Netflix reageert op vertrek 'Avatar: The Last Airbender'-makers

Netflix over tegenslag Avatar: The Last Airbender

De streamingdienst houdt het volste vertrouwen in de richting die de animatieserie inslaat.

Jim Pedd, 13 augustus 2020 om 15:07

Gisteren gebeurde er toch wel iets unieks voor Netflix. Makers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko vetrokken woedend bij de live-action verfilming van Avatar: The Last Airbender. En ze deden dat heel publiekelijk.
De twee beschuldigden Netflix ervan zich niet te hebben gehouden aan de belofte hun visie te zullen eren. En dus hadden ze besloten om te stoppen met het project. Nu reageert ook Netflix op het nieuws en de streamingdienst is duidelijk: ze deelt de mening van DiMartino en Konietzko niet.

Lees ook: Ai! Pijnlijke tegenslag voor Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'

Project gaat door
“Wij hebben het volste respect en bewondering voor Michael en Bryan en het verhaal dat ze met de animatieserie rond Avatar gemaakt hebben,” aldus een woordvoerder van Netflix. “Ook al hebben ze ervoor gekozen het live-action project te verlaten, wij houden vertrouwen in het creatieve team en hun verfilming.”

Lees ook: Waarom 'Avatar: The Last Airbender' nog zo populair is

Wanneer de live-action serie er komt en hoe Netflix nu verder gaat is nog niet duidelijk. Er zal vermoedelijk in elk geval vertrouwen hersteld moeten worden met de fanbase, die behoorlijk toegewijd is.

Lees meer over: Avatar The Last Airbender, Netflix, Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko

Populair nieuws