'Resident Evil' van Netflix: Dit moet je weten

'Resident Evil' van Netflix: Dit moet je weten

Netflix brengt ons binnenkort een live-action serie gebaseerd op de Resident Evil-games.

Jim Pedd, 20 september 2020 om 21:39

Er komt een Resident Evil-serie naar Netflix. Na jaren van verschillende berichten, kwam er pas in augustus 2020 een bevestiging hiervan en kregen we ook nog eens de eerste details te horen.
De Resident Evil-franchise kent vele facetten. De boel werd gelanceerd met een gelijknamige game uit 1996 en leidde tot veel vervolgen, boeken en zelfs een populaire meerdelige filmreeks. Twee decennia later gaat de franchise nog altijd op volle toeren door en nu maakt zelfs Netflix een serie.

Lees ook: Netflix geeft groen licht voor 'Resident Evil'-serie en onthult plot

Hoeveel afleveringen
Allereerst weten we dat de serie in totaal acht afleveringen krijgt in het eerste seizoen. De eerste twee afleveringen worden geregisseerd door Andrew Dabb en Bronwen Hughes. De eerste aflevering heeft ook al een naam: Welcome to New Raccoon City.

Lees ook: Netflix-serie 'Resident Evil' helaas ook uitgesteld

Het verhaal
We weten ook al ruwweg wat het verhaal van de serie gaat zijn. Netflix bracht ons namelijk een synopsis:
Als de Wesker-kinderen naar New Raccoon City verhuizen, vormen de geheimen die zij daar ontrafelen mogelijk het einde van alles.


Latere opnamestart
We weten gelukkig meer over de serie. De serie zou in de loop van april in pre-productie gaan en de productiestart moest ergens in juni plaatsvinden. De bedoeling was om de opnames dan af te ronden in oktober 2020. Maar dat is dus niet gelukt: het coronavirus maakte dat dit niet mogelijk was. Daardoor laat de boel langer op zich wachten dan Netflix eigenlijk van plan was.

Lees ook: Netflix-serie 'Resident Evil' wijkt heel erg af van de games

De cast
Helaas is er nog geen enkel castlid gevonden voor Resident Evil. We verwachten wel, nu eindelijk bekend is dat de serie er gaat komen, dat aankondigingen snel gaan komen.

Lees meer over: Resident Evil, Netflix, Dit moet je weten

Populair nieuws