search
'Game of Thrones'-bedenkers en 'Last Jedi'-regisseur maken sci-fi serie voor Netflix
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-bedenkers en 'Last Jedi'-regisseur maken sci-fi serie voor Netflix

Drie van de meest bekritiseerde figuren uit de film- en tv-wereld komen samen voor een nieuw project!

Netflix laat opnieuw merken niet terug te deinzen voor grootse, gewaagde projecten. De streamingdienst heeft namelijk laten weten dat ze flink zullen investeren in de epische sci-fi serie The Three Body-Problem, die gebaseerd is op de Hugo Award winnende boekenreeks van de Chinese auteur Liu Cixin. David Benioff en D.B. Weiss, de bedenkers van de serie Game of Thrones, zullen het ambitieuze project samen met Alexander Woo maken voor Netflix.

In een gezamenlijk persbericht lieten Benioff en Weiss het volgende weten over hun betrokkenheid:

"Liu Cixins trilogie is de meest ambitieuze science-fiction reeks die we ooit hebben gelezen. Het verhaal begint in de jaren '60 en loopt tot het einde der tijden; van onze kleine blauwe planeet tot aan de grenzen van het universum. We kijken ernaar uit om de volgende jaren van ons leven volledig te wijden aan het tot leven brengen van deze geweldige verhalen."

Omstreden producenten
Weiss en Benioff werden in eerste instantie alom gevierd voor het maken van Game of Thrones, maar konden op hevige kritiek van fans rekenen bij met name de laatste twee seizoenen van de serie. Opmerkelijk is dan ook dat Rian Johnson, de regisseur van Star Wars: The Last Jedi, ook al zo'n omstreden project, ook heeft getekend als producent. Zullen de drie met The Three-Body Problem de meest cynische fans weer voor zich weten te winnen?

The Three-Body Problem gaat over een geheime militaire groepering die signalen de ruimte in stuurt om contact te leggen met buitenaardse wezens. Wanneer ze daarin slagen, leidt dit tot een dreigende invasie van een buitenaards ras dat een nieuwe thuisplaneet zoekt. Het nieuws van de invasie verdeelt de mensheid meer dan ooit tevoren."

Het is nog onbekend wanneer we The Three-Body Problem kunnen verwachten op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen