'Obi-Wan Kenobi': Dit moet je weten over de 'Star Wars'-serie

'Obi-Wan Kenobi': Dit moet je weten

Wat kunnen we je al vertellen over de personages, het plot en de releasedatum?

Jim Pedd, 5 augustus 2020 om 06:00

Lucasfilm focust Star Wars in toenemende mate op streamingdienst Disney+. Er schijnen maar liefst negen (!) series voor de streamingdienst in de maak te zijn. Waarvan er eentje gaat draaien om Obi-Wan Kenobi.
Die serie werd in augustus 2019 officieel aangekondigd door acteur Ewan McGregor. Die mocht tijdens de D23-fanconventie het podium beklimmen om de serie aan te kondigen. En dat deed hij na jaren aan geruchten over de komst van de serie. Vandaag vertellen we je alles wat je erover moet weten.

Lees ook: 'Obi-Wan Kenobi' van Disney+ toont ook de Clone Wars

Wanneer te zien
De scenario’s waren begin dit jaar allemaal al helemaal geschreven. De opnames zouden ergens in de loop van dit jaar nog van start moeten gaan. Als je het coronavirus even vergeet, zou de serie dan misschien eind 2021 te zien kunnen zijn. Helaas kunnen we de pandemie niet vergeten en blijkt dus dat het niet zeker is wanneer de serie precies te zien zal zijn.

Lees ook: 'Star Wars'-serie heeft rol voor Anakin Skywalker?

De hoop van Disney is in elk geval om de serie volgend jaar nog uit te gaan zenden op de streamingdienst.

Wie zijn er te zien
Het is nog lang niet zeker wie er allemaal te zien gaan zijn. Hoe dan ook weten we dat Ewan McGregor terugkeert als Obi-Wan Kenobi. Ook horen we het gerucht dat Jimmy Smits te zien zal zijn als Senator Bail Organa van Alderaan. Ook gaat het gerucht dat we een jonge Anakin Skywalker gaan zien.

Lees ook: Wat maakt Obi-Wan Kenobi-serie anders dan 'The Mandalorian'?

Het verhaal
Ook over het verhaal van de serie weten we nog uiterst weinig. Natuurlijk is zeker dat de show zich afspeelt tussen de films Revenge of the Sith en A New Hope. De Obi-Wan Kenobi die we gaan zien is dus een andere dan we tot nu toe steeds te zien kregen. Hij is namelijk getraumatiseerd.

Lees ook: Ewan McGregor is helemaal klaar voor nieuwe 'Obi-Wan Kenobi'-serie

McGregor aan het woord: “de laatste keer dat we hem zagen, viel de Jedi Order uit elkaar. Het zal heel interessant zijn om te zien hoe hij omgaat met het feit dat alle Jedi vermoord werden aan het eind van Episode III, dat is nogal wat om mee om te moeten gaan.”

Lees meer over: Star Wars, Disney Plus, Obi Wan kenobi, Dit moet je weten

Populair nieuws