'Jack Reacher' van Amazon Prime Video vindt hoofdrolspeler

De Lee Child-boeken rond de heldhaftige Jack Reacher gaan verfilmd worden.

Jim Pedd, 07-09-2020 11:09

Acteur Alan Ritchson is gecast als de nieuwe Jack Reacher. We zagen hem eerder al in de serie Smallville als Aquaman en hebben hem kunnen horen als Raphael in Teenage Mutant Ninja Turtles. En hij was een van de moordlustige deelnemers aan The Hunger Games.
Maar nu doet Alan Ritchson het anders. Hij is namelijk gecast in de titelrol van de aankomende Jack Reacher-serie die Amazon Priem Video in ontwikkeling heeft. De serie is een volledig op zichzelf staande verfilming en staat dus los van de twee films die Tom Cruise reeds gemaakt heeft.

Lees ook: Groen licht voor 'Jack Reacher'-serie: wie moet Tom Cruise vervangen?

Jack Reacher
De serie wordt gebaseerd op de boekenreeks van Lee Child over Jack Reacher. De boeken verkochten al meer dan honderd miljoen keer. Het eerste seizoen van de serie is gebaseerd op het eerste boek uit de reeks: The Killing Floor.

Lees ook: Actieheld 'Jack Reacher' krijgt een eigen serie!

De showrunner van de serie is Nick Santora, die ook enkele scenario's schrijft. "Lee Child is erin geslaagd een ongelofelijk personage en wereld te scheppen. Het zal het doel van elke schrijver, producent, acteur, uitvoerend producent en crewlid zijn om de essentie van de boeken te vangen. En gelukkig is Lee Child er om ons daarbij te helpen."

Lees meer over: Lee Child, Jack Reacher, Tom Cruise, Alan Ritchson

Populair nieuws