search
Pilot 'The Walking Dead' spin-off krijgt groen licht
Series / Nieuws

Pilot 'The Walking Dead' spin-off krijgt groen licht

Wanneer deze te zien is, weten we nog niet.

Entertainment Weekly kan bevestigen dat de spin-off van AMC-serie The Walking Dead officieel groen licht heeft gekregen. De serie speelt zich af in hetzelfde door zombies geplaagde universum als de dramaserie. Dan heb je de gelijkenissen grotendeels gehad, zo lijkt het. De spin-off krijgt namelijk niet alleen een compleet nieuwe cast van personages, maar speelt zich ook af op een andere locatie.


De uitvoerend producenten van de bronserie spelen allemaal een rol in dit nieuwe project: Robert Kirkman, Gale Anne Hurd en David Alpert. Verder is David Erickson aangetrokken als showrunner en heeft hij samen met Robert Kirkman een scenario geschreven voor de pilot. Dat heeft dus groen licht gekregen en zal binnenkort verfilmd worden.

"Al vanaf het moment dat The Walking Dead op AMC begonnen is, zijn fans benieuwd geweest wat er tijdens de zombie apocalyps gebeurde in andere delen van de wereld," vertelde AMC voorzitter Charlie Collier. "Naast verzoeken voor zombie cameo's, kregen we de meeste vragen hierover. […] We kijken ernaar uit deze nieuwe stap te zetten."

Er zijn nog maar weinig details over de serie. Afgelopen jaar is al eens verteld dat deze zich af zal spelen in een ander deel van de wereld dan waar The Walking Dead zich afspeelt. Binnenkort volgen hoogstwaarschijnlijk nieuwe aankondigingen over de spin-off.

Aanbevolen artikelen