'Avatar: The Last Airbender': Zo veranderde de wereld

Avatar The Last Airbender: Zo veranderde de wereld

In The Legend of Korra is de wereld van Aang echt helemaal anders.

Jim Pedd, 25 augustus 2020 06:00

Zeventig jaar na het einde van pikt de serie [url2=]The Legend of Korra de draad op. Maar wat is er allemaal in die wereld veranderd?
Vandaag zetten we voor je op een rij hoe de nieuwe wereld van Avatar Korra er uit is komen te zien. En hoe dat allemaal gebeurd is.

Lees ook: Netflix reageert op vertrek 'Avatar: The Last Airbender'-makers

Na de oorlog
Zodra Fire Lord Ozai verslagen was, deden Aang en Zuko hun best om de Fire Nation weer in de rest te integreren. De kolonies die de Fire Nation in het Earth Kingdom had, werden ontmanteld en in plaats daarvan werden die onderdeel van de United Republic of Nations.

Lees ook: Fans zijn eruit: Cancel de 'Avatar: The Last Airbender'-remake

De voortgang in technologie en bending-technieken maakten nieuwe ontdekkingen mogelijk en zorgden voor een transformatie van de maatschappij. Dit veranderde er allemaal:
United Republic of Nations: United Republic of Nations kwam voort uit de kolonies van de Fire Nation in het Earth Kingdom. De hoofdtad: Republic City. Dat was een van de grootste steden van de wereld, thuis van miljoenen mensen van overal. En van industrie, hoogbouw en nieuwe technologie.
Sterke verstedelijking: Kleine stadjes werden grote steden, belangrijker dan Ba Sing Se zelfs. Mensen vonden in de steden werk en kansen. Maar ook ongelijkheid en misdaad.
Specialistisch benden: Kennis van blood bending en metal bending werd wijdverspreid en dat laatste gebruikt door onder meer de Republic City Police Force.
Stoommachines: Stoommachines werden gebruikt in plaats van de krachten van benders. De belangrijkste technieken kwamen voort uit uitvindingen van Future Industries en Hiroshi Sato, waaronder auto’s, radio, stroom, camera’s, tanks en de telefoon.
Anti-benders: Er vormden zich in Republic City bendes van benders, waarop er een anti-bender beweging ontstond. Die leerde technieken als chi-blocking en kreeg geavanceerde wapens. Waarmee de strijd op gelijke(re) voet gevoerd werd.
Onrust in Earth Kingdom: De Earth Queen Hou-Ting vond het maar niets dat de United Republic of Nations opgericht werd. Zij wilde het land van de voormalige Fire Nation-kolonies terug. En dat zorgde voor problemen.
South Reconstruction: De Southern Water Tribe had grote verliezen te lijden door de continue aanvallen van de Fire Nation. En dus hielp de Northern Water Tribe met de wederopbouw, tot weerwil van de zuiderlingen.
Pro-bending: Tot slot werd bending een sport Pro-bending. Teams van drie benders, een voor elke primaire vorm van benden (vuur, water en aarde) vochten tegen elkaar om controle te krijgen over de ring. In Republic City werd een toernooi gehouden en dat werd zelfs opgenomen met camera’s en live uitgezonden.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Avatar The Last Airbender, The Legend of Korra

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws