search
Langverwachte Stephen King-verfilming gecancelled
Series / Nieuws

Langverwachte Stephen King-verfilming gecancelled

The Eyes of the Dragon gaat er helaas niet komen, al hadden we dat wel gehoopt.

De afgelopen jaren zijn Stephen King-projecten weer helemaal in trek. Soms lijkt het wel alsof er elke week weer een nieuwe film of serie aangekondigd wordt rond zijn projecten. Maar nu wordt er eentje gecancelled.

Hulu wilde de een serie maken op basis van het boek The Eyes of the Dragon, maar is daar nu mee gestopt. Dat meldt maker Seth Grahame-Smith tijdens The Kingcast. Dit komt deels door wat gedoe achter de schermen waarbij een aantal uitvoerend producenten verwisseld zijn en deels door budgettaire zorgen.

The Eyes of the Dragon
Het boek The Eyes of the Dragon heeft natuurlijk een synopsis:
De manipulatieve magiƫr van King Roland, Flagg, ziet zijn macht in het geding komen als Queen Sasha een erfgenaam baart, Peter. Als de koningin zwanger is van een tweede zoon, zorgt Flagg ervoor dat de vroedvrouw de koningin dodelijk verwondt. En daarmee begint ook meteen zijn plan om de toekomstige koning omver te werpen.

Peter brengt elke avond wijn naar de slaapkamer van zijn vader en Flagg vergiftigt de wijn en weet ervoor te zorgen dat de zoon daarvan beschuldigd wordt. De jongste zoon, Thomas, leert intussen over geheime passages in het kasteel en ziet daardoor ook dat de koning vergiftigd wordt. Hij denkt dat het zijn broer Peter was en wordt verscheurd door schuldgevoelens, al helemaal als Peter schuldig bevonden wordt en opgesloten wordt in een enorme toren. Zonder Peter is hij koning, maar Thomas is pas 12 jaar oud. En staat Flagg toe zijn macht te gebruiken en het koninkrijk te corrumperen. Ondertussen moet Peter zien te ontsnappen, Flagg omverwerpen en de troon terugwinnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen