search
'Stranger Things' maakte Will bijna een moordenaar
Series / Nieuws

'Stranger Things' maakte Will bijna een moordenaar

Het oorspronkelijke idee was dat Will Byers niemand minder dan Bob Newby zou doden.

Toen de Duffer-broers druk bezig waren met het ontwikkelen van het tweede seizoen van Netflix-serie Stranger Things, wilden ze dat Will Byers een groot personage zou doden. Niemand minder dan Bob, die er aan het einde van het seizoen aan moest geloven, was de kandidaat.

Bob Newby was het liefje van Joyce Byers in het tweede seizoen van de serie. Hij wist de harten van de kijkers snel te veroveren, vooral omdat hij niet heel serieus over kwam en eigenlijk altijd goede zin had. Maar hij ging in de op een na laatste aflevering van de serie dood door de Demodogs.

Lees ook: 'Stranger Things'-relatie blijft moeilijk in seizoen 4

Oorspronkelijke plan
Het oorspronkelijke plan was echter om Bob al in de derde aflevering dood te laten gaan. Het idee was dat Bob Will naar school zou brengen en in de auto aan Will zou vertellen over zijn eigen angsten in het leven. Maar op dat moment is Will al helemaal overgenomen door de Mind Flayer en zou hij Bob direct na dat mooie momentje vermoorden.

Lees ook: 'Stranger Things'-makers en Netflix weer aangeklaagd

De cast en crew hielden echter van Bob en besloot hem te houden als nieuw symbool van onschuld, precies zoals Barb dat was in het eerste seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen