search
'Star Trek: Lower Decks': Top of flop?
Series / Nieuws

'Star Trek: Lower Decks': Top of flop?

Is de nieuwe serie in de Star Trek-franchise wel een succes of toch niet?

De animatieserie Star Trek: Lower Decks is sinds 6 augustus te zien op CBS All Access. Hier in Nederland kan je de serie nog niet streamen en wellicht is dat prima.

Op RottenTomatoes zien we namelijk dat de ontvangst niet heel goed is. Van de critici is gemiddeld 62 procent positief en van het publiek slechts 35 procent. Daarmee wordt de eerste komedieserie in de franchise niet heel erg goed ontvangen.

Lees ook: Deze 'Star Trek'-serie bewaakt het canon

Eerste recensies
We zetten vandaag een aantal van de eerste reacties voor je op een rij.
Rolling Stone: "matige humor en oprechte bewondering vormen een ongemakkelijke match in deze workplace comedy over low-ranking Starfleet-officieren."
New York Times: "Het is half Star Trek-fanservice en half een grappige workplace sitcom. En dat is geen gemakkelijke formule, want de serie voelt alsof deze er tussenin zit."
IndieWire: "Dit is de voortzetting van de Next Generation-era waar fans op hebben zitten wachten."
CNN: "Het is een amusant uitgangspunt, maar geen uitzonderlijk uitgangspunt. Nergens gaat het heel diep in de notie van de gezichtsloze, redshirts die zo gemakkelijk sneuvelden in de oorspronkelijke series, waarin ze naar planeten reisden en zelden levend terugkeerden."
Polygon: "De serie lijkt vooral ontworpen te zijn om niemand te beledigen."


Lees ook: Eindelijk: Eerste trailer nieuwe 'Star Trek'-serie

In Star Trek: Lower Decks volgen we de crew van de Cerritos, een second contact sterrenschip, dat naar planeten reist om het papierwerk af te handelen nadat iemand anders het eerste contact gemaakt heeft met een nieuwe beschaving. Op dat schip werken onder meer Boimler en Mariner, die we volgen in de komedie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen