search

Ons nieuws van woensdag 5 augustus 2020

Batmans butler gaat los in 'Pennyworth' [Dvd]
Series / Blu-ray Review

Batmans butler gaat los in 'Pennyworth' [Dvd]

Opnieuw een verrassende DC-serie die compleet losstaat van bijvoorbeeld het Arrowverse.

Bedenker: Bob Kane, Bill Finger | Cast: Jack Bannon (Alfred Pennyworth), Ben Aldridge (Thomas Wayne), Hainsley Lloyd Bennett (Deon "Bazza" Bashford), Ryan Fletcher (Wallace "Dave Boy" McDougal), Dorothy Atkinson (Mary Pennyworth), e.a. | Uitzending serie: 2019 - heden | Tv-zenders: Epix

Er verschenen de afgelopen jaren al heel wat series gebaseerd op de strips van DC Comics. Zo is er het Arrowverse, verscheen Gotham en zijn er de series van DC Universe. Weer een heel andere wereld werd gecreëerd in Pennyworth, een serie over de vroege jaren van de butler Alfred Pennyworth die ooit een Britse SAS-soldaat was en al snel in contact komt met de ouders van Bruce Wayne.

Onlangs gaf Warner Bros. het eerste seizoen uit op Dvd. Hieronder eerst de trailer en daarna de synopsis.Het debuutseizoen speelt zich af in Londen, rond 1960. Alfred Pennyworth richt samen met de jonge miljardair Thomas Wayne, die later de vader van Bruce Wayne wordt, een beveiligingsbedrijf op. Met zijn militaire kameraden "Bazza" en "Dave Boy" hoopt Alfred een vrij leven te kunnen leiden, zonder orders van bovenaf en zonder moorden. Helaas blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan voor iemand met zijn ervaring.Uitgave: Pennyworth - Seizoen 1 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 60 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888250952 | Release: juli 2020 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Pennyworth zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de hoes staan per disc de titels van de afzonderlijke tien afleveringen opgesomd. Bonusmateriaal lijkt er niet te zijn.

Beeld en geluid
Het beeld van de serie op deze Dvd-uitgave is nog best netjes, met een redelijke scherpte en prima kleurweergave voor standard definition. Vaak hebben de uitgaven van Warner Bros. iets wat last van lichte blokvorming, maar dat is bij deze uitgave niet het geval en dat is wel heel erg fijn.

Het geluid komt weer via een standaard Dolby Digital 5.1 track en voor de liefhebbers is er ook een Duitse (5.1) en Franse (2.0) track aanwezig. Verder doet de Engelstalige track gewoon zijn werk, met prima te volgen dialoog en wat basic muzikale ondersteuning. Gewoon goed dus in deze.

Bonusmateriaal
Er staan geen bonusmaterialen op de drie schijven van deze Dvd-uitgave en dat is toch best verrassend. Uitgaven van Warner Bros. bevatten vaak wel uiteenlopende extra's. Ook op buitenlandse uitgaven staan geen extra's.

Lees ook: Batman-prequel 'Pennyworth' krijgt tweede seizoen

Seizoen 2 al in de maak
Het tweede seizoen voor Pennyworth werd verleden jaar oktober officieel en de opnames werden in januari dit jaar gestart. Ook deze opnames zijn onderbroken door de coronacrisis dus de serie zal waarschijnlijk niet snel verdergaan met het tweede seizoen met vermoedelijk opnieuw tien afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tony Danza en Alyssa Milano terug voor 'Who's the Boss'-vervolg!
Series / Nieuws

Tony Danza en Alyssa Milano terug voor 'Who's the Boss'-vervolg!

Wederom een klassieke serie die een vervolg krijgt waarvan je je afvraagt of het nou écht nodig is...

Sony Pictures Television heeft aangekondigd dat ze een vervolgserie zullen maken van de beroemde jaren '80 sitcom Who's the Boss?. Tony Danza en Alyssa Milano zullen daarbij terugkeren als Tony en Samantha Micelli, het vader-dochter duo dat we tussen 1984 en 1992 in 196 afleveringen zagen.

De nieuwe serie speelt zich 30 jaar na de gebeurtenissen uit de oorspronkelijke serie af en laat de relatie zien tussen de gepensioneerde honkbalspeler Tony Micelli en zijn dochter Samantha, die nu een alleenstaande moeder is. In de serie zullen generatieverschillen een centrale rol spelen.

Herhaald succes?
Judith Light (Angela) en Danny Pintauro (Jonathan) hebben hun steun uitgesproken voor de vervolgserie en zullen mogelijk terugkeren. Katherine Helmond, die de rol van Mona speelde, zal helaas niet van de partij zijn. Zij overleed vorig jaar.

Who's the Boss? was in de jaren '80 een gigantisch succes met zo'n 33 miljoen kijkers per aflevering in de Verenigde Staten. Ook buiten Amerika was de serie zeer populair. Het project wordt momenteel aangeboden aan grote partijen, die bij aankoop ook de 196 eerdere afleveringen in handen krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Guillermo del Toro's film 'Mimic' over reuzenkakkerlakken wordt een serie
Series / Nieuws

Guillermo del Toro's film 'Mimic' over reuzenkakkerlakken wordt een serie

Paul W.S. Anderson (Mortal Kombat, Resident Evil) voelt zich geroepen om Del Toro's geplaagde titel nieuw leven in te blazen.

Paul W.S. Anderson (Mortal Kombat, Event Horizon, Resident Evil) zal de pilot-aflevering regisseren van Mimic, gebaseerd op de gelijknamige film van Guillermo del Toro uit 1997. Hij zal tevens dienst doen als uitvoerend producent van de serie.

De oorspronkelijke film van del Toro was gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Donald A. Wollheim. In de film zagen we hoe een entomoloog (Mira Sorvino) op succesvolle wijze kakkerlakken genetisch modificeert om andere kakkerlakken die een virus dragen uit te schakelen.

Drie jaar later blijkt echter dat de kakkerlakken van Sorvino's personage zich hebben ontwikkeld tot schepsels die even groot zijn als een mens en van gedaante kunnen veranderen. In de film waren ook rollen weggelegd voor Jeremy Northam, Charles S. Dutton, Giancarlo Giannini, F. Murray Abraham en Josh Brolin.

Miramax TV
Opmerkelijk is dat de serie wordt gemaakt door Miramax TV. Miramax behoorde eerder toe aan Harvey Weinstein, die del Toro en Sorvino tijdens het maken van Mimic het leven behoorlijk zuur maakte. Jim Danger Gray zal zorgen voor het script en fungeren als showrunner van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bezoek nu de set van alle Netflix-series die voor een Emmy genomineerd zijn!
Series / Nieuws

Bezoek nu de set van alle Netflix-series die voor een Emmy genomineerd zijn!

Netflix heeft met maar liefst 160 Emmy nominaties een hoop te vieren en jij mag het meevieren.

Netflix heeft een gave 360 graden online ervaring gemaakt, waarbij je de huizen en sets van je favoriete series kunt bezoeken. Dit om alle nominaties van Netflix voor de Emmy's te vieren.

Dit betekent dat je jezelf opnieuw kan onderdompelen in series als Hollywood en Space Force, maar het kantoor van Joe Exotic mag natuurlijk ook niet ontbreken. Andere locaties die je kan bezoeken zijn: de casino van Ozark, de school van Big Mouth, Scoops Ahoy uit Stranger Things en nog veel meer.

Lees ook: 'Stranger Things'-relatie blijft moeilijk in seizoen 4

Historisch aantal nominaties Netflix
Netflix heeft dit jaar maar liefst 160 Emmy nominaties te pakken. Daarmee is het de tweede keer dat Netflix concurrent HBO met het aantal nominaties weet te overtreffen.

Nooit eerder wist een streamingdienst of netwerk zoveel nominaties te pakken. Breng hier een bezoekje aan je favoriete sets.

Lees ook: Netflix voegt nieuwe afspeelmogelijkheden toe voor gebruikers
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bevestigd: Netflix komt met 'Splinter Cell'-serie
Series / Nieuws

Bevestigd: Netflix komt met 'Splinter Cell'-serie

De bekende gamereeks krijgt op Netflix een eigen serie, en wel geanimeerd.

Netflix heeft weer een nieuw project rondom een bestaande franchise aangekondigd. Dit keer is het 'Splinter Cell', de gamereeks gebaseerd op de romans gecreëerd door de Amerikaanse schrijver Tom Clancy.

De streamingdienst gaat aan de slag met een heuse Splinter Cell-animatieserie en deze wordt geschreven door John Wick-schrijver Derek Kolstad. Hij is ook de uitvoerend producent. Netflix heeft gelijk twee seizoenen met zestien afleveringen besteld.

Gamereeks die startte in 2002
De eerste 'Splinter Cell'-game verscheen in 2002 en er volgden maar liefst zes aansluitende games. Het spel volgt Sam Fisher, de eerste agent uit 'Third Echelon' van de NSA. Zijn doel: het bewaken van de veiligheid en vrede voor de Verenigde Staten. Hun bestaan is geheim en zal altijd ontkend worden.

Eerder werd Venom en Peaky Blinders-acteur Tom Hardy met het personage Sam Fisher in verband gebracht, maar de kans lijkt klein dat hij zich mengt in deze animatiefilm van Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat veelbelovende miniserie met Amy Adams maken
Series / Nieuws

Netflix gaat veelbelovende miniserie met Amy Adams maken

Netflix zorgt ervoor dat Amy Adams opnieuw kan gaan samenwerken met deze succesvolle regisseur.

Amy Adams gaat na Vice opnieuw samenwerken met regisseur Adam McKay. Adams krijgt een grote rol in een nieuwe miniserie, Kings of America, die op Netflix zal gaan verschijnen.

De actrice, die zes keer is genomineerd voor een oscar, krijgt een belangrijke rol in een verhaal over drie machtige vrouwen wiens levens samenkomen bij het megaconcern Walmart. Kings of America gaat over een Walmart-erfgenaam, een avontuurlijke directeur en een prediker die een strijd voert tegen de supermarktketen.

Netflix-deal met Adams?
Eerder werd bekend dat Netflix ook een ander project van Amy Adams probeert binnen te halen. Het zou gaan om de film The Woman in the Window die nu nog in handen van Disney is.

Dit nieuwe project van McKay zou kunnen betekenen dat deze film later ook nog op Netflix zal verschijnen. Jess Kimball Leslie (I Love My Computer Because My Friends Live in It) en Diana Son (13 Reasons Why, Genius: Aretha) zullen de afleveringen voor de serie gaan schrijven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Francesca Farago (Too Hot to Handle) toont rondingen op Insta-foto
Series / Celebrity

Francesca Farago (Too Hot to Handle) toont rondingen op Insta-foto

De celeb uit de Netflix-show Too Hot to Handle ziet er weer héél zomers uit.

De Netflix-show Too Hot to Handle werd eerder dit jaar van april tot in mei uitgezonden. De reality-tv-dating-spelshow zette heel wat uiteenlopende vrijgezellen bij elkaar. Om de hoofdprijs van maximaal 100.000 dollar te winnen mochten ze geen seks hebben.

Eén van de kandidaten was de Canadese brunette Francesca Farago die het oog van de camera wel wist te vinden. Tijdens en na de uitzending van Too Hot to Handle werd ze een ware hit op Instagram en dat kwam dan vooral door de vele schaars geklede foto's.

Opvallend badpak!
Francesca Farago wist de hoofdprijs te winnen, maar deelde uiteindelijk de overgebleven prijzenpot van 75.000 dollar met vele andere deelnemers. Waarschijnlijk om flink wat centen bij te verdienen plaats ze bijna iedere dag een nieuwe foto in een ander outfit. Dit keer zien we haar in een opvallend badpak of sportpakje, en schrijft ze erbij: "Gesloten sportscholen? geen probleem".

Wil je Francesca zien in een wel heel uitdagend padpak of sportpakje met een behoorlijke voorgevel? Check dan haar nieuwste foto op instagram!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear The Walking Dead' seizoen 5 binnenkort te streamen!
Series / Nieuws

'Fear The Walking Dead' seizoen 5 binnenkort te streamen!

Het vijfde seizoen is vanaf midden deze maand te streamen bij Amazon Prime Video...

Goed nieuws voor fans van de serie Fear The Walking Dead. Het vijfde seizoen van de reeks is vanaf midden augustus te streamen op Amazon Prime Video.

Fear The Walking Dead is een spin-off van The Walking Dead die je meeneemt terug in de tijd, meer bepaald naar de beginperiode van de zombie-uitbraak. De serie werd enigszins onverwacht toch uiteindelijk behoorlijk populair en kan ook rekenen op prima recensies.

Voor zij die het vijfde seizoen nog niet hebben gezien is er licht aan het einde van de tunnel. Nog even wachten en je kan ze dan ook bekijken op de populaire streamingdienst Amazon Prime Video.

Zesde seizoen aangekondigd
Dat Fear The Walking Dead nog wel even door blijft gaan mag ondertussen ook wel duidelijk zijn. Vorig jaar werd dan ook reeds het zesde deel uit de reeks aangekondigd. De première voor dit seizoen staat gepland voor 11 oktober van dit jaar.

Naast bovenstaande raakte eerder ook al bekend dat er nog een andere spin-off in de pijplijn zit voor The Walking Dead. Liefhebbers van zombie-series worden dan ook op hun wenken bediend. Op 5 oktober wordt immers ook het eerste seizoen gelanceerd van The Walking Dead: World Beyond.

Het vijfde seizoen van Fear The Walking Dead is in ieder geval vanaf 15 augustus 2020 te bekijken op Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van de serie 'S.W.A.T.'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van de serie 'S.W.A.T.'

Het is de eerste serie van CBS waarvan de opnames worden hervat...

Ondanks het feit dat het Coronavirus toch nog steeds lelijk huis aan het houden is in de Verenigde Staten werd de productie van het vierde seizoen van S.W.A.T. vandaag hervat in Los Angeles.

Het Coronavirus heeft behoorlijk wat roet in het eten gegooid van menig aantal verschillende producties. Heel wat producenten hebben er nu genoeg van en proberen in lijn met de geldende Coronaregels toch hun producties terug op te pikken. Dat geldt nu ook voor CBS. De productie van de serie S.W.A.T. is de eerste die wordt hervat. Verwacht wordt dat andere producties nu wel snel zullen volgen.

Volledige cast getest
Vooraleer de productie van het vierde seizoen terug werd opgepikt werd er voor gekozen om alle leden van de cast van S.W.A.T. te testen op COVID-19. Er kwamen volgens CBS geen vervelende verrassingen aan het licht door de tests.

S.W.A.T. is uiteraard niet de enige reeks die vertraging heeft opgelopen door het Coronavirus. Ook andere producties zoals bijvoorbeeld The Good Doctor ondergingen hetzelfde lot. De opnames voor deze serie zouden (als alles volgens verwachting verloopt) hervat worden in het midden van de maand in het Canadese Vancouver.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer Netflix-serie 'Ratched' van de makers van 'American Horror Story'!
Series / Trailer

Trailer Netflix-serie 'Ratched' van de makers van 'American Horror Story'!

In deze nieuwe serie van de makers van American Horror Story heeft Sarah Paulson de hoofdrol.

Netflix komt binnenkort met de nieuwe serie Ratched, van de makers van American Horror Story. De serie is gebaseerd op het boek 'One Flew Over the Cuckoo's Nest' uit 1962 van Ken Kesey.

De streaminggigant heeft nu onthuld wanneer de serie in première gaat en heeft daarbij gelijk de eerste trailer online gegooid. In de beelden zien we AHS-actrice Sarah Paulson als de hoofdpersoon Nurse Ratched.Lees ook: Klassieker 'Chinatown' komt naar Netflix als prequel-serie

Ratched: 18 september op Netflix
In Ratched ontmoeten we Mildred Ratched. Ze is een verpleegster in de toonaangevende psychiatrische inrichting van North Carolina. Ze start als een voorbeeldige verpleegster, maar hoe langer ze er werkt, hoe gekker ze zich gedraagt. Als ze ook deelneemt aan bizarre experimenten op mensen in de inrichting, verandert ze in een monster.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de beste vechtscènes uit 'Game of Thrones'
Series / Video/clip/featurette

Dit zijn de beste vechtscènes uit 'Game of Thrones'

HBO Max onthult de beste vecht-/actiescènes uit de succesvolle serie Game of Thrones.

Sinds kort is in de States de nieuwe streamingdienst HBO Max beschikbaar en uiteraard kunnen de abonnees de complete serie Game of Thrones kijken, of herkijken. Ter promotie is er nu een leuke video onthuld met daarin heel wat iconische vechtscènes.

Eén van de bekendste scènes uit de complete serie is uiteraard de 'Red Wedding' (seizoen 3, aflevering 9 - overigens niet in onderstaande video), maar ook het gevecht in 'Battle of the Bastards' (seizoen 6, aflevering 9) tussen de House Bolton en House Stark staat bij de fans waarschijnlijk nog goed op het netvlies.

Lees ook: 'Game of Thrones'-schrijver mist cruciale deadline

De 10 beste vechtscènes uit Game of Thrones
Hieronder zie je de door HBO Max geselecteerde tien beste vechtscènes uit Game of Thrones. Er wordt gestart met het gevecht tussen Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) en Brienne of Tarth (Gwendoline Christie).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi': Dit moet je weten over de 'Star Wars'-serie
Series / Featured

'Obi-Wan Kenobi': Dit moet je weten over de 'Star Wars'-serie

Wat kunnen we je al vertellen over de personages, het plot en de releasedatum?

Lucasfilm focust Star Wars in toenemende mate op streamingdienst Disney+. Er schijnen maar liefst negen (!) series voor de streamingdienst in de maak te zijn. Waarvan er eentje gaat draaien om Obi-Wan Kenobi.

Die serie werd in augustus 2019 officieel aangekondigd door acteur Ewan McGregor. Die mocht tijdens de D23-fanconventie het podium beklimmen om de serie aan te kondigen. En dat deed hij na jaren aan geruchten over de komst van de serie. Vandaag vertellen we je alles wat je erover moet weten.

Lees ook: 'Obi-Wan Kenobi' van Disney+ toont ook de Clone Wars

Wanneer te zien
De scenario's waren begin dit jaar allemaal al helemaal geschreven. De opnames zouden ergens in de loop van dit jaar nog van start moeten gaan. Als je het coronavirus even vergeet, zou de serie dan misschien eind 2021 te zien kunnen zijn. Helaas kunnen we de pandemie niet vergeten en blijkt dus dat het niet zeker is wanneer de serie precies te zien zal zijn.

Lees ook: 'Star Wars'-serie heeft rol voor Anakin Skywalker?

De hoop van Disney is in elk geval om de serie volgend jaar nog uit te gaan zenden op de streamingdienst.

Wie zijn er te zien
Het is nog lang niet zeker wie er allemaal te zien gaan zijn. Hoe dan ook weten we dat Ewan McGregor terugkeert als Obi-Wan Kenobi. Ook horen we het gerucht dat Jimmy Smits te zien zal zijn als Senator Bail Organa van Alderaan. Ook gaat het gerucht dat we een jonge Anakin Skywalker gaan zien.

Lees ook: Wat maakt Obi-Wan Kenobi-serie anders dan 'The Mandalorian'?

Het verhaal
Ook over het verhaal van de serie weten we nog uiterst weinig. Natuurlijk is zeker dat de show zich afspeelt tussen de films Revenge of the Sith en A New Hope. De Obi-Wan Kenobi die we gaan zien is dus een andere dan we tot nu toe steeds te zien kregen. Hij is namelijk getraumatiseerd.

Lees ook: Ewan McGregor is helemaal klaar voor nieuwe 'Obi-Wan Kenobi'-serie

McGregor aan het woord: "de laatste keer dat we hem zagen, viel de Jedi Order uit elkaar. Het zal heel interessant zijn om te zien hoe hij omgaat met het feit dat alle Jedi vermoord werden aan het eind van Episode III, dat is nogal wat om mee om te moeten gaan."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.