Goedkope Netflix-accounts aangeboden op AliExpress

Goedkope Netflix-accounts aangeboden op AliExpress

De webwinkel heeft reeds laten weten dat het alle advertenties die in strijd zijn met haar regels offline heeft gehaald...

Geoffrey Ketels, 11 juli 2020 om 16:35

Wie soms eens wat koopt bij de Chinese webwinkel AliExpress zal het misschien al zijn opgevallen. Op de webwinkel worden nu ook goedkope accounts voor streamingdiensten aangeboden!
Alles kan goedkoper. Dat lijkt wel het motto te zijn van AliExpress. Vanaf nu is het bij de webwinkel dan ook mogelijk om een goedkoop account af te sluiten voor streamingdiensten als Netflix en Disney+. Let wel, de spotgoedkope accounts lijken op het eerste zicht misschien interessant, het spreekt voor zich dat ze eigenlijk honderd procent illegaal zijn.

52 euro
Een onderzoek dat werd uitgevoerd door RTL Nieuws heeft aan het licht gebracht dat het reeds mogelijk is om een jaarabonnement af te sluiten op Netflix via AliExpress voor een prijs van amper 52 euro. Normaal geldt in Nederland een bodemprijs voor een account op Netflix van 7,99 euro per maand. Een jaar toegang tot Spotify zou je dan weer 15 euro kosten. Eenzelfde bedrag wordt ook gehanteerd voor een jaarabonnement op Disney+. Normaal kost deze laatste 6,99 euro per maand.

Het is niet helemaal duidelijk hoe het systeem precies is opgezet, maar wellicht gaat het om accounts van mensen die bereidwillig de toegang er toe willen delen. Echter zou het ook kunnen gaan om accounts die zijn gehackt.

In een reactie heeft AliExpress laten weten dat alle advertenties die niet voldoen aan hun voorwaarden worden verwijderd, maar de goedkope accounts zouden op moment van schrijven nog gewoon worden aangeboden.

Het spreekt voor zich dat verschillende streamingdiensten waaronder Netflix en Spotify reeds een melding de wereld hebben ingestuurd waarin ze het afraden om een dergelijk abonnement af te sluiten.

Lees meer over: Netflix, Disney, Disney Plus, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws