search

Ons nieuws van zaterdag 11 juli 2020

'Outlander' seizoen 6: Dit moet je weten
Series / Featured

'Outlander' seizoen 6: Dit moet je weten

Het nieuwe seizoen van de serie is mogelijk volgend jaar op televisie te zien.

Outlander krijgt een zesde seizoen van televisiezender Starz. Kijkers kunnen dus uitkijken naar nog een reeks rond Jamie en Claire Fraser. Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over de nieuwe reeks.

Outlander begint met een nogal opmerkelijk moment. Een Engelse dokter raakt terug in de tijd, van 1945 waar ze aan het front werkt, belandt ze in 1743. En daar ontmoet ze de man van haar dromen.

Lees ook: 'Outlander'-sterren nemen je mee op avontuur

Wanneer te zien?
Al in 2018 kondigde Starz aan dat de serie minstens twee nieuwe seizoenen zou krijgen. Daarom weten we nu al dat er een zesde seizoen komt. Het vijfde seizoen zou eigenlijk eind 2019 te zien zijn, maar werd pas uitgebracht beginnend in februari 2020. Als resultaat daarvan, evenals het coronavirus, zal ook het zesde seizoen langer op zich laten wachten.

Lees ook: De geliefde serie 'Outlander' krijgt mogelijk een spin-off!

Als alles verder gaat volgens plan (dus als de productie weer opgestart wordt), zou het goed mogelijk kunnen zijn dat de boel wel in de loop van 2021 van start gaat met het zesde seizoen.

Wie te zien?
Fans zullen blij zijn dat de hoofdrolspelers in elk geval terugkeren:
Sam Heughan is Jamie Fraser
Caitriona Balfe is Claire Fraser
Sophie Skelton is Brianna Randall Fraser
Richard Rankin is Roger Wakefield
Natuurlijk gaan er ook nieuwe castleden onthuld worden, maar daar is het nu nog te vroeg voor.

Wat is het plot?
Dan het plot. Officieel weten we nog niets over het nieuwe seizoen van de serie. Maar het zesde seizoen zal waarschijnlijk simpelweg het zesde boek van Diana Gabaldon volgen. Dat betekent dat we meer zien van A Breath of Snow and Ashes, dat in 2005 uitgebracht werd.

Lees ook: Officiële trailer 'Outlander' seizoen 5 nu online!

Dat boek focust zich vooral op de nasleep van het vijfde seizoen, waarin Jamie zich gaat bemoeien met de Amerikaanse Revolutie. De politieke onrust in de Verenigde Staten is dus groot. Maar zeker weten we nog niet dat de boel echt dit plot gaat volgen, want de producenten denk er al een tijdje over na om hier van af te wijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde één nieuwe serie toe deze week
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde één nieuwe serie toe deze week

Heel veel nieuws is het dus niet dat we deze week kunnen kijken op de streamingdienst.

Waar Disney Plus vaker maar één film toevoegt, zien we meestal meerdere series verschijnen. Deze week is daarin een uitzondering, want er verscheen maar één nieuwe serie.

Het gaat daarbij bovendien niet om een Original, maar om een vrij oude serie die ook wat gedateerd aan zal voelen. Helaas moeten we het er deze week mee doen en ziet het er niet naar uit dat we op korte termijn heel nieuwe series gaan krijgen.

Coronavirus slaat toe
Dat komt vooral door het coronavirus en het feit dat heel wat film- en serieproducties stil zijn gelegd om de verdere verspreiding van het virus tegen te werken. Deze week moeten we het dan ook doen met een gouwe ouwe in de vorm van Lizzie McGuire.

In de serie volgen we Lizzie, een meisje met geweldige vrienden, een geweldige familie en zelfs geweldige vijanden. Haar grappige geanimeerde alter ego geeft een inkijkje in hoe Lizzie echt denkt. En hoe ze met haar vrienden Gordo en Miranda probeert de middelbare school te overleven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series verschenen deze week op Netflix
Series / Nieuws

Deze series verschenen deze week op Netflix

De voorbije week was relatief rustig op de populaire streamingdienst...

Geoffrey Ketels
Ben je benieuwd welke nieuwe series en seizoenen er de voorbije week op Netflix zijn verschenen? Je ontdekt ze hier op deze pagina!

1.) Stateless (seizoen 1)
Op woensdag 8 juli 2020 verscheen op Netflix het eerste seizoen van de serie Stateless. Het is actrice Cate Blanchett die aan de basis ligt van deze serie. Zij bedacht ze namelijk om het strenge immigratiebeleid van Australië aan te kaarten. De serie zou los gebaseerd zijn op het waargebeurde verhaal van Cornelia Rau. Zij woonde jarenlang in Australië, maar werd tijdens haar verblijf in het land maar liefst één jaar lang opgesloten in een detentiekamp. Dit omdat ze door de overheid van het land werd bestempeld als een ongewenste vreemdeling.



2.) The Protector (seizoen 4)
Deze week zagen we ook het vierde seizoen van de serie The Protector verschijnen op Netflix. Dit vierde seizoen verscheen op donderdag 9 juli. Er wordt verwacht dat het vierde seizoen ook het laatste zal zijn, maar zekerheid bestaat er daar nog niet over. In The Protector maakt de kijker kennis met winkelier Hakan Demir die op een zeker ogenblik ontdekt dat hij behoort tot een oude orde van mensen die de stad Istanboel moeten beschermen tegen een leger van onsterfelijke schurken.



Heel veel nieuwe series of seizoenen hebben we deze week niet op Netflix zien verschijnen. Enkele andere titels die verschenen (waaronder heel wat animatieseries) of nieuwe seizoenen van bestaande titels die nog werden toegevoegd zijn de volgende:

- Japan Sinks: 2020 (seizoen 1)
- Hello Ninja (seizoen 3)
- O Crush Perfeito (seizoen 1)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goedkope Netflix-accounts aangeboden op AliExpress
Series / Streaming-diensten

Goedkope Netflix-accounts aangeboden op AliExpress

De webwinkel heeft reeds laten weten dat het alle advertenties die in strijd zijn met haar regels offline heeft gehaald...

Geoffrey Ketels
Wie soms eens wat koopt bij de Chinese webwinkel AliExpress zal het misschien al zijn opgevallen. Op de webwinkel worden nu ook goedkope accounts voor streamingdiensten aangeboden!

Alles kan goedkoper. Dat lijkt wel het motto te zijn van AliExpress. Vanaf nu is het bij de webwinkel dan ook mogelijk om een goedkoop account af te sluiten voor streamingdiensten als Netflix en Disney+. Let wel, de spotgoedkope accounts lijken op het eerste zicht misschien interessant, het spreekt voor zich dat ze eigenlijk honderd procent illegaal zijn.

52 euro
Een onderzoek dat werd uitgevoerd door RTL Nieuws heeft aan het licht gebracht dat het reeds mogelijk is om een jaarabonnement af te sluiten op Netflix via AliExpress voor een prijs van amper 52 euro. Normaal geldt in Nederland een bodemprijs voor een account op Netflix van 7,99 euro per maand. Een jaar toegang tot Spotify zou je dan weer 15 euro kosten. Eenzelfde bedrag wordt ook gehanteerd voor een jaarabonnement op Disney+. Normaal kost deze laatste 6,99 euro per maand.

Het is niet helemaal duidelijk hoe het systeem precies is opgezet, maar wellicht gaat het om accounts van mensen die bereidwillig de toegang er toe willen delen. Echter zou het ook kunnen gaan om accounts die zijn gehackt.

In een reactie heeft AliExpress laten weten dat alle advertenties die niet voldoen aan hun voorwaarden worden verwijderd, maar de goedkope accounts zouden op moment van schrijven nog gewoon worden aangeboden.

Het spreekt voor zich dat verschillende streamingdiensten waaronder Netflix en Spotify reeds een melding de wereld hebben ingestuurd waarin ze het afraden om een dergelijk abonnement af te sluiten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Down to Earth with Zac Efron'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Down to Earth with Zac Efron'

In de docuserie gaat Efron op zoek naar duurzame mogelijkheden om onze planeet een hart onder de riem te steken...

Geoffrey Ketels
Goed nieuws voor fans van acteur Zac Efron! De nieuwe serie Down to Earth with Zac Efron is namelijk vanaf vandaag te bekijken op streamingdienst Netflix!

In de serie, die uiteraard werd opgenomen voor het uitbreken van de Coronapandemie is te zien hoe Efron de wereld rondreist op zoek naar duurzame initiatieven die onze planeet een hart onder de riem kunnen steken. Toen de serie bekend werd gemaakt bestond het vermoeden bij de meeste mensen dat het zou gaan om een fictiereeks, maar dat is dus niet het geval.

Verschillende landen
Dat Efron er drukke maanden op heeft zitten waarin hij heel wat nieuwe landen en regio's heeft ontdekt mag duidelijk zijn. De serie neemt je dan ook mee naar verschillende landen die verspreid over onze mooie planeet zijn terug te vinden. Denk hierbij niet alleen aan Frankrijk, maar ook aan Groot-Brittannië, IJsland, Peru en Costa Rica. De trailer die eerder door Netflix de wereld werd ingestuurd maakte reeds duidelijk dat Efron tijdens zijn verblijf op IJsland meer te weten kwam over geothermische energie.

Down to Earth with Zac Efron is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Batman' krijgt live-action serie op HBO Max
Series / Nieuws

'The Batman' krijgt live-action serie op HBO Max

Heel goed nieuws voor fans van DC en van Batman: nu komt er een live-action serie!

The Batman krijgt een televisieserie. De blockbuster van Warner Bros. moet in oktober volgend jaar in de bioscoop te zien zijn en nu horen we dat er een serie komt die draait om het politiedepartement van het fictieve Gotham City.

De serie, die wordt ontwikkeld door regisseur en scriptschrijver Matt Reeves, moet mogelijk als prequel gaan dienen. Die prequel moet dan laten zien hoe de stad Gotham corrupt werd en uiteindelijk overlopen werd door criminelen.

In de wereld
Uit het statement van Warner Bros. over de serie blijkt dat deze " gaat voortbouwen op de wereld die Matt Reeves voor The Batman opbouwt." Uiteindelijk moet de serie helpen om een Batman-universum te lanceren dat over meerdere verschillende platformen bestaat.

Reeves vertelde al eens dat zijn film echt een detectiveverhaal wordt. Dat gaat een jongere Bruce Wayne laten zien die nog helemaal niet zo heel lang bezig is als Batman. We zien hem dus meer als detective dan iets anders.

Wanneer de serie voor HBO Max gelanceerd wordt is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' mogelijk diep in de problemen
Series / Nieuws

'Doctor Who' mogelijk diep in de problemen

Het coronavirus zet deze serieproductie nog meer onder druk dan andere producties.

BBC-serie Doctor Who verkeert mogelijk in gevaar. Het coronavirus heeft natuurlijk zo'n beetje elke filmproductie die er is stilgelegd. En dus ook die van BBC-serie Doctor Who, dat toe was aan zijn dertiende seizoen.

Helaas horen we nu dat de BBC het seizoen mogelijk flink uit gaat stellen, wat komt door de regels rond social distancing. "Een productie zoals deze, waar honderden mensen voor werken, zowel freelancers als vaste medewerkers, dat kan je niet doen in een omgeving waar je aan social distancing doet. Dus het ligt eraan wanneer je denkt dat dit eindigt," aldus BBC Wales-directeur Rhodri Talfan Davies.

Lees ook: 'Doctor Who' nu alweer zonder hoofdrolspeelster?

Opnames in Wales
Sinds de serie Doctor Who in 2005 een reboot kreeg van de BBC, vinden de opnames plaats in Wales. Daar gelden andere regels dan in Engeland, waardoor er mogelijk nog meer vertragingen zullen zijn als gevolg van het coronavirus.

Lees ook: 'Doctor Who' in de problemen door coronacrisis

Er wordt op dit moment gekeken hoe het verder moet met de serie. Het dertiende seizoen is wel besteld, en dat geldt ook voor een kerstspecial die over de Daleks zal gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' verandert dit belangrijke element uit de boeken
Series / Nieuws

'The Witcher' verandert dit belangrijke element uit de boeken

De serie doet het straks heel anders dan de boeken het deden als het hierop aankomt.

The Witcher van Netflix gaat op een zeker vlak afwijken van het bronmateriaal. Dat stelt showrunner Lauren Schmidt Hissrich in een nieuw interview. Ze vertelde dat de serie wat afwijkt van de manier waarop de boeken de ontmoeting van Geralt en Ciri laten zien.

In het bronmateriaal worden de eerste dagen van de ontmoeting tussen de twee overgeslagen. Dat gaat de serie dus niet doen. "Wat zo mooi is aan het tweede seizoen, is dat in de boeken Geralt en Ciri elkaar op dat moment in Sodden ontmoeten. En in het volgende boek is er veel tijd overgeslagen," aldus Hissrich.

Lees ook: 'The Witcher' brengt grote verandering in seizoen 2

Alles laten zien
"We vonden tijdens het schrijven dat wij die maanden niet over mochten slaan. We willen juist zien hoe ze elkaar leren kennen. Dat is juist wat het zo leuk maakt aan deze personages. Ze begrijpen dat ze elkaars lotsbestemming zijn, omarmen dit niet per se maar accepteren het eerder en snappen dat ze dat moeten doen om te kunnen overleven op het Continent," ging Hissrich verder.

Lees ook: Dit 'The Witcher'-element werd pas halverwege bedacht

"Hoe zou het zijn als twee vreemdelingen samen komen en het gevoel hebben dat ze hier het hele seizoen naartoe bewogen hebben? Ze kwamen eindelijk bij elkaar en hun reactie was: 'Oh, ik ken jou helemaal niet. Je bent een vreemdeling.' En je weet dat Geralt geen ervaring heeft met kinderen. Ook niet met een voortdurende relatie of iets in die richting. Hij is een reiziger, een vagebond. Hij heeft bewust geen lange relaties en nu ineens wel."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe details over 'The 100'-prequel
Series / Nieuws

Nieuwe details over 'The 100'-prequel

We horen weer wat meer van showrunner Jason Rothenberg over wat we mogen verwachten.

In een interview met TV Line vertelt showrunner Jason Rothenberg over zijn plannen met de prequel die ontwikkeld wordt rond The 100. Maker Rothenberg vertelde tijdens een interview over de backdoor pilot die gemaakt wordt in dit nieuwe seizoen.

The 100 duikt dit seizoen diep terug in het verleden en brengt ons 2052 en om precies te zijn de laatste momenten voor de apocalypse. In de The CW-serie kwam de wereld ten einde en we weten nog altijd niet precies hoe dat gebeurd is.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'The 100' seizoen 7! (het laatste seizoen)

Laatste uur
Deze nieuwe aflevering duikt echter in het laatste uur en dient als backdoor pilot voor een prequelserie. "Wat ik echt graag wil doen dit seizoen, is een boel van de dingen bij elkaar brengen en de gaten vullen," vertelde Rothenberg.

Lees ook: Trailer 'The 100' hint naar gruwelijk einde!

"De serie draait voor mij altijd om hoe mensen gaan overleven. Ik wil zien hoe ver zij gaan om te overleven. Het is dus een verhaal van stammen en wat mensen doen om hun geliefden te beschermen. Deze nieuwe serie heeft als mission statement voor hoofdpersoon Callie, dat ze iedereen wil redden, koste wat het kost."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Percy Jackson'-serie nog heel ver weg
Series / Nieuws

'Percy Jackson'-serie nog heel ver weg

Voorlopig hoef je niet te hopen dat Disney+ snel met de televisieserie komt.

We hebben slecht nieuws voor fans van Percy Jackson. Schrijver Rick Riordan denkt niet dat de serie gebaseerd op zijn boeken voor 2022 op Disney+ te zien zal zijn. Bereid je dus maar vast voor op een lange zit.

In de boeken van Riordan lezen we over Percy Jackson, een jongetje die steeds maar weer van school geschopt wordt vanwege dingen waar hij niks aan kon doen. Hij ontdekt al snel de reden achter zijn problemen: hij is een half-god, half-mens, zoon van Poseidon.

Lees ook: Logan Lerman wil rol in 'Percy Jackson' van Disney+

Lang wachten
Het is nog lang wachten op de serie die Disney+ gaat maken rond de boeken. Riordan vertelde dat "we pas echt in het vroegste stadium van het schrijven zitten. Dit duurt nog maanden. Dus de meest optimistische gok is dat we nog een jaar of twee nodig gaan hebben."

Voorlopig hoef je er dus niet op te rekenen dat je snel meer materiaal te zien krijgt rond Percy Jackson. Eerder kregen we al twee films te zien, maar die bevielen niet bepaald bij fans en Riordan weigert zelfs om de films te kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.