'Streamz' wordt Belgische Netflix-concurrent

'Streamz' wordt Belgische Netflix-concurrent

De Belgische streamingdienst die Netflix het vuur aan de schenen moet leggen heeft groen licht gekregen van de Europese Commissie...

Geoffrey Ketels, 13 augustus 2020 om 16:12

Zes maanden nadat VTM- & HLN-eigenaar DPG Media en Telenet hun plannen bekend hebben gemaakt voor de lancering van een nieuwe streamingdienst is de kogel door de kerk. De Europese Commissie heeft namelijk haar goedkeuring gegeven voor de lancering van 'Streamz'.
DPG Media en Telenet zullen nog dit najaar een streamingplatform lanceren welke zich zal richten op Vlaamse en internationale fictie. De Europese Commissie heeft hiervoor op woensdag 12 augustus haar goedkeuring gegeven. De lancering van de nieuwe streamingdienst moet inspelen op het veranderde kijkgedrag van vooral de jongere generaties. DPG Media sprong eerder al op die trein met de lancering van VTM Go, een online kijkplatform waar je Netflixgewijs programma's op kan bekijken.

Geen prijs bekend
In tegenstelling tot VTM Go, die gebruik maakt van gepersonaliseerde advertenties, wordt Streamz reclamevrij. Daar tegenover staat wel dat abonnees rekening moeten houden met het betalen van een bepaalde maandelijkse abonnementskost. Hoeveel die kosten precies zullen bedragen is momenteel nog niet bekend.

Sowieso staat er dit najaar heel wat te gebeuren op de Belgische streamingmarkt. Op 15 september verschijnt in België namelijk (eindelijk) ook Disney Plus. Wanneer Streamz het levenslicht zal zien is voorlopig nog niet bekend. Ook over het aanbod is nog niet zoveel bekend, al zou de prestigereeks De Bende van Jan de Lichte alvast één van de titels zijn die zeker in het aanbod van Streamz zal zijn terug te vinden.

Lees meer over: Netflix, Streamz, Disney Plus, streamingdienst, streamingdiensten, serie, series

Populair nieuws