search

Ons nieuws van donderdag 9 juli 2020

Wow! Netflix stopt met 'Chilling Adventures of Sabrina'
Series / Nieuws

Wow! Netflix stopt met 'Chilling Adventures of Sabrina'

Een van de leukste series die Netflix maakt komt nu al tot een einde.

Wow! Dit hadden we dan weer niet zien aankomen. Netflix heeft besloten om een punt te zetten achter een van zijn meest amusante series: Chilling Adventures of Sabrina. Na vier seizoenen (of delen zoals Netflix het noemt), is het verhaal klaar.

Er komen nog acht afleveringen online van de serie en dan is het helaas al gedaan. Dat maakt showrunner Roberto Aguirre-Sacasa vandaag bekend.

Lees ook: Een crossover tussen de series van 'Sabrina' en 'Riverdale' in de maak?

Einde verhaal
"Vanaf dat één was het een absolute eer om te mogen werken aan Chilling Adventures of Sabrina. De cast, beginnend met Kiernan als ieders favoriete tienerheks, is fantastisch. En ik ben enorm dankbaar aan de crew, schrijvers, editors, assistenten en echt iedereen die zoveel liefde in deze duistere droom van een serie stopt. Ik ben ook dankbaar voor onze partners bij Netflix, Warner Bros., Berlanti Television en Archie Comics voor het feit dat wij het verhaal mochten vertellen dat we wilden vertellen, op de manier waarop we dat wilden. We kunnen niet wachten om iedereen deel vier te laten zien," stelt Aguirre-Sacasa.

Lees ook: Een zeer sexy Sabrina op poster 'Chilling Adventures of Sabrina'

Wat we mogen verwachten van de laatste afleveringen is ook al duidelijk:
De Eldritch Terrors dalen neer op Greendale. De coven moet elke angstaanjagende bedreiging een voor een verslaan (The Weird, The Returned, The Darkness om er een paar te noemen), allemaal leidend tot The Void, wat het einde der dingen is. Terwijl de heksen oorlog voeren, doen ze dat met hulp van de Fright Club en weet Nick langzaam weer een plek in Sabrina's hart te veroveren. Maar zal het te laat zijn?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Unsolved Mysteries' is razend populair
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Unsolved Mysteries' is razend populair

Miljoenen mensen hebben in amper één week tijd de serie reeds bekeken...

Geoffrey Ketels
Het ziet er naar uit dat ook de reboot van Unsolved Mysteries terug een groot succes zal worden. In amper één week tijd hebben reeds miljoenen mensen de serie bekeken!

Op 1 juli verscheen de reboot van de true crime serie Unsolved Mysteries op streamingdienst Netflix. De reboot bestaat in totaal uit 6 gloednieuwe afleveringen en blijkt wederom een schot in de roos te zijn. In amper één week tijd bekeken immers reeds miljoenen mensen de serie.

Honderden tips
Het concept van Unsolved Mysteries is eigenlijk heel eenvoudig. Er worden verschillende afleveringen gemaakt over lang bestaande, maar nog steeds onopgeloste zaken. Na het bekijken van de afleveringen is het voor de kijkers dan vervolgens mogelijk om enkele tips te sturen die kunnen helpen bij het oplossen van de zaak. Heel wat speurneuzen hebben dat ondertussen gedaan, want de teller staat inmiddels op enkele honderden tips.

Ben jij ook benieuwd naar welke onopgeloste zaken er allemaal verschijnen in het nieuwe seizoen van Unsolved Mysteries? Dan kan je ze nu ontdekken op Netflix! De onderstaande trailer geeft je alvast een voorsmaakje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Glee'-actrice Naya Rivera (33) vermist na boottochtje met zoontje
Series / Celebrity

'Glee'-actrice Naya Rivera (33) vermist na boottochtje met zoontje

De autoriteiten zijn inmiddels een zoekactie gestart naar de populaire actrice...

Geoffrey Ketels
Actrice Naya Rivera, onder meer bekend van de serie Glee is vermist nadat ze een boottochtje ging maken met haar zoontje. Het jongetje is gezond en wel teruggevonden, maar van de Amerikaanse actrice ontbreekt tot dusver elk spoor.

Naya Rivera had samen met haar zoontje een bootje gehuurd om te gaan varen op Lake Piru in het Los Padres National Forest and Topatopa Mountains gebied in Ventura County. Zo'n drie uur nadat de actrice het bootje had gehuurd vond een andere schipper het slapende zoontje van Rivera in het bootje... alleen. Volgens een verklaring van het zoontje ging hij samen met zijn moeder zwemmen, maar is Rivera niet meer terug in het bootje geraakt. De autoriteiten vrezen dat de kans klein is dat de actrice nog levend terug zal worden gevonden.

Glee
Misschien wel de belangrijkste rol speelde Rivera in de serie Glee. Ze vertolkte in die serie de rol van cheerleader Santana Lopez. De serie liep van 2009 tot 2015 en werd uitgezonden op Fox.

Het is niet voor het eerst dat de cast van Glee geconfronteerd wordt met een tragisch overlijden. Eerder stierf ook acteur Corey Monteith in juli 2013. Het was echter bekend dat hij leed aan een drugs- en alcoholverslaving. Bovendien stapte Mark Salling (die in de serie de rol had vertolkt van Noah Puckerman) uit het leven in januari 2018.

Lees ook: Samantha Ware: "Door Lea Michele was het een hel op de set van 'Glee'"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sherlock' seizoen 5: Dit moet je weten
Series / Featured

'Sherlock' seizoen 5: Dit moet je weten

Krijgen we nog een vijfde seizoen? En waar zou dat over kunnen gaan?

Sherlock Holmes en Dr. Watson hebben The Final Problem misschien wel opgelost, maar de kans is groot dat dit niet het laatste is dat we van de Baker Street Boys gezien hebben. Dit is wat we al weten over het vijfde seizoen van Sherlock.

Steven Moffat vertelde in de loop van 2016 dat het "onwaarschijnlijk" was dat Sherlock geheel van televisie zou verdwijnen. "We zijn altijd verrast en blij met het enthousiasme van mensen rond Sherlock. En willen zo lang mogelijk door blijven gaan," aldus Moffat, waarmee hij co-showrunner Mark Gatiss herhaalde.

Waneer te zien?
Sherlock is nooit echt constant uitgekomen. Er zaten achttien maanden tussen de eerste twee seizoenen. Vervolgens duurde het twee jaar tot het derde seizoen kwam, nog eens twee jaar tot we een special kregen en kwam er een vierde reeks na nog eens een jaar. Maar nu is het alweer drie jaar geleden dat de serie terugkeerde.

Daarmee duurt het ondertussen erg lang. Volgens acteur Andrew Scott komt dat vooral "omdat iedereen op dit moment echt bezig is met zijn eigen ding." Zo maakten Mark Gatiss en Steven Moffat een nieuwe versie van het verhaal van Dracula.

Welke verhalen
Er zijn gelukkig nog genoeg verhalen te vertellen. "Mark wilde altijd al The Red-Headed League maken en The Engineer's Thumb. Dat laatste is een behoorlijk gestoord verhaal zonder echt goed einde. Er is bovendien een element van The Greek Interpreter dat ik echt opwindend vind en nog niet gemaakt is. En dat vind ik heel gaaf, vooral ook omdat we in onze versie nog altijd Irene Adler hebben," aldus Moffat over verhalen die hij zou willen verfilmen.

De serie kan dus nog heel wat meer verhalen van Arthur Conan Doyle verfilmen straks. De vier boeken zijn in elk geval al verfilmd, maar er zijn echt tientallen korte verhalen met verschillende mysteries rond Sherlock Holmes en Dr. Watson.

De cast
En als de serie dan terugkeert, wie zouden we dan te zien krijgen?
Benedict Cumberbatch is Sherlock Holmes
Martin Freeman is Dr. John Watson
Una Stubbs is Mrs. Hudson
Rupert Graves is DI Lestrade
Louise Brealey is Molly Hooper
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle afleveringen van 'The X-Files' vanaf nu te streamen!
Series / Nieuws

Alle afleveringen van 'The X-Files' vanaf nu te streamen!

Alle elf de seizoenen van 'The X-Files' zijn vanaf nu te bekijken bij de streamingdienst Amazon Prime.

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor abonnees van Amazon Prime Video. Zij hebben namelijk vanaf nu de mogelijkheid om alle seizoenen van The X-Files te streamen.

Amazon Prime Video voegt in één klap alle elf de seizoenen toe van The X-Files. Het gaat in totaal om zomaar even 218 afleveringen. Het bekende drama vertelt uiteraard het verhaal van een afdeling van de FBI die is gespecialiseerd in het onderzoeken (en oplossen) van onverklaarbare gebeurtenissen. Hoofdrolspelers in de reeks zijn uiteraard David Duchovny en Gillian Anderson.

Alle seizoenen in één klap
In eerste instantie was de serie The X-Files natuurlijk te zien in de jaren '90 op de zender Fox. In het jaar 2002 besloot ze echter om de serie stop te zetten. In 2016 verscheen er echter alsnog een tiende seizoen waarna er in 2018 nog een extra deel aan werd toegevoegd. Bovendien verschenen er door de jaren heen, meer bepaald in het jaar 1998 en 2008 ook nog twee X-Files films.

In ieder geval, ben jij een fan van The X-Files of heb je de serie onverhoopt nog niet (volledig) gezien? Dan ben je dus vanaf nu bij Amazon Prime Video aan het juiste adres!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer Netflix-serie 'The Umbrella Academy' seizoen 2!
Series / Trailer

Nieuwe trailer Netflix-serie 'The Umbrella Academy' seizoen 2!

De Netflix-serie gaat op 31 juli dan eindelijk verder met zijn tweede seizoen!

Netflix komt over krap twee maanden met het tweede seizoen van The Umbrella Academy. De comic book serie bleek een van de meest populaire series van Netflix tot nu toe. Vandaag is er de eerste volwaardige trailer!

The Umbrella Academy is gebaseerd op de gelijknamige comics van Gerard Way die door Dark Horse Comics gepubliceerd werden. De gekke serie draait om de levens van een bepaald niet functionele familie van geadopteerde superhelden. Zij moeten zich verenigen om het mysterie van de plotselinge dood van hun vader op te lossen en de aankomende apocalypse voorkomen.

Lees ook: 'The Umbrella Academy' lijkt theorie te bevestigen

Tweede seizoen
Het eerste seizoen was in februari 2019 te zien op Netflix en een gigantische hit. Later dan gepland (wat komt door de coronacrisis), krijgen we op 31 juli dan eindelijk het tweede seizoen te zien. Dat wordt op die dag in zijn geheel online gezet op Netflix.

Lees ook: Nieuwe poster 'Umbrella Academy' S2 hint naar nieuwe verhaallijnen

Aan het eind van het eerste seizoen zagen we dat de Hargreeves-familie er niet in slaagde om het einde van de wereld af te wenden. Maar ze reizen terug in de tijd om het nog eens te proberen en doen dat in een tiental afleveringen. Hieronder de trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Producent van 'Empire' maakt reboot klassieker 'The Wonder Years'
Series / Nieuws

Producent van 'Empire' maakt reboot klassieker 'The Wonder Years'

Een nieuw en actueel perspectief op het verhaal van 'The Wonder Years'

De jaren-tachtig serie The Wonder Years krijgt een reboot, de serie wordt wel vanuit een heel nieuw perspectief aangepakt. Empire co-creator Lee Daniels gaat de serie een nieuw leven inblazen.

Netwerk ABC is bezig met een pilot voor een nieuwe versie van The Wonder Years, de coming-of-age-drama uit 1988 die zes seizoenen duurde. Fred Savage speelde hierin een tiener die eind jaren zestig en begin jaren zeventig opgroeit in een typische Amerikaanse buitenwijk.

De nieuwe serie zal plaatsvinden in dezelfde periode, met de grootste wijziging dat het zich zal concentreren op een donkere familie in Montgomery, Alabama.

De show wordt geproduceerd door Lee Daniels (Empire), in samenwerking met Saladin K. Patterson (The Big Bang Theory) en de originele producent van de serie, Neal Marlens. Savage is ook aan boord, als regisseur en uitvoerend producent.

De officiële beschrijving van de show luidt: "Hoe een zwarte middenklasse familie in Montgomery, Alabama in het turbulente eind jaren zestig, hetzelfde tijdperk als de originele serie, ervoor zorgde dat het ook voor hen The Wonder Years was."

Alabama was de locatie van vele belangrijke gebeurtenissen tijdens de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, zoals Rosa Park's verzet tegen segregatie in een openbare bus in 1955, een kerkbombardement in 1973 en de vijfdaagse mars van Selma naar Montgomery onder leiding van Martin Luther Koning die de regering ertoe dreef in 1965 de Civil Rights Act goed te keuren.

Savage in een interview: "Weet je, ik heb altijd gezegd dat 'The Wonder Years' niet alleen de naam van de show is - het is een tijd in je leven, een heel speciale, eindige tijd in je leven. En zoals de show is geschreven, gaat het over terugkijken met enig verlangen. [...] Ik ben dol op het nieuw leven blazen en opnieuw bedenken van mooie shows."

Het uitgangspunt van de ABC-serie is waarschijnlijk veel logischer dan de meeste reboots, omdat de focus op een donkere familie tijdens dezelfde turbulente Amerikaanse periode een geheel nieuw - en momenteel vrij actueel - perspectief op het verhaal geeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Elisabeth Moss als killer Candy Montgomery in nieuwe serie 'Candy'
Series / Nieuws

Elisabeth Moss als killer Candy Montgomery in nieuwe serie 'Candy'

Elisabeth Moss krijgt de kans een anti-heldin te spelen: "Eindelijk!"

Elisabeth Moss speelt de hoofdrol in een nieuwe misdaad serie Candy, in deze spannende serie neemt ze de rol van moordenaar Candy Montgomery op zich. Montgomery is een huisvrouw uit Texas in 1980 die alles leek te hebben, dus waarom vermoordde ze haar vriend uit de kerk met een bijl?

De serie wordt ontwikkeld door verschillende mensen die al eerder hebben meegewerkt aan de Hulu-serie over beroemde moorden, The Act. Robin Veith schreef de pilot-aflevering voor Candy en is als uitvoerend producent van de serie verbonden. Veith en Moss werkten eerder samen aan Mad Men.

Lees ook: 'Mad Men'-fans hebben pech geen reboots!

"Ik wil al een tijdje een anti-heldin spelen en probeer al langer met Robin te werken na 'Mad Men', dus toen ze me vroeg of ik een huisvrouw uit Texas wilde spelen die, sommigen zouden zeggen, wegkwam met moord, zei ik: "Waar kan ik tekenen?"

Dawn Olmstead, president van het netwerk die het produceert voegde toe:

"Het unieke verhaal van Candy Montgomery is er een die we al heel lang wilden verfilmen. Na met Robin aan 'The Act' te hebben gewerkt, is er een ongelooflijk script geschreven vol spanning en verleiding. Elisabeth Moss is een droom om mee te werken, ze verdiept zich echt in het project. Ik wou dat ik al op de bank zat te kijken naar de aftiteling."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys'-trailer laat zeer bloederige superhelden zien
Series / Trailer

'The Boys'-trailer laat zeer bloederige superhelden zien

De strijd tegen de superhelden gaat nog slachtoffers eisen en heel wat ook als we dit zo zien.

Het tweede seizoen van The Boys brengt ons nu een trailer. Die laat een behoorlijk bloederige beelden zien. De Boys krijgen het dus echt nog zwaar in de strijd tegen de superhelden die de wereld onveilig maken.

De teaser die is vrijgegeven, laat zien dat er nu in heel de Verenigde Staten gejaagd wordt op de Boys. Zij zijn hard op de vlucht voor de groep. Hughie, Mother's Milk, Frenchie en Kimiko proberen zich aan te passen aan het nieuwe normaal, terwijl Butcher spoorloos verdwenen is. In de tussentijd is ook Starlight bezig om haar plek binnen The Seven te vinden, terwijl Homelander probeert de macht volledig over te nemen. Stormfront, een machtige en slimme Supe, bedreigt hem daarbij.

Lees ook: Jeffrey Dean Morgan mogelijk in 'The Boys' seizoen 3!

The Boys
De serie The Boys biedt ons een blik op wat er gebeurt als superhelden hun krachten misbruiken in plaats van gebruiken voor het goede. Het is een strijd van de machtelozen tegen de machtigen en dat leidt tot een geweldig grove gewelddadige strijd.

Vanaf 4 september is het nieuwe seizoen te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DC-serie 'Stargirl' krijgt tweede seizoen!
Series / Nieuws

DC-serie 'Stargirl' krijgt tweede seizoen!

De DC-serie scoort goed en gaat nu verder op een andere zender.

De serie Stargirl krijgt een tweede seizoen. The CW mag dat seizoen uitzenden. Daarmee vervalt meteen de toevoeging die DC Universe vormt, want afleveringen zullen niet meer eerst daarop gezet worden.

Tot nu toe was het zo dat elke nieuwe aflevering van de serie eerst op DC Universe verscheen en een dag later op The CW. Dat wordt nu gewijzigd, want de serie wordt volledig uitgezonden op The CW in de toekomst. Dat nieuws maakt ook meteen dat fans van de streamingdienst zich af beginnen te vragen wat daarvan nog de toekomst is.

Lees ook: Mysterieuze 'Stargirl' schurk Dragon King ziet er opvallend bijzonder uit

Stargirl
De serie Stargirl speelt zich een decennium na een noodlottig gevecht tussen de Justice Society of America en de Injustice Society of America af. Middelbare scholier Courtney Whitmore ontdekt de Cosmic Staff van Starman en komt erachter dat haar stiefvader Pat Dugan diens sidekick was. En dus besluit zij Stargirl te worden: de inspiratiebron voor een heel generatie nieuwe helden.

Lees ook: 'Stargirl' onthult het lot van Hawkman en Hawkgirl

De serie is in Nederland nog niet te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vanessa Hudgens in een strakke bikini
Series / Celebrity

Vanessa Hudgens in een strakke bikini

De actrice ziet er helemaal tiptop uit, en heeft echt geen last van coronakilo's.

Vanessa Hudgens ken je vermoedelijk nog wel van Disney-film High School Musical. Daarin zong ze samen met Zac Efron de sterren van de hemel. Waar die laatste ondertussen Hollywood-ster is, doet Hudgens het net iets rustiger aan, al is ze nog genoeg te zien in films en series.

Hudgens werd in december 1988 geboren en werkte lang vooral in het theater. Tot ze debuteerde in de film Thirteen en sindsdien is ze in heel wat series te zien geweest. Lang waren dat wat meer typische Disney-series, die niet zo breed bekeken worden.

Doorbraak
Maar met de film High School Musical werd Hudgens breed bekend. En wist ze ook nog eens te laten zien dat ze over het nodige zangtalent beschikt. Haar meest recente album werd in 2008 uitgebracht en heet Identified. Twee jaar daarvoor bracht ze nog het album V uit. Verder speelde ze de afgelopen tijd vooral alleen in films en series waar ze echt zin in heeft.

Een daarvan was Dog Days, een serie waarin ze de rol van Tara speelde. De meest recente film waarin ze te zien was, was van Netflix: The Knight Before Christmas.

Bekijk op Instagram de strakke billen van Hudgens
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor de fans van 'Baywatch'
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor de fans van 'Baywatch'

Helaas gaat die reboot er niet komen en dat heeft een specifieke reden.

Het floppen van de Baywatch-film voorkwam dat de serie Baywatch weer naar televisie kwam. Dat blijkt uit een interview met acteur David Chokachi die verscheen bij de podcast The Production Meeting.

"Ik had het gepitcht. Ze hebben zo'n beetje alle series uit de jaren negentig een reboot gegeven en ik denk dat zowat de helft een hit was. Ik dacht: 'gozers, jullie lopen hiermee achter, waarom proberen jullie het niet?' Maar toen kwam de film uit en die maakte alles kapot. CBS was het echt van plan. Ik had gesprekken met hen en met een location scout. Maar toen kwam de film er en werd het geschrapt," aldus Chokachi.

Lees ook: Nostalgische beelden 'Baywatch' in beste kwaliteit!

Elf jaar
De serie debuteerde in 1989 op NBC en werd daar al na een seizoen al stopgezet. Daarna ging de boel verder op een ander netwerk en werd een van de best bekeken series ooit. Gemiddeld schijnen er zowat meer dan een miljard mensen gekeken te hebben naar afleveringen.

Lees ook: De zeven beste 'Baywatch' babes!

De film van 65 miljoen dollar, die slechts 177 miljoen dollar opbracht aan de box office, liet dus zien dat de franchise klaar was.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.