'The Mandalorian' seizoen 2 draait om Moff Gideon en het Darksaber

Moff Gideon en het Darksaber gaan heel wat extra context krijgen in dit nieuwe seizoen.

Jim Pedd, 03-08-2020 08:10

Het tweede seizoen van The Mandalorian komt pas in oktober uit. Maar dat weerhoudt acteur Giancarlo Esposito er niet van om al het een en ander te vertellen. Bovenstaand beeld is van zijn personage, Moff Gideon, met het Darksaber.
Daarvan gaan we dit tweede seizoen meer over leren. Volgens Esposito duikt het seizoen namelijk in het achtergrondverhaal van zijn personage en leren we meer over het verleden van het bijzonder gave lichtzwaard. Dat is een behoorlijk krachtig wapen, maar niet gebruikt door Darth Vader of Emperor Palpatine.

Lees ook: Darth Maul-acteur in de problemen bij Disney+?

Het Darksaber
"Je gaat meer van het Darksaber zien. Je krijgt een uitleg over dit oeroude wapen in deze moderne, in elkaar gestorte, wereld. Waar kwam het zwaard vandaan en hoe is het teruggekeerd? Het is een belangrijke factor in ons tweede seizoen, dat snel terugkeert. Bovendien is het zwaard de sleutel voor het verleden van Moff Gideon, wat veel te maken heeft met waar hij vandaan komt en waarom hij er zo naar verlangt een wereld op te bouwen," aldus Esposito.

Lees ook: 'The Mandalorian' seizoen 2: Dit moet je weten

De serie keert in de loop van oktober terug. Dan gaan we meer leren over Baby Yoda, over Gideon, maar zien we hem ook clashen met de held Din Djarin en met Ahsoka Tano.

Bron: Deadline

Lees meer over: The Mandalorian, DIsney Plus, Star Wars, Moff Gideon, Giancarlo Esposito

Populair nieuws