Wat was het budget van Netflix-hit 'The Witcher'

Wat was het budget van Netflix-hit 'The Witcher'

Hoe duur was de populaire live-action serie van Netflix eigenlijk om te maken?

Jim Pedd, 25 augustus 2020 om 07:08

Het eerste seizoen van The Witcher was immens populair op Netflix. De serie wist het bronmateriaal eer aan te doen, wat ook kwam door het hoge budget. Maar hoe hoog was dat budget eigenlijk? En hoe verhoudt zich dat ten opzichte van andere series?
The Witcher draait om Geralt of Rivia, een monsterjager die angstaanjagende mythologische wezens doodt voor zijn werk. Hij wordt vergezeld door de tovenares Yennefer of Vengerberg en Princess Cirilla of Cintra. De boel is gebaseerd op een boekenreeks van Andrzej Sapkowski en vereiste een groot budget.

Lees ook: 'The Witcher' van Netflix heeft goed nieuws!

Het budget
Om de wereld van The Witcher tot leven te brengen, zette Netflix 70 tot 80 miljoen dollar in. Voor de eerste acht afleveringen, is dat dus een budget van bijna 10 miljoen dollar per aflevering. En die slaagden behoorlijk; acteur Henry Cavill die Geralt speelde, rechtvaardigde daarmee ook zijn salaris van 3,2 miljoen dollar.

Ter vergelijking: de eerste seizoenen van Game of Thrones kostten 6 miljoen dollar per aflevering. In seizoen vier en vijf was het budget 8 miljoen dollar en seizoen 6 vereiste 10 miljoen dollar per aflevering. Dat was bij het achtste en laatste seizoen 15 miljoen dollar.

Lees ook: Keert fanfavoriet Jaskier terug in 'The Witcher'?

Geen garantie
Een hoger budget is natuurlijk geen garantie voor succes. Netflix-serie Marco Polo is een van de duurste series ooit gemaakt, met een budget van 90 miljoen dollar per seizoen van tien afleveringen. Maar al na twee seizoenen werd de boel stopgezet.

Hopelijk zal The Witcher nog een lang leven beschoren zijn! Dat lijkt voorlopig wel uit te komen trouwens; de serie krijgt sowieso een tweede seizoen en spin-off The Witcher: Blood Origin. Bovendien is er een animatiefilm in de maak, The Witcher: Nightmare of the Wolf.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Witcher, Netflix

Populair nieuws