search
'The Umbrella Academy' seizoen 2: Wat betekent het einde?
Series / Featured

'The Umbrella Academy' seizoen 2: Wat betekent het einde?

The Umbrella Academy eindigde dit tweede seizoen met een megacliffhanger!

Het einde van The Umbrella Academy seizoen 2 omvat een interessante cliffhanger. Daar vertellen we je in dit artikel wat over. Lees dus alleen verder als je de serie al helemaal gekeken hebt.

Vanaf hier volgen SPOILERS voor het tweede seizoen van de Netflix-serie The Umbrella Academy.

In het tweede seizoen komt de Academy er vrij snel achter dat er iets is misgegaan. Ze bevinden zich in de jaren zestig en blijken het einde van de wereld met zich meegenomen te hebben. Five besluit daarop contact op te nemen met hun vader. Daar geeft de crew een slechte indruk van zichzelf.

Grote gevolgen
Gelukkig zijn ze er wel toe in staat de nucleaire holocaust af te wenden en kunnen ze hun strijd met de Commission stoppen. Met een hoge prijs, want Ben gaat weer dood en hun interacties in het verleden hebben grote gevolgen voor het heden. Eenmaal in 2019 blijkt er namelijk geen Umbrella Academy meer te zijn.

Reginald weet namelijk precies wat er mis zou gaan met de Academy. En dus richt hij de Sparrow Academy op. Een veel succesvoller team, dat ook meteen saamhorig is, waarvan de leider - Reginald Hargreeves - met hardere hand lijkt te heersen en bovendien zelf nog in leven is.

43 kinderen
In 1989 werden er 43 baby's plotseling geboren, zonder dat hun moeder zwanger was. Zeven daarvan werden geadopteerd door Reginald Hargreeves en getraind tot de Umbrella Academy. Maar in deze nieuwe versie van de toekomst heeft hij andere kinderen gekozen, op Ben na.

Die kon hij kiezen, omdat Ben nou eenmaal niet aangekondigd werd door Klaus tijdens de ontmoeting met hun vader. Dat element uit het verleden bleef staan, waardoor hij wel gewoon geadopteerd werd. Dat gold uiteindelijk dus niet voor de rest. En dat maakt het derde seizoen, mocht Netflix dat bestellen, natuurlijk uiterst interessant!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen