'Cursed': Dit moet je weten over de nieuwe Netflix-knaller

Cursed: Dit moet je weten over de Netflix-knaller

Netflix brengt ons morgen een gloednieuwe fantasyserie boordevol actie, we vertellen je nu wat je moet weten.

Jim Pedd, 16 juli 2020 om 10:13

Morgen komt Netflix met weer een nieuwe serie: Cursed. De tien afleveringen van het eerste seizoen komen in één klap op de streamingdienst te staan, waarmee we dit weekend dus iets te doen hebben.
De serie Cursed is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Tom Wheeler en Frank Miller. Zij bedachten een heel andere versie van de mythe van Koning Arthur en geven er hun eigen draai aan. In dit artikel vertellen we je alles wat je over de serie moet weten.

Lees ook: Epische nieuwe trailer Netflix-serie 'Cursed'

Het verhaal
Cursed draait om een heel andere versie van de mythe van Koning Arthur. Ditmaal zien we dat de Lady of the Lake haar volk, dat bestaat uit feeën, wil redden. Bovendien moet ze aan de slag om haar claim om Camelot kracht bij te zetten en daarmee door de politiek en gevaren van haar middeleeuwse wereld zien te navigeren.

Lees ook: Spectaculaire eerste trailer nieuwe Netflix fantasy-serie 'Cursed'!

De synopsis van Netflix is als volgt: Na de dood van haar moeder, vindt de jonge vrouw Nimue (met een mysterieuze gave, die voorbestemd is om de machtige (en tragische) Lady of the Lake te worden) een onverwachte partner in de huurling Arthur. Samen gaan ze op zoek naar Merlijn om een oeroud zwaard aan hem af te leveren. Tijdens hun reis wordt Nimue het symbool van moed en rebellie tegen de angstaanjagende Red Paladins en hun koning Uthur.

Wie is Nimue
Dan is er natuurlijk nog de belangrijkste vraag: wie is Nimue, de Lady of the Lake? Zij is in de legende van Arthur een mysterieuze tovenares die het zwaard Excalibur aan Arthur geeft (tenminste, in bepaalde versies van het verhaal). Zij weet ook Merlijn gevangen te nemen en Sir Lancelot uit de dood te laten herrijzen.

Lees ook: Netflix deelt nieuwe beelden van fantasy-serie 'Cursed'

Maar in deze serie Cursed is het een heel ander personage. Tom Wheeler en Frank Miller maakten van Nimue een krijger-heks en leider die zelf Excalibur gebruikt. Dat belooft dus wat te worden!

De hoofdrollen
Dan is er natuurlijk de vraag wie er allemaal in de serie spelen. We zetten het voor je op een rij.
Katherine Langford is Nimue
Devon Terrell is Arthur
Gustav Skarsgård is Merlijn
Matt Stokoe is Gawain
Daniel Sharman is The Weeping Monk
Naast hen zien we ook heel wat andere grote en kleinere namen.

Lees ook: Eerste blik op epische Netflix-serie 'Cursed'

De trailer
Het eerste seizoen van Cursed is vanaf morgen op Netflix te streamen. Bekijk hieronder de trailer!


Lees meer over: Cursed, netflix, Frank Miller, Katherine Langford

Populair nieuws