Showrunner over spin-off 'The Walking Dead'

En wat wordt de structuur van het vijfde seizoen?

Jim Pedd, 30-06-2014 11:10

The Walking Dead is de populairste serie van het moment. Niet gek dus dat er gewerkt wordt aan een vijfde seizoen én een spin-off, waarvan televisiezender AMC hoopt dat deze minstens net zo populair wordt. In een interview met Collider vertelde de showrunner van de serie, Scott Gimple, over de structuur van het vijfde seizoen en over de geplande spin-off.
Allereerst echter over het aankomende vijfde seizoen. "Het zal het vorige seizoen niet compleet spiegelen," vertelde hij. "De uitdaging van de serie is dat, elke acht afleveringen, het een compleet nieuwe serie is. Ik kan zeggen dat er wat bekende structurele elementen in voorkomen, maar voor de rest zullen we gloednieuwe versies van de comic zien verschijnen."

Vervolgens vertelde Gimple over de aankomende spin-off. "Ik werk daar niet aan mee, dus ik kan er niet veel over vertellen. Maar wat ik weet, is dat het zich afspeelt in de wereld van The Walking Dead. Maar volgt dan niet bijvoorbeeld Daryls neef of zoiets. Maar een crossover zou gewoon kunnen, want als ik kijker van de series was, zou ik dat geweldig vinden. Uiteindelijk maken we echter onze eigen serie. En ik denk dat een crossover moeilijk is, omdat de serie het verhaal van de comics volgt. We zullen zien. Als we een complete oorlog beginnen, wie weet waar het verhaal dan heen gaat? We voegen misschien wel een nieuwe factie toe. Dan zie je de Saviors en de Hilltop en de 'spin-offers'."

Bron: Collider

Lees meer over: the walking dead, amc, scott gimple, zombies, spinoff, serie, seizoen 5, andrew lincoln

Populair nieuws