search
'Cursed': Wat betekent het einde van de Netflix-hit voor seizoen 2?
Series / Nieuws

'Cursed': Wat betekent het einde van de Netflix-hit voor seizoen 2?

De Netflix-serie Cursed doet het enorm goed bij fans, mede doordat deze zo als The Witcher voelt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wat betekent het einde van het eerste seizoen van Cursed? De serie van Netflix doet het enorm goed bij de kijker. Gek is dat niet: hij doet denken aan The Witcher en geeft een heel nieuwe draai aan de legende van koning Arthur.

Centraal staat Nimue, een jongedame die de echte held van het oude Engeland blijkt te zijn en dus niet Arthur. In het seizoen vlucht Nimue voor de Red Paladins van Uther Pendragon die het voorzien heeft op iedereen die magische krachten heeft. Het seizoen eindigt met een behoorlijk grote cliffhanger.

Lees ook: 'Cursed': Dit moet je weten over de nieuwe Netflix-knaller

Gevaarlijk einde
We zien in de finale dat Nimue met behulp van Morgana Father Carden wist te verslaan. Ze vindt ook Merlin met behulp van Morgana. Maar de twee heldinnen raken op een stenen brug in de problemen. Daar schiet Sister Iris Nimue namelijk in haar schouder en maag. Merlin probeert haar vast te houden, maar verliest zijn grip, waarop ze in het water valt.

Lees ook: Spectaculaire eerste trailer nieuwe Netflix fantasy-serie 'Cursed'!

De kwade Merlin gebruikt daarop Excalibur, roept bliksem op en doodt de Paladins. Iris wordt daardoor zwaar verwond en daarop kunnen Merlin en Morgana ontsnappen. De laatste momenten van de serie laten gelukkig zen dat Nimue nog leeft. En in de tussentijd zien we ook nog dat Arthurs vriend The Weeping Monk eigenlijk Lancelot heet en dat Squirrel Percival heet.

Daarmee wordt een startschot gegeven voor de wederopstanding van Nimue en de vorming van de Ridders van de Ronde Tafel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen