Bryan Fuller vergelijkt schaal 'American Gods' met die van 'Game of Thrones'

Bryan Fuller over schaal 'American Gods'

De serie zal tientallen personages bevatten.

Zilko Tarici, 30 augustus 2014 om 13:25

In juli werd bekend dat Bryan Fuller, Michael Green en Neil Gaiman een tv-serie zullen produceren gebaseerd op Gaimans bestellers American Gods uit 2001. CraveOnline sprak met Fuller en wist een aantal interessante details over de serie te ontlokken. De opnames van de serie zullen in 2015 van start gaan en in 2016 worden de eerste afleveringen uitgezonden. Aldus Fuller:
''We volgen de gebeurtenissen uit de boeken, maar gaan er ook dieper op in. Net als in Game of Thrones zijn er tientallen personages die we volgen en die ons de wereld van het verhaal laten zien. De schaal van de series is de grootste vergelijking die ik kan maken.''

In American Gods dreigt er een oorlog tussen de oude en de nieuwe goden: de traditionele goden uit de bijbel en mythologie die over de hele wereld aanhangers kwijtraken aan de nieuwe goden die zaken zoals geld, technologie, media, roem en drugs vertegenwoordigen. Het hoofdpersonage, Shadow Moon, is een ex-gevangene die de bodyguard en reisgenoot wordt van Mr. Wednesday, een oplichter die in werkelijkheid een van de oudere goden is. Samen reizen ze door het land om aanhangers te vinden voor hun strijd tegen de nieuwe goden.

De pilot van de show wordt geschreven door Fuller (Hannibal, Pushing Daisies, Heroes) en Michael Green (The River, Kings, Heroes). Green zal tevens fungeren als showrunner en uitvoerend producent. Dit laatste doet hij samen met Fuller en Gaiman.

Bron: Crave Online

Lees meer over: american gods, bryan fuller, game of thrones, neil gaiman, michael green

Informatie over de serie: American Gods

Populair nieuws