'Stranger Things'-theorie over oorspong gruwelijke 'Demogorgon'-monster

'Stranger Things'-theorie over de Demogorgon

Is Will Byers stiekem een vroegere versie van de Demogorgon en is Hawkins verwoest?

Jim Pedd, 12 augustus 2020 om 11:33

Screen Rant plaatste een interessante fantheorie rond Netflix-serie Stranger Things. Die stelt dat de Demogorgon niemand minder dan Will Byers uit de toekomst is.
De Demogorgon is een gruwelijk monster uit het Upside Down dat het op het kind voorzien heeft. Dat lanceert de serie ook: Will komt terecht in het Upside Down en er wordt door zijn vriendjes naarstig naar hem gezocht. Uiteindelijk leren ze zo en via het meisje Eleven, dat er iets is als het Upside Down, een andere dimensie.

Lees ook: 'Stranger Things'-relatie blijft moeilijk in seizoen 4

De Demogorgon
Volgens fans zou het Upside Down mogelijk een toekomstige versie van planeet Aarde zijn. Het is immers een kopie van onze planeet, met dezelfde locaties, maar dan heel donker, koud en vol stof en schimmels in de lucht. Alles is verder bedekt met wortels.

Lees ook: 'Stranger Things'-makers en Netflix weer aangeklaagd

Eleven zou volgens de theorie een poort naar een ander moment in tijd geopend hebben. Hawkins van de jaren tachtig is daarmee gelinkt aan Hawkins van een veel later tijdstip. De wereld zou verwoest zijn door de strijd tussen de Verenigde Staten en Rusland.

Dat de Demogorgon uit het Upside Down kwam en Will ontvoerde naar zijn dimensie, zou erop wijzen dat hij de Demogorgon zelf is. Het leek er immers op dat hij heel bewust meegenomen was. Will zegt bovendien in de serie dat de Demogorgon hem niet wilde doden, maar wel alle andere mensen.

Hopelijk geeft het vierde seizoen antwoorden op deze vragen!

Bron: SR

Lees meer over: Stranger Things, Netflix, Demogorgon

Populair nieuws