search

Ons nieuws van zaterdag 15 augustus 2020

Record voor slot 'Agents of S.H.I.E.L.D.'
Series / Nieuws

Record voor slot 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

De Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D. is nu echt afgerond en dat deed de serie met een record.

Eerder deze week werd de Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D. afgerond met de allerlaatste afleveringen "The End Is at Hand" en "What We're Fighting For". En deze hebben een recordje neergezet.

Volgens Variety wist de finale een record aantal kijkers te trekken voor het afrondende zevende seizoen. En dat is best een knappe score aangezien de twee uur durende finale werd uitgezonden op een woensdagavond. Onder bepaalde doelgroepen ("adults 18-49 demographic") liet de serie zelfs een record 'rating' voor de complete serie zien.

Lees ook: Einde van 'Agents of S.H.I.E.L.D.' is bijna als in de films

Marvel Cinematic Universe
De serie startte als een spin-off van het Marvel Cinematic Universe maar koos al snel zijn eigen weg met meer nieuwe personages en andere avonturen. De film Captain America: The Winter Soldier zorgde ervoor dat de serie zijn eigen invalshoek kreeg en ook beter werd beoordeeld.

Agents of S.H.I.E.L.D. is in Nederland te volgen op Veronica. Daar bevindt de serie zich op dit moment nog in seizoen 4.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe animatieserie 'Spawn' lijkt er echt te gaan komen!
Series / Nieuws

Nieuwe animatieserie 'Spawn' lijkt er echt te gaan komen!

Bedenker Todd McFarlane heeft mooi nieuws voor fans van de geteisterde superheld.

Todd McFarlane praat al jaren over een nieuwe verfilming van Spawn, maar de laatste maanden worden er steeds concretere dingen genoemd over een nieuwe filmversie. Zo sprak Jamie Foxx zich afgelopen week nog zeer positief uit over de aanstaande film, die McFarlane zelf wil regisseren. Volgens McFarlane worden ook de gesprekken over een nieuwe Spawn-animatieserie steeds serieuzer.

Tijdens een gesprek met Marvel-legende Joe Quesada werd de geplande animatieserie aangehaald, waarop McFarlane aangaf dat er serieuze gesprekken worden gevoerd:

"Ik heb gisteren nog gesproken over de animatieserie met een zeer bekend animatiehuis. Die gesprekken worden dus steeds serieuzer. Ik weet dat mensen zeggen dat ik veel lul en er niks gebeurt, maar dat is verre van waar."

De terugkeer van Spawn
Spawn was eind jaren '90 bijna zo bekend als Spider-Man of Batman, maar na een geflopte filmversie en een kritisch bejubelde animatieserie van HBO werd het op entertainment-vlak stil rondom de geplaagde superheld. Met een nieuwe film én animatieserie is McFarlane echter van plan om Spawn onder de aandacht te brengen bij een geheel nieuwe generatie fans.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Olivia Munn toont haar strakke billen op nieuwe Insta-foto
Series / Celebrity

Olivia Munn toont haar strakke billen op nieuwe Insta-foto

De actrice laat zien dat ze volop traint en geniet van het lekkere weer.

Actrice Olivia Munn was naar een huisje aan een meer en besloot zichzelf op de gevoelige plaat te leggen. En duidelijk moge zijn dat ze vrijwel niets aan heeft op dit plaatje. En dat ziet er mooi uit!

De Amerikaanse actrice zet zichzelf de afgelopen tijd vaak pikant op de foto. Dit keer weer terwijl ze zich klaar maakte om te gaan zonnen. En dat ziet er fijn uit, want ze laat vooral haar bijzonder strakke benen en billen zien.

Olivia Munn
De actrice begon haar carrière als presentatrice en werd vervolgens actrice. Ze ging spelen in de serie The Newsroom van HBO, die gemaakt werd door Aaron Sorkin. In de tussentijd was ze ook in heel wat andere series en films te zien, waaronder films als Magic Mike (2012) en X-Men: Apocalypose (2016). Dit jaar speelt ze ook in een film, namelijk Love, Wedding, Repeat en was ze te zien in de realityserie RuPaul's Drag Race als een van de juryleden.

Bekijk op haar Instagram-account de pikante foto van Olivia Munn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' krijgt verrassend tweede seizoen
Series / Nieuws

'The Mandalorian' krijgt verrassend tweede seizoen

Dat het verhaal in heel nieuwe richtingen gaat brengen, dus zet je maar vast schrap!

Mocht je denken dat het tweede seizoen van The Mandalorian een herhaling van zetten wordt, of daarvoor vrezen, dan hebben we goed nieuws voor je. De nieuwe reeks moet de serie in heel nieuwe richtingen brengen.

Componist Ludwig Goransson sprak recent met Deadline over zijn werk voor de serie. Hij hintte tijdens dat gesprek naar wat we mogen verwachten van het aankomende nieuwe seizoen. Het lijkt erop dat hij de muziek al gemaakt heeft en dat Jon Favreau het verhaal in nieuwe richtingen brengt.

Lees ook: Star Wars 'The Mandalorian'-serie krijgt mogelijk 3 spin-offs

Nieuwe richtingen
"We zijn een paar maanden geleden begonnen en ik kijk er echt heel erg naar uit," vertelde Goransson. "Jon neemt het verhaal mee naar nieuwe richtingen waarvan ik niet wist dat ze bestonden en dat vind ik echt geweldig."

Lees ook: Duidelijkheid rond 'The Mandalorian' seizoen 2

Welke nieuwe richtingen dat worden is nog niet helemaal duidelijk, maar dat gaan we vanzelf merken. Vermoedelijk heeft het in elk geval te maken met de oorsprong van Baby Yoda, maar ook de live-action introductie van Ahsoka Tano en de terugkeer van Bo-Batan Kryze, evenals Boba Fett.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer in 'Doctor Who' maakt Five Doctors-special mogelijk
Series / Nieuws

Terugkeer in 'Doctor Who' maakt Five Doctors-special mogelijk

Het zou zomaar kunnen dat we een geweldige zestigste verjaardag van de franchise tegemoet gaan.

Komt er een nieuwe special voor Doctor Who aan? Christopher Eccleston keert terug voor een audioverhaal als de Negende Doctor. En dat biedt wat Screen Rant betreft, kansen voor 2023.

In dat jaar bestaat de franchise namelijk zestig jaar. Dat soort grote verjaardagen worden steevast op briljante wijze gevierd door meerdere Doctors samen te laten komen. In 2013, toen de serie vijftig jaar oud was, maakte de BBC de special The Day of the Doctor, waarin uiteindelijk alle Doctors bij elkaar kwamen.

Lees ook: 'Doctor Who' brengt eerste reboot-Doctor terug

Vijf Doctors?
Grote verjaardagen van Doctor Who worden altijd op mooie wijze gevierd. Zo bracht 1972 ons The Three Doctors, 1983 The Five Doctors en 2013 The Day of the Doctor. Het zou mooi zijn als de BBC ons in 2023, als de franchise zestig jaar bestaat, een modern versie van The Five Doctors brengt.

Lees ook: 'Doctor Who' seizoen 13: Dit moet je weten

Die speciale aflevering zou dan de vijf modern incarnaties van de Doctor bij elkaar kunnen brengen: David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi, Jodie Whittaker en Christopher Eccleston. Die laatste keerde tot nu toe nooit terug na één seizoen gemaakt te hebben. Hij werd namelijk weggestuurd door de BBC omdat hij worstelde met persoonlijke problemen tijdens de opnames.

Daar was Eccleston jarenlang boos over en het voorkwam dat hij terugkeerde voor de vijftigste verjaardag. Nu hij in een audioverhaal weer in de huid van de Negende Doctor kruipt, lijkt er meer mogelijk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ brengt veel nieuwe series deze week
Series / Streaming-diensten

Disney+ brengt veel nieuwe series deze week

Het is op zich eigenlijk best een net weekje geweest op Disney+ en dat is fijn!

Er verschenen veel nieuwe series op streamingdienst Disney+. Daarvan zal je de meeste niet interessant vinden, maar een serie springt er wel bovenuit met kop en schouders en dat is Marvels Runaways.

In dit overzicht zetten we de nieuwe series voor je op een rij. En dat zijn de volgende titels:
Marvels Runaways (seizoen 3): In deze serie ontdekt een groepje tieners dat hun ouders in het diepste geheim superschurken zijn. En dus lopen ze weg van huis om de geheime oorsprong van hun ouders te achterhalen.
Puppy Dog Pals (seizoen 2): In deze serie volgen we de puppies Bingo en Rolly, die heel wat avonturen in hun buurt beleven.
Scrapyard Supercar (seizoen 1): Shane Lynch laat twee teams het tegen elkaar opnemen. Ze krijgen vier dagen de tijd om een monsterauto te bouwen en dan is het aan hen om tegen elkaar te racen.
Vampirina Ghoul Girls Rock! (seizoen 2): Dit is het verhaal van een jong vampierenmeisje dat het moeilijk vindt om het nieuwe meisje in de stad te zijn als ze met haar familie van Transylvania naar Pennsylvania verhuist.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher: Blood Origin' moet deze vragen beantwoorden
Series / Featured

'The Witcher: Blood Origin' moet deze vragen beantwoorden

Er zijn nog heel wat mysteries die The Witcher niet opgelost heeft en waar we wel antwoorden op willen!

Netflix kondigde recent aan dat er weer een nieuwe serie zou komen rond The Witcher. Ditmaal gaat het om een prequel, Blood Origin genaamd, die ons de eerste Witcher moet laten zien.

Er werden in de serie van Netflix heel wat vragen opgeworpen die uiteindelijk niet beantwoord zijn. Maar deze prequel moet een deel daarvan wel gaan oplossen. Zo gaan we meer leren over de geschiedenis van The Continent, zoals de Elders die het continent bewoonden 1.200 jaar voordat de serie begint.

Lees ook: Hoe Geralt toch in 'The Witcher: Blood Origins' kan zitten

Een aantal vragen
Er zijn dus een aantal vragen die beantwoord moeten worden. Daarmee moet de serie als het goed is diep in de mythologie van schrijver Andrzej Sapkowski duiken en ons meer vertellen.

Lees ook: Hier gaat 'The Witcher: Blood Origins' over

Hieronder een greep uit de vragen die we graag beantwoord zien:
Waar komen de Witchers vandaan? We weten eigenlijk bijna niets over de Witchers, behalve dat hun ontstaan gekoppeld is aan genetische experimenten. Welk proces moeten ze doorstaan om hun krachten te krijgen?
Wie was de eerste Witcher: Deze vraag is ook nog niet beantwoord. De eerste Witcher zal misschien wel tegen zijn wil in genetisch gemanipuleerd zijn, maar zeker weten we het eigenlijk niet.
Hoe zag de wereld eruit voor de mensen kwamen? Showrunner Declan de Barra heeft ons al beloofd dat zijn serie de wereld van de elfen en de andere Elders laat zien voordat mensen aankwamen. Dat betekent dat de wereld er heel anders uit zal gaan zien.
Wat is de Conjunction of the Spheres? Hier is meermaals naar gerefereerd, maar wat het is, blijft een mysterie. We weten wel dat er meerdere werelden botsten en dat daardoor mensen terecht kwamen in een wereld vol elfen, dwergen en andere mythologische wezens.
Waar komt magie vandaan? Ook dit is nog een vraag. Er zou meer potente magie aangekomen zijn in The Continent na de Conjunction, maar wat was er dan daarvoor?
Waarom kregen mensen magische krachten? De mensen hadden waarschijnlijk geen magische krachten. We weten dat ze een strijd uitgevochten hebben met de elfen en die wonnen. En van Filavandrel weten we dat mensen magie leerden van de Elder Races. Hoezo gebeurde dat?
Waar komt Aretuza vandaan? Ook dit weten we eigenlijk nog helemaal niet. Waar komt Aretuza, de toverschool vandaan waar Yennefer haar krachten leerde gebruiken?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery': Waar is Kirk eigenlijk?
Series / Featured

'Star Trek: Discovery': Waar is Kirk eigenlijk?

Hij ontbreekt volledig, maar Spock is bijvoorbeeld wel te zien. Waar was Kirk?

Waar is Kirk eigenlijk tijdens de gebeurtenissen van het eerste en tweede seizoen van Star Trek: Discovery? Tijdens het tweede seizoen zien we dan eindelijk de Enterprise, met als kapitein Christopher Pike en als tweede man niemand minder dan Spock. Maar Kirk ontbrak nog.

Het boek Die Standing van John Jackson Miller onthult waar Kirk zich bevond ten tijden van de gebeurtenissen van Star Trek: Discovery. Die serie begint in 2255, als de Klingon-oorlog tussen de mensheid en de Klingons volledig losbarst. Maar waar was Kirk?

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' wijzigt weer een belangrijk canonelement

De Farragut
In 2255 is Kirk volgens het boek een phaser operator op de USS Farragut. Aan het eind van de Klingon-oorlog kwam de Farragut tegenover een mysterieuze anomalie te staan. Een gasachtig wezen doodde bijna alle crewleden. Kirk was een van de weinige overlevenden en gaf zichzelf de schuld, omdat hij vond dat hij eerder had moeten schieten op het wezen toen het in de buurt kwam.

Dit verhaal wordt overigens ook omschreven in de aflevering Obsession van Star Trek: The Original Series. Maar het boek leert ons dat het Farragut-incident vlak voor de gebeurtenissen van het eerste seizoen van Discovery plaatsvond. Philippa Georgiou, de voormalige keizerin van het Terran Empire, moest dit incident als een van haar eerste missies voor Section 31 onderzoeken.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery'-schurk krijgt nog een grotere rol

Post-traumatische stressstoornis
Uit het boek van John Jackson Miller blijkt ook dat Kirk direct na het incident teruggestuurd is naar de Aarde. Daar mocht hij herstellen van PTSS, die hij opliep door de gebeurtenissen rond de Farragut. Niet lang daarna ging hij weer de ruimte in en hervatte hij zijn carrière binnen Starfleet.

In Die Standing is Kirk trouwens geen hoofdpersoon, maar wordt er wel een aantal keren naar hem gerefereerd. Het boek laat verder bovenal zien dat de gebeurtenissen van de eerste twee seizoenen van Star Trek: Discovery zich afspelen in de eerste jaren van de crew van de Enterprise.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' maakte Will bijna een moordenaar
Series / Nieuws

'Stranger Things' maakte Will bijna een moordenaar

Het oorspronkelijke idee was dat Will Byers niemand minder dan Bob Newby zou doden.

Toen de Duffer-broers druk bezig waren met het ontwikkelen van het tweede seizoen van Netflix-serie Stranger Things, wilden ze dat Will Byers een groot personage zou doden. Niemand minder dan Bob, die er aan het einde van het seizoen aan moest geloven, was de kandidaat.

Bob Newby was het liefje van Joyce Byers in het tweede seizoen van de serie. Hij wist de harten van de kijkers snel te veroveren, vooral omdat hij niet heel serieus over kwam en eigenlijk altijd goede zin had. Maar hij ging in de op een na laatste aflevering van de serie dood door de Demodogs.

Lees ook: 'Stranger Things'-relatie blijft moeilijk in seizoen 4

Oorspronkelijke plan
Het oorspronkelijke plan was echter om Bob al in de derde aflevering dood te laten gaan. Het idee was dat Bob Will naar school zou brengen en in de auto aan Will zou vertellen over zijn eigen angsten in het leven. Maar op dat moment is Will al helemaal overgenomen door de Mind Flayer en zou hij Bob direct na dat mooie momentje vermoorden.

Lees ook: 'Stranger Things'-makers en Netflix weer aangeklaagd

De cast en crew hielden echter van Bob en besloot hem te houden als nieuw symbool van onschuld, precies zoals Barb dat was in het eerste seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Lower Decks': Top of flop?
Series / Nieuws

'Star Trek: Lower Decks': Top of flop?

Is de nieuwe serie in de Star Trek-franchise wel een succes of toch niet?

De animatieserie Star Trek: Lower Decks is sinds 6 augustus te zien op CBS All Access. Hier in Nederland kan je de serie nog niet streamen en wellicht is dat prima.

Op RottenTomatoes zien we namelijk dat de ontvangst niet heel goed is. Van de critici is gemiddeld 62 procent positief en van het publiek slechts 35 procent. Daarmee wordt de eerste komedieserie in de franchise niet heel erg goed ontvangen.

Lees ook: Deze 'Star Trek'-serie bewaakt het canon

Eerste recensies
We zetten vandaag een aantal van de eerste reacties voor je op een rij.
Rolling Stone: "matige humor en oprechte bewondering vormen een ongemakkelijke match in deze workplace comedy over low-ranking Starfleet-officieren."
New York Times: "Het is half Star Trek-fanservice en half een grappige workplace sitcom. En dat is geen gemakkelijke formule, want de serie voelt alsof deze er tussenin zit."
IndieWire: "Dit is de voortzetting van de Next Generation-era waar fans op hebben zitten wachten."
CNN: "Het is een amusant uitgangspunt, maar geen uitzonderlijk uitgangspunt. Nergens gaat het heel diep in de notie van de gezichtsloze, redshirts die zo gemakkelijk sneuvelden in de oorspronkelijke series, waarin ze naar planeten reisden en zelden levend terugkeerden."
Polygon: "De serie lijkt vooral ontworpen te zijn om niemand te beledigen."


Lees ook: Eindelijk: Eerste trailer nieuwe 'Star Trek'-serie

In Star Trek: Lower Decks volgen we de crew van de Cerritos, een second contact sterrenschip, dat naar planeten reist om het papierwerk af te handelen nadat iemand anders het eerste contact gemaakt heeft met een nieuwe beschaving. Op dat schip werken onder meer Boimler en Mariner, die we volgen in de komedie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.