Netflix kiest met speciale shuffleknop binnenkort zelf waar je naar kijkt!

Netflix kiest binnenkort zelf waar je naar kijkt!

De streamingdienst voert testen uit met een soort van shuffleknop waardoor zij beslist in jouw plaats...

Geoffrey Ketels, 19 augustus 2020 om 17:58

Weet jij ook soms helemaal niet waar naar kijken op Netflix? Brengt dit soms best wel wat frustraties met zich mee? Daar komt binnenkort wellicht verandering in. Netflix voert namelijk testen uit met een speciale shuffleknop!
De shuffleknop bevindt zich op het profieloverzicht onder de naam van de abonnee in kwestie. Netflix heeft aangegeven dat de nieuwe functie leden moet helpen om sneller een serie of film te vinden die ze leuk vinden. Dit dus zonder dat ze veel tijd moeten stoppen in het manueel zoeken.

Gepersonaliseerde keuze
Hoe weet Netflix echter wat jij leuk vindt en wat niet? Daarvoor maakt de streamingdienst gebruik van data die in het verleden is verzameld. Deze data heeft specifiek betrekking tot de kijkgeschiedenis van de gebruiker. Daarnaast is het ook mogelijk dat Netflix een keuze maakt uit de kijklijst van de gebruiker. De shuffleknop zou volgens Netflix ook leiden tot het opstarten van een aflevering van een serie die de abonnee eerder al is beginnen bekijken.

De test voor de shuffleknop is wereldwijd uitgerold, maar is niet bij alle abonnees beschikbaar. De functie zou zowel aanwezig zijn in de Netflix-app als op smart-tv's. Wanneer de functie bij een succesvolle test voor alle gebruikers beschikbaar zal worden gesteld is voorlopig nog niet bekend.

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws