Producent van 'Empire' maakt reboot klassieker 'The Wonder Years'

Een nieuw en actueel perspectief op het verhaal van 'The Wonder Years'

Emma Nota, 09-07-2020 12:31

De jaren-tachtig serie The Wonder Years krijgt een reboot, de serie wordt wel vanuit een heel nieuw perspectief aangepakt. Empire co-creator Lee Daniels gaat de serie een nieuw leven inblazen.
Netwerk ABC is bezig met een pilot voor een nieuwe versie van The Wonder Years, de coming-of-age-drama uit 1988 die zes seizoenen duurde. Fred Savage speelde hierin een tiener die eind jaren zestig en begin jaren zeventig opgroeit in een typische Amerikaanse buitenwijk.

De nieuwe serie zal plaatsvinden in dezelfde periode, met de grootste wijziging dat het zich zal concentreren op een donkere familie in Montgomery, Alabama.

De show wordt geproduceerd door Lee Daniels (Empire), in samenwerking met Saladin K. Patterson (The Big Bang Theory) en de originele producent van de serie, Neal Marlens. Savage is ook aan boord, als regisseur en uitvoerend producent.

De officiële beschrijving van de show luidt: "Hoe een zwarte middenklasse familie in Montgomery, Alabama in het turbulente eind jaren zestig, hetzelfde tijdperk als de originele serie, ervoor zorgde dat het ook voor hen The Wonder Years was."

Alabama was de locatie van vele belangrijke gebeurtenissen tijdens de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, zoals Rosa Park's verzet tegen segregatie in een openbare bus in 1955, een kerkbombardement in 1973 en de vijfdaagse mars van Selma naar Montgomery onder leiding van Martin Luther Koning die de regering ertoe dreef in 1965 de Civil Rights Act goed te keuren.

Savage in een interview: "Weet je, ik heb altijd gezegd dat 'The Wonder Years' niet alleen de naam van de show is - het is een tijd in je leven, een heel speciale, eindige tijd in je leven. En zoals de show is geschreven, gaat het over terugkijken met enig verlangen. [...] Ik ben dol op het nieuw leven blazen en opnieuw bedenken van mooie shows."

Het uitgangspunt van de ABC-serie is waarschijnlijk veel logischer dan de meeste reboots, omdat de focus op een donkere familie tijdens dezelfde turbulente Amerikaanse periode een geheel nieuw - en momenteel vrij actueel - perspectief op het verhaal geeft.

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: The Wonder Years, Empire, Fred Savage

Populair nieuws