uitvoeren die hij destijds liet liggen.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' seizoen 2: dit weten we al

Elk van de zonnebrillen van de Umbrella Academy-leden heeft een andere reflectie. Die van Five lijkt heel erg op de Texas School Book Depository, waar Lee Harvey Oswald zich verschool tijdens de moord op Kennedy. Het bloed op het gezicht van Five zou erop kunnen wijzen dat hij een gruweldaad moet begaan.

In de comics wordt Five bedreigd door zijn baas, Carmichael, die dreigt zijn moeder te doden als hij de moord op Kennedy niet uitvoert. Five reist daarop met Allison naar 1963, waar zij hem helpt en weer kan praten nadat ze genezen is van haar verwondingen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time': Dit moet je weten
Series / Featured

'The Wheel of Time': Dit moet je weten

Wordt dit een nieuwe Game of Thrones-achtige serie of gewoon Lord of the Rings?

The Wheel of Time is een epische fantasyreeks die meteen doet denken aan Lord of the Rings. De franchise werd bedacht door Robert Jordan en na diens dood afgemaakt in 2007 door Brandon Sanderson.

Vandaag vertellen we je alles wat je over deze serie moet weten. Die is besteld door Amazon Prime Video, dat in februari 2018 besloot de rechten te kopen. De bedoeling is dat er afleveringen van elk een uur komen.

Wanneer te zien?
Het is nog niet duidelijk wanneer de serie te zien zal zijn. In september 2019 gingen de camera's rollen. In maart 2020 werden die in Praag stilgelegd vanwege het coronavirus.

Het verhaal
The Wheel of Time volgt Moiraine, lid van een machtige organisatie van magiërs (genaamd de Aes Sedai), die enkel bestaat uit vrouwen. Zij neemt een groep van vijf jonge mensen mee op sleeptouw vanuit hun thuisstadje, nadat het dorp werd aangevallen door de krachten van de Dark One. Die kwaadaardige entiteit probeert The Pattern (het bestaan zelf) te verwoesten. Onder de vijf denkt Moiraine ook de Dragon te zien, een oeroude held en machtige tovenaar die de wereld zou moeten redden, maar ook de kracht heeft om hem te vernietigen.

Wie maken de serie?
Al in oktober 2018 hoorden we dat Rafe Judkins als showrunner aangesteld is. Naast hem werken Rick Selvage en Larry Mondragon van Red Eagle Entertainment, evenals Ted Field en Mike Weber van Radar Pictures mee. Verder is Darren Lemke uitvoerend producent.

Verder is Harriet McDougal verbonden aan de verfilming van franchise. Zij is de weduwe van Jordan en heeft de auteursrechten nog in handen. Ze werkt mee als consulting producer.

De castleden
Er zijn sinds juni 2019 al een hele rits acteurs en actrices gecast voor de serie. Die zetten we voor je op een rij.
Rosamund Pike is Moiraine
Madeleine Madden is Egwene Al'Vere
Marcus Rutherford is Perrin Aybara
Barney Harris is Mat Cauthon
Zoë Robins is Nynaeve
Josha Stradowski is Rand Al'Thor
Daniel Henney is Al'Lan Mandraggoran
Zij zullen de hoofdrollen spelen in de serie, die te boek staat als een tweede Lord of the Rings.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.