search
'The Handmaids Tale' seizoen 4: Dit moet je weten
Series / Featured

'The Handmaids Tale' seizoen 4: Dit moet je weten

De serie van Hulu krijgt een vierde seizoen. Ooit. Want de opnames zijn nog niet begonnen.

Er komt een vierde seizoen van de prijswinnende serie The Handmaid's Tale. Het verhaal van Offred/June gaat daarmee verder in deze volgende reeks, en we zullen dus ook weer meer leren over Gilead.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het volgende seizoen van de serie, waaronder wanneer het te zien zal zijn, welke castleden je kan verwachten en waar de boel over zal gaan. Dit artikel bevat dus ook mogelijk SPOILERS.

Wanneer te zien?
Wat Hulu betreft, komen er tien seizoenen van The Handmai's Tale. Dat zal misschien wel gebeuren, maar voorlopig moeten we maar eens kijken wanneer de vierde reeks te zien zal zijn. Het eerste seizoen debuteerde in april 2017, exact een jaar later gevolgd door de tweede. Het derde seizoen was later te zien, in juni 2019. En nu is het augustus 2020 en hebben we nog niets gezien.

Lees ook: Problemen voor 'The Handmaid's Tale'

Dat komt onder meer doordat er werd gewacht op het nieuwe boek van Margaret Atwood en het feit dat de opnames in maart hadden moeten beginnen. Toen brak het coronavirus los en door het boek moesten de scenario's ook nog eens herschreven worden. Dat betekent dus dat het nog wel even kan gaan duren eer d'r een nieuwe aflevering uitgezonden wordt.

Wie zijn te zien?
In elk geval is Elisabeth Moss straks terug als June Osborne. Zij vormt het hart en de ziel van de serie, dus dat viel te verwachten. Bovendien lijkt de kans groot dat ook andere voorname castleden terugkeren:
Joseph Fiennes als Fred Waterford
Yvonne Strahovski als Serena Joy Waterford
Samira Wiley als Moira Strand
Amanda Brugel als Rita
Zeker is het echter niet, want de castleden zijn nog niet formeel aangekondigd.

Lees ook: Wanneer eindigt 'The Handmaid's Tale'?

Het verhaal
Dan nog de vraag waar de serie heen zal gaan. Volgens de showrunner zal de serie iets laten zien over de val van Gilead, en hoe er vervolgens processen plaatsvinden. Maar voordat het zover is, duurt het nog wel even. Het eerste boek eindigt bijvoorbeeld 200 jaar na de gebeurtenissen in Gilead en schetst een academisch debat over wat zich daar afgespeeld heeft. Daar moet de serie uiteindelijk naartoe.

Lees ook: Bejubelde hitserie 'The Handmaid's Tale' krijgt vierde seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen