search

Ons nieuws van donderdag 13 augustus 2020

Finale seizoen 'Runaways' verschijnt binnenkort op Disney+
Series / Nieuws

Finale seizoen 'Runaways' verschijnt binnenkort op Disney+

Eerder raakte reeds bekend dat het derde seizoen ook meteen het laatste wordt voor de serie...

Eerder verscheen het derde seizoen van de serie Runaways reeds op Hulu. Aan het einde van deze maand is het de beurt aan streamingdienst Disney+.

Het derde en laatste seizoen van Runaways verscheen vorig jaar reeds op streamingdienst Hulu. Op 28 augustus is het nu de beurt aan Disney+. Vorig jaar in november raakte reeds bekend dat Hulu er voor had gekozen om niet meer verder te gaan met de reeks.

Lees ook: Opnieuw grote Marvel-serie geschrapt

Dubbel leven
Runaways vertelt het verhaal van een groep kinderen die ontdekken dat hun schurken van ouders er een dubbel leven op nahouden. De tieners beslissen vervolgens om de handen in elkaar te slaan en weg te lopen van huis. Dit met als doel om zelf boete te doen voor de acties van hun ouders. Zij stellen vervolgens alles in het werk om de waarheid achter hun afkomst te achterhalen.

Wil jij alvast graag een voorsmaakje van wat het laatste seizoen van Runaways allemaal in petto zal hebben? Dan kan je even de onderstaande trailer bekijken. Het derde seizoen zal dus vanaf 28 augustus 2020 te bekijken zijn op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Martin Scorsese gaat exclusief in zee met Apple TV+
Series / Streaming-diensten

Martin Scorsese gaat exclusief in zee met Apple TV+

Apple heeft met de overeenkomst met Martin Scorsese absoluut goud in handen voor haar streamingdienst...

Martin Scorsese heeft een exclusieve overeenkomst getekend met streamingdienst Apple TV+. De exclusieve overeenkomst houdt in dat de regisseur zijn aankomende projecten allemaal (in eerste instantie) exclusief op de streamingdienst zal uitbrengen.

Verschillende bronnen waaronder Deadline melden ondertussen dat er sprake zou zijn van een meerjarige overeenkomst tussen Scorsese en Apple. De overeenkomst zou stellen dat Scorsese de activiteiten van zijn productiebedrijf Sikelia Productions in deze termijn dient onder te brengen bij Apple.

Steven Spielberg
Martin Scorsese is niet de enige regisseur die er voor heeft gekozen om een dergelijke overeenkomst met Apple af te sluiten. Eerder raakte immers ook al bekend dat niemand minder dan Steven Spielberg een gelijkaardige deal met Apple heeft getekend. Tot dusver zou het eerste project van Martin Scorsese dat op Apple TV+ zal verschijnen de film Killers of the Flower Moon zijn. De hoofdrollen in die film worden gespeeld door Leonardo DiCaprio en Robert De Niro.

In ieder geval mag het duidelijk zijn dat Apple alles uit de kast haalt om de populariteit (en kwaliteit) van haar streamingdienst in sneltempo naar een hoger niveau te tillen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Streamz' wordt Belgische Netflix-concurrent
Series / Streaming-diensten

'Streamz' wordt Belgische Netflix-concurrent

De Belgische streamingdienst die Netflix het vuur aan de schenen moet leggen heeft groen licht gekregen van de Europese Commissie...

Zes maanden nadat VTM- & HLN-eigenaar DPG Media en Telenet hun plannen bekend hebben gemaakt voor de lancering van een nieuwe streamingdienst is de kogel door de kerk. De Europese Commissie heeft namelijk haar goedkeuring gegeven voor de lancering van 'Streamz'.

DPG Media en Telenet zullen nog dit najaar een streamingplatform lanceren welke zich zal richten op Vlaamse en internationale fictie. De Europese Commissie heeft hiervoor op woensdag 12 augustus haar goedkeuring gegeven. De lancering van de nieuwe streamingdienst moet inspelen op het veranderde kijkgedrag van vooral de jongere generaties. DPG Media sprong eerder al op die trein met de lancering van VTM Go, een online kijkplatform waar je Netflixgewijs programma's op kan bekijken.

Geen prijs bekend
In tegenstelling tot VTM Go, die gebruik maakt van gepersonaliseerde advertenties, wordt Streamz reclamevrij. Daar tegenover staat wel dat abonnees rekening moeten houden met het betalen van een bepaalde maandelijkse abonnementskost. Hoeveel die kosten precies zullen bedragen is momenteel nog niet bekend.

Sowieso staat er dit najaar heel wat te gebeuren op de Belgische streamingmarkt. Op 15 september verschijnt in België namelijk (eindelijk) ook Disney Plus. Wanneer Streamz het levenslicht zal zien is voorlopig nog niet bekend. Ook over het aanbod is nog niet zoveel bekend, al zou de prestigereeks De Bende van Jan de Lichte alvast één van de titels zijn die zeker in het aanbod van Streamz zal zijn terug te vinden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix reageert op vertrek 'Avatar: The Last Airbender'-makers
Series / Nieuws

Netflix reageert op vertrek 'Avatar: The Last Airbender'-makers

De streamingdienst houdt het volste vertrouwen in de richting die de animatieserie inslaat.

Gisteren gebeurde er toch wel iets unieks voor Netflix. Makers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko vetrokken woedend bij de live-action verfilming van Avatar: The Last Airbender. En ze deden dat heel publiekelijk.

De twee beschuldigden Netflix ervan zich niet te hebben gehouden aan de belofte hun visie te zullen eren. En dus hadden ze besloten om te stoppen met het project. Nu reageert ook Netflix op het nieuws en de streamingdienst is duidelijk: ze deelt de mening van DiMartino en Konietzko niet.

Lees ook: Ai! Pijnlijke tegenslag voor Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'

Project gaat door
"Wij hebben het volste respect en bewondering voor Michael en Bryan en het verhaal dat ze met de animatieserie rond Avatar gemaakt hebben," aldus een woordvoerder van Netflix. "Ook al hebben ze ervoor gekozen het live-action project te verlaten, wij houden vertrouwen in het creatieve team en hun verfilming."

Lees ook: Waarom 'Avatar: The Last Airbender' nog zo populair is

Wanneer de live-action serie er komt en hoe Netflix nu verder gaat is nog niet duidelijk. Er zal vermoedelijk in elk geval vertrouwen hersteld moeten worden met de fanbase, die behoorlijk toegewijd is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde van 'Agents of S.H.I.E.L.D.' is bijna als in de films
Series / Nieuws

Einde van 'Agents of S.H.I.E.L.D.' is bijna als in de films

Gisteren verschenen op ABC de allerlaatste twee afleveringen van de Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D.

Gisteren heeft de zender ABC de allerlaatste afleveringen ooit van de Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D. uitgezonden. En die afleveringen waren groots!

Voorafgaand aan de twee uur durende afronding bekende de visual effects supervisor Mark Kolpack dat de laatste drie afleveringen filmischer zijn geworden dan tv-series normaal gesproken kunnen zijn.

"Ik bedoel, er komt veel dingen voorbij die echt geweldig zijn," zei Kolpack tegenover Comicbook.com nadat hem werd gevraagd om zijn favoriete shot van de hele serie te onthullen.

"Ik bedoel, ik denk dat 713 een geweldige aflevering is. Ik denk dat de trifecta van 711, 712, 713 de serie prachtig afrondt. En ik denk dat het publiek heel gelukkig zal zijn. Ik hoop dat ze van de verhalen houden die daarin worden verteld en de visuals die daarbij gebruikt worden," aldus Kolpack.

Lees ook: Groots afscheid voor 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

Afleveringen 711, 712, 713
De laatste drie afleveringen heten "Brand New Day" (711), "The End Is at Hand" (712) en "What We're Fighting For" (713). Agents of S.H.I.E.L.D. komt na zeven seizoenen en 136 afleveringen ten einde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-serie heeft een verrassing!
Series / Nieuws

'The Last of Us'-serie heeft een verrassing!

The Last of Us is succesvol als game en moet op HBO een hit worden als serie.

Alweer even geleden werd duidelijk dat HBO een serie maakt van de game The Last of Us die in 2013 en later uitgroeide tot een succes. En die serie zal je mond doen laten opvalen zegt schrijver / producent Craig Mazin.

In gesprek met BBC's Must Watch onthulde Mazin dat er in de serie een scène wordt opgenomen die in de oorspronkelijke game werd verwijderd. Verder blijft de serie trouw aan de game, maar er worden wel zaken toegevoegd die niet in de game of het recente vervolg The Last of Us Part II voorkwamen.

"Jaw Dropping!"
"'Je mond valt open - die verwijderde scène zit erin," zei Mazin tegen Must Watch over zijn bevestiging dat er een gave verwijderde scène bestaat uit de eerste game. "Natuurlijk gaan we dat doen. Niemand kon me ervan weerhouden dat te doen. Je zou me moeten neerschieten om dat te doen. En er zijn meer van dat soort dingen."

Lees ook: HBO-serie 'The Last of Us' zal de populaire games versterken

"Het is onze intentie dat de mensen die de game hebben gespeeld naar de show kijken en zeggen: 'dit heeft niets afgedaan aan wat ik leuk vind aan de game en wat ik in de game heb gezien, maar het heeft me ook veel meer gebracht - dingen die ik niet wist, echt indrukwekkende zaken," zei Mazin tegen Must Watch.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dwayne Johnson is steenrijk als 's werelds best betaalde acteur
Series / Celebrity

Dwayne Johnson is steenrijk als 's werelds best betaalde acteur

De acteur is al voor het tweede jaar op rij 's werelds best betaalde acteur...

Voor het tweede jaar op rij is acteur Dwayne Johnson 's werelds best betaalde acteur. In het bijzonder de deals die de acteur heeft gemaakt met streamingdienst Netflix zouden daar aan bijdragen.

Uit de gegevens van Forbes blijkt dat Johnson een groot deel van zijn fortuin en zijn status als best betaalde acteur ter wereld te danken heeft aan Netflix. Toch is dat lang niet alles. De Amerikaanse acteur zou namelijk ook een groot deel van zijn inkomsten halen uit zijn eigen kledinglijn genaamd Under Armous Project Rock. De top-3 met 's werelds best betaalde acteurs bestaat buiten Johnson ook nog uit Ryan Reynolds en Mark Wahlberg.

Lucratieve Netflix-deals
Niet alleen Johnson blijkt goed geld te verdienen aan zijn overeenkomsten met Netflix. Dat geldt ook voor onder meer Adam Sandler. Op dit ogenblik zou maar liefst 75 procent van het volledige inkomen van de acteur betaald worden door Netflix. De streamingdienst zou hem ondertussen dan ook reeds meer dan 26 miljoen euro hebben uitbetaald. Pittig detail, het contract dat hij met Netflix heeft is goed voor een totale waarde van maar liefst 210 miljoen euro!

De lijst met best betaalde acteurs wordt traditioneel eerst bekend gemaakt. De lijst met actrices die de hoogste inkomsten ontvangen komt dan ook pas later. Die lijst wordt in september verwacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Remake 'The Fresh Prince of Bel-Air' komt eraan!
Series / Nieuws

Remake 'The Fresh Prince of Bel-Air' komt eraan!

Het spreekt voor zich dat acteur Will Smith ook terug bij het nieuwe project betrokken is...

Verschillende bronnen waaronder The Hollywood Reporter hebben laten uitschijnen dat er wel degelijk een remake van The Fresh Prince of Bel-Air in de maak is. De serie zal de naam Bel-Air krijgen.

Voor de remake slaan acteur Will Smith en producent Morgan Cooper terug de handen in elkaar. De nieuwe reeks wordt beschreven als een meer dramatische kijk op de komedie die door NBC op de markt werd gebracht.

Dat er nu daadwerkelijk nog een remake komt van de serie is zowel verrassend als niet verrassend. Vorig jaar doken namelijk reeds enkele geruchten op, maar in het verleden gaf Smith nog aan dat de serie gewoon "met rust zou worden gelaten".

Lees ook: Spin-off 'Fresh Prince of Bel-Air' in de maak

Streamingdiensten
Er wordt reeds behoorlijk druk gewerkt aan de remake en inmiddels zouden er ook al gesprekken lopen met verschillende streamingdiensten. Al zeker drie van deze streamingdiensten, namelijk Netflix, HBO Max en Peacock zouden bereid zijn om te bieden op de rechten van de serie.

De originele serie van The Fresh Prince of Bel-Air verscheen tussen het jaar 1990 en 1996. In totaal verschenen er 6 seizoenen van de reeks op de Amerikaanse zender NBC. Niet alleen Will Smith was in de reeks te zien, dit was ook het geval voor onder meer James Avery, Alfonso Ribeiro, Karyn Parsons en Tatyana M. Ali.

Wanneer de remake precies zal gaan verschijnen is nog niet bekend.

Lees ook: John Wesley uit o.a 'The Fresh Prince of Bel Air' overleden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' van Netflix heeft goed nieuws!
Series / Nieuws

'The Witcher' van Netflix heeft goed nieuws!

De opnames van de serie gaan weer verder, eerder dan we eerst hadden gehoord.

Eerder hoorden we nog dat The Witcher op 17 augustus verder zou gaan met de opnames van het tweede seizoen. Nu lijkt het erop dat de productiestart iets naar voren is gehaald. Een van de regisseurs, Stephen Surjik, impliceert namelijk dat hij vandaag weer aan de slag kon.

Eerder deze maand wezen verschillende foto's op sociale media van de crew er al op dat alles klaar was voor de productie om weer verder te gaan. De update van vandaag laat zien dat de opnames inderdaad weer van start zijn. We zien volgens Surjik een speciaal communicatiesysteem dat ontwikkeld is voor de opnames, zodat iedereen de coronaregels in acht kan nemen.

Lees ook: Keert fanfavoriet Jaskier terug in 'The Witcher'?

Tweede seizoen
Het eerste seizoen van de serie van Netflix is al sinds december te streamen en telt in totaal acht afleveringen. Het tweede seizoen werd snel in gereedheid gebracht, nog voordat de eerste reeks al te streamen was. Het coronavirus gooide uiteraard ook hier roet in het eten, waardoor de boel stil kwam te liggen.

Lees ook: 'The Witcher' krijgt flinke tegenslag te verwerken

Nu zijn de opnames weer hervat en kunnen we hopen dat de serie snel te zien is op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy' seizoen 17 begint hiermee
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy' seizoen 17 begint hiermee

Als de crisis al volop is losgebarsten, gaat het zeventiende seizoen van start met zijn verhaal.

De serie Grey's Anatomy maakt een flinke tijdsprong in het zeventiende seizoen. Acteur Giacomo Gianniotti onthult dat de serie de draad middenin de coronapandemie oppikt.

Afgelopen juli onthulde producent Kista Vernoff al dat de serie onvermijdelijk verbonden zou zijn aan de manier waarop er met de pandemie is omgegaan. De serie eindigde het zestiende seizoen met een cliffhanger, wat kwam doordat de serie er ineens mee moest stoppen (jawel: corona).

Lees ook: Dit wordt het verhaal voor 'Greys Anatomy' seizoen 17!

Zeventiende seizoen
Daardoor wordt de cliffhanger van het seizoen iets anders opgelost dan je zou denken. Giacomo Gianniotti laat namelijk weten dat de serie begint "als de coronapandemie al ongeveer anderhalve maand in volle kracht gaande is."

Lees ook: Hoe ziet het einde van 'Grey's Anatomy' eruit?

Daarmee zullen de onopgeloste cliffhangers op een andere manier opgelost moeten worden. Dat zal voornamelijk via flashbacks gaan gebeuren. Overigens heeft Gianniotti naar eigen zeggen nog geen scenario's van het nieuwe seizoen gezien. Wel weet hij dat bepaalde aspecten van het geplande verhaal op dit moment heroverwogen worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Avatar: The Last Airbender' nog zo populair is
Series / Nieuws

Waarom 'Avatar: The Last Airbender' nog zo populair is

De serie van Nickelodeon begon vijftien (!) jaar geleden, maar is nog steeds immens populair.

Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko begrijpen het voortdurende succes van Avatar: The Last Airbender niet helemaal. Sinds de serie weer op Netflix is - en de streamingdienst aan een live-action remake werkt - is gebleken dat de serie nog altijd uiterst populair is.

Dat hadden de twee makers van de serie niet eens helemaal verwacht. "De feedback die we al die jaren van ouders gekregen hebben, is dat dit echt een serie is dit ze niet alleen als een gezin kunnen kijken, maar ook dat het er een is die een solide ethiek heeft en die deze op een meeslepende manier presenteert," aldus Konietzko.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-fans vinden Aang niet de beste Avatar

Het succes
Dat feit kan het succes van de serie wel enigszins verklaren. Het zal ook helpen verklaren waarom de serie nu deze vijftien jaar (!) na het verschijnen van het eerste seizoen op Netflix, nog altijd zo populair is.

Lees ook: Ai! Pijnlijke tegenslag voor Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'

De kans is groot dat de serie voorlopig populair blijft, mede doordat er hard gewerkt wordt aan een live-action remake. Overigens moet dat zonder de twee bedenkers gebeuren, want zij stapten gisteren ineens op.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niemand vond de oorspronkelijke titel van 'The Walking Dead: World Beyond' een goed idee
Series / Nieuws

Niemand vond de oorspronkelijke titel van 'The Walking Dead: World Beyond' een goed idee

The Walking Dead World Beyond had bijna een volledig andere naam gekregen.

De cast van The Walking Dead: World Beyond was het niet direct eens met de titel die voorgesteld werd. Het idee was een tijdje om de serie Endlings te noemen. Dat was in de tijd dat er ook gedacht werd over de titel Monument.

In de serie ontmoeten we de tieners Hope, Iris, Elton en Silas, die opgegroeid zijn in een beschutte omgeving waarin ze weinig last hebben van zombies. Maar ze reizen buiten de muren van hun beschaving en gaan op een reddingsmissie.

Lees ook: Groot 'The Walking Dead'-mysterie onderdeel van 'World Beyond'

Geen goede naam
"We hadden geen idee hoe we zouden gaan heten. We gingen naar de set en daar was onze codenaam 'Monument', wat wij best tof vonden," aldus actrice Alexa Mansour die Hope speelt. "We namen op Monument Street in Virginia op en ik vond het echt een toffe naam die we moesten houden, wat mij betreft."

Lees ook: Nieuw personage 'The Walking Dead' kan zombies genezen?

De werktitel verwees naar Monument Day, een belangrijke gebeurtenis voor de bijna 10.000 overlevenden die in de Campus Colony leven in Omaha in de serie. Maar er werd gegrapt over andere titels, zoals Children of the Walking Dead.

"Maar toen kwamen ze met World Beyond en dat voelde als een passende titel." Bijna heette de boel echter Endlings, naar het groepje tieners dat op pad gaat. "Ik geloof niet dat er iemand van ons was die deze naam goed vond."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' heeft plek voor Rick Grimes
Series / Nieuws

'The Walking Dead: World Beyond' heeft plek voor Rick Grimes

We gaan meer leren over het lot van Rick Grimes, lijkt het steeds meer nu.

De serie The Walking Dead: World Beyond rondde zijn opnames al op 13 december af. Maar door het coronavirus werd de première flink uitgesteld naar 4 oktober. Waarmee de serie dit jaar van Dead-afleveringen ook mag afronden.

Volgend jaar vinden dan de opnames plaats van nog eens tien afleveringen en dan komt de serie na twintig afleveringen ook al tot een einde. Een einde dat hen richting Rick Grimes gaat brengen, zo lijkt het ondertussen.

Lees ook: Nieuw personage 'The Walking Dead' kan zombies genezen?

Rick Grimes
Showrunner Matt Negrete vertelde tegenover ComicBook dat de serie verbonden is aan de drie films die ontwikkeld worden rond Rick Grimes. "We introduceren een wereld met een nieuwe mythologie, met mensen die bekend staan om een symbool met drie ringen erin. En je weet, dat we Rick zagen vertrekken in het negende seizoen in een helikopter met dat symbool erop."

Lees ook: Groot 'The Walking Dead'-mysterie onderdeel van 'World Beyond'

En daar gaan we meer van zien. "Dus dit is verbonden aan de grotere wereld die we in alle series gezien hebben. Maar tegelijk is het fris, anders en staat het echt op zichzelf."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek'-musical op komst!?
Series / Nieuws

'Star Trek'-musical op komst!?

Alex Kurtzman wil experimenteren en krijgt daar alle mogelijke ruimte voor.

Als Alex Kurtzman de kans krijgt, dan gaat hij een musical schrijven die voor Star Trek gemaakt moet worden. Dat is iets dat nog nooit gebeurd is bij de franchise, en zal nu misschien werkelijkheid worden. Kurtzman leidt de volledige franchise namelijk voor CBS All Access.

Hij heeft, blijkt uit een gesprek met Gold Derby, ook al een concreet idee. De Short Treks, korte films die gerelateerd zijn aan de series, werden voor een Emmy Award genomineerd. En dat betekent dat er meer op komst is, en ook meer experimenteels.

Lees ook: 'Star Trek: Picard'-serie zit diep in de problemen?

Kleine verhalen
Kurtzman vertelde dat hij aan heel veel verschillende dingen denkt voor de Short Treks. "Ik zou het geweldig vinden om een musical te maken. En eentje in zwart-wit te doen, en uitvogelen wat dat dan precies betekent. Maar ik kan misschien wel vijftig manieren bedenken waarop we verhalen kunnen vertellen en vijftig uithoeken van het Star Trek-universum aanwijzen die we nog kunnen verkennen."

Lees ook: Patrick Stewart helemaal niet blij met 'Star Trek: Picard'?

Alles kan en mag dus ook met de Short Treks!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.