search
'The Stand': Dit moet je weten over de Stephen King-serie
Series / Featured

'The Stand': Dit moet je weten over de Stephen King-serie

The Stand is eind dit jaar al te zien op streamingdienst CBS All Access.

CBS All Access doet een nieuwe poging om The Stand een beetje goed te verfilmen. Het gelijknamige boek is een van de meesterwerken van horrorschrijver Stephen King en de verwachtingen zijn hooggespannen.

Er werd twee jaar aan de serie gewerkt, wat betekent dat de boel erg duur moet zijn geweest en dat we hoge verwachtingen mogen hebben. In dit artikel vertellen we je alles wat je over The Stand moet weten!

Lees ook: 'The Stand'-serie van Stephen King krijgt eerste trailer!

Het verhaal
Allereerst een synopsis, die door CBS All Access is vrijgegeven:
Het lot van de mensheid rust op de fragiele schouders van de 108-jarige Mother Abagail en een handvol overlevenden. Hun ergste nachtmerries worden belichaamd door een man met een dodelijke glimlach en bizarre krachten: Randall Flagg, de Dark Man.

Lees ook: Goed nieuws voor Stephen King-serie 'The Stand'!

Jaren in de maak
The Stand was al jaren in de maak. In 2011 werd voor het eerst begonnen met de productie en gingen namen als David Yates, Scott Cooper en zelfs Ben Affleck rond voor de serie. Maar drie jaar later was het Josh Boone die eraan verbonden werd en er sindsdien aan werkt.

Hij wilde eerst een drie uur durende, R-Rated film maken op basis van het meer dan 1.000 pagina's tellende boek. Dat verwerd tot een plan van vier films, en later werd besloten er een achtdelige miniserie van te maken. In januari 2019 werd besloten om er daadwerkelijk een miniserie van te maken die dus op CBS All Access te zien zal zijn.

Wanneer te zien
De show is vanaf 17 december te zien op streamingdienst CBS All Access. Het is niet zeker welke streamingdienst de serie in Nederland uit mag zenden. CBS verkocht al series aan Netflix, maar deed dat bijvoorbeeld ook aan Amazon Prime Video.

Lees ook: Langverwachte Stephen King-serie 'The Stand' komt eind dit jaar!

De cast
Er is een behoorlijk indrukwekkende cast verzameld. De hoofdpersonen zijn:
James Marsden als Stu Redman
Jovan Adepo als Larry Underwood
Whoopi Goldberg als Mother Abagail
Odessa Young als Frannie Goldsmith
Alexander SkarsgÄrd als Randall Flagg
Lloyd Henreid als Wolf
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen