search
Belgische omroep gaat oudere series screenen op racisme
Series / Nieuws

Belgische omroep gaat oudere series screenen op racisme

Een aflevering van de populaire serie F.C. De Kampioenen werd bijvoorbeeld reeds geschrapt...

Geoffrey Ketels
Het thema racisme blijft tegenwoordig sterk domineren in het medialandschap. Zo heeft de Belgische omroep bekend gemaakt dat het al haar oude(re) series gaat screenen op racistische uitspraken.

De in België razend populaire serie F.C. De Kampioenen is al zeker één aflevering armer. Het gaat om de aflevering Kamer te Huur die werd uitgezonden in het jaar 2002. In die aflevering maakte de kijker kennis met Dieudonné. De zwarte man was doorheen de aflevering verschillende keren het mikpunt van neerbuigende grappen en dat vindt de VRT in de huidige tijd duidelijk niet meer kunnen.

Geschrapt
In de aflevering stelde bijvoorbeeld het personage van Fernand Costermans het volgende; "Die neger is voor geen krulleke op zijn kop te vertrouwen". Niet alleen de uitspraken die worden gedaan in de aflevering worden gehekeld door de VRT. Ook het feit dat Pascale op een zeker ogenblik danst met Dieudonné met een tros bananen op haar hoofd is volgens de zender aanstootgevend.

Het feit dat de Belgische omroep duidelijk van plan is om alle oude(re) series te gaan screenen zou er dus zomaar voor kunnen zorgen dat er de komende tijd nog heel wat afleveringen gaan verdwijnen...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen