search

Ons nieuws van maandag 14 september 2020

Hoeveel afleveringen' The Walking Dead' krijgen we nog?
Series / Nieuws

Hoeveel afleveringen' The Walking Dead' krijgen we nog?

The Walking Dead gaat helemaal niet meer zo heel erg lang duren helaas.

The Walking Dead komt met het elfde seizoen dan echt tot een einde. Maar hoeveel afleveringen zijn er nog te gaan?

AMC kondigde woensdagavond aan dat de serie na het elfde seizoen zal stoppen. Dan zijn er in totaal 177 afleveringen gemaakt, verspreid over elf seizoenen en twaalf jaar. De vlaggenschipserie van de Dead-franchise stopt definitief in 2022.

Lees ook: 'The Walking Dead' stopt er na 11 seizoenen mee

Nog meer te gaan
Voorlopig hebben we nog wel het een en ander om van te genieten. Het tiende seizoen krijgt in oktober de seizoensfinale. Daarna zijn er nog eens zes aanvullende afleveringen. Verder heeft AMC nog eens 24 afleveringen besteld van het langere elfde seizoen, dat in 2021 en 2022 te zien zal zijn.

Lees ook: Waarom 'The Walking Dead' stopt met seizoen 11

Daarmee zijn er, als je seizoensfinale A Certain Doom meetelt, in totaal nog 31 afleveringen te gaan. We zetten het voor je op een rij.
Seizoen 10B: 1 aflevering
Seizoen 10C: 6 afleveringen
Seizoen 11A: 12 afleveringen
Seizoen 11B: 12 afleveringen
Gelukkig brengt 2023 nog een spin-off waarin we Daryl en Carol volgen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix raakt Marvel-helden definitief kwijt
Series / Nieuws

Netflix raakt Marvel-helden definitief kwijt

Van Daredevil tot The Punisher. Deze personages krijgen geen nieuwe seizoen op Netflix.

In 2015 startte Netflix met een reeks eigen Marvel-series met personages als Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage en The Punisher. Ondanks dat er goede en slechte seizoenen waren, trok Netflix tussen oktober 2018 en februari 2019 de stekker uit alle series.

Uiteindelijk verschenen er dertien seizoenen rond de eerder genoemde personages, inclusief The Defenders in 2017. In het contract tussen Netflix en Marvel stond dat Marvel de personages tot twee jaar na het verschijnen van het laatste seizoen met een desbetreffend personage het personage niet mag beruiken.

Iron Fist en Luke Cage
Het waren de series over de helden Iron Fist en Luke Cage die als eerste werden gecanceld en volgende maand keren daarin de rechten terug naar Marvel. In de maanden daarna kan Marvel ook weer aan de bak met de grotere personages als The Punisher en Daredevil.

Lees ook: Krijgen we een nieuwe 'Daredevil'-serie op Disney+?

Fans hopen nog altijd dat de acteurs uit het DefendersVerse terugkeren in de plannen van Marvel Studios. De kans daarop lijkt echter uitgesloten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stormtroopers in 'The Walking Dead'!
Series / Foto's

Stormtroopers in 'The Walking Dead'!

Tijdens de laatste aflevering van seizoen 10 zien we nieuwe personages voor het laatste seizoen van The Walking Dead.

In een trailer voor de seizoensfinale van het tiende seizoen van The Walking Dead zijn nieuwe personages te zien die naar verwachting een grote rol gaan spelen in het elfde en laatste seizoen. Dit meldt Comicbook.com.

Tijdens de aflevering "A Certain Doom" die begin oktober op AMC verschijnt, krijgen we namelijk gepantserde soldaten van het Commonwealth te zien. Waarschijnlijk ontmoet Eugene (Josh McDermitt) samen met King Ezekiel (Khary Payton), Yumiko (Eleanor Matsuura) en Princess (Paola Lázaro) deze soldaten in Charleston, West Virginia.

Soort stormtroopers
Het uiterlijk van de gepantserde soldaten doet erg denken aan stormtroopers en de harnassen worden enkel gedragen door officieren van het leger van het Commonwealth. Waarschijnlijk zal deze situatie de deur openzetten naar de classistische beschaving met 50.000 overlevers van de zombieplaag.



De seizoensfinale van The Walking Dead seizoen tien staat gepland voor 4 oktober. Een dag later zien je deze aflevering op FOX.

Lees ook: Gave trailer 'The Walking Dead' seizoen 11
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legends of Tomorrow' krijgt uniek nieuw personage
Series / Nieuws

'Legends of Tomorrow' krijgt uniek nieuw personage

Ditmaal krijgen we de toevoeging van Spooner, die geen loveable loser is als de rest van de crew.

Legends of Tomorrow vindt een nieuw castlid, in de vorm van actrice Lisseth Chavez. Ze zal een hele belangrijke rol spelen in het volgende seizoen van de serie van The CW, namelijk een expert in buitenaardse wezens.

Dat meldt TV Line vandaag. Veel details zijn er nog niet over het personage, al weten we dat ze Esperanza 'Spooner' Cruz heet. Ze is hard en kan goed voor zichzelf zorgen. En ze is iemand die "off the grid leeft, nieuwe en ingenieuze technologie bedenkt om buitenaardse wezens te detecteren en tegen hen te verdedigen."

Lees ook: Gave poster 'Legends of Tomorrow' seizoen 6

Paranoïde? Of toch niet?
Volgens de omschrijving van The CW noemen sommige mensen de dame wellicht paranoïde maar noemt ze zichzelf vooral iemand die goed voorbereid is. "Spooner overleefde een bezoek van aliens en gelooft nu dat ze het vermogen heeft om telepathisch te communiceren met aliens."

Lees ook: Actrice zegt 'Legends of Tomorrow' vaarwel

En ze wordt echt anders dan eerdere personages, stelt uitvoerend producent Grainne Godfree. "Ze wordt geen leuke loser die we normaal in het team hebben. Spooner is hard, en zorgt dat de andere Legends dat zullen weten."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Wars 'Obi-Wan Kenobi'-serie krijgt 'slechts' 1 seizoen
Series / Nieuws

Star Wars 'Obi-Wan Kenobi'-serie krijgt 'slechts' 1 seizoen

En daarna is het al gedaan met de serie die voor Disney+ gemaakt wordt.

Ewan McGregor kijkt enorm uit naar de serie rond Obi-Wan Kenobi. De live-action Star Wars-serie wordt op dit moment gewerkt voor Disney+. En krijgt slechts één seizoen vertelt de acteur.

"Ik moet je eerlijk zeggen dat ik hier veel meer zin in heb dan toen ik de tweede en derde film maakte," vertelde McGregor. "Ik kijk er heel erg naar uit om met [regisseur] Deborah Chow te werken en denk dat de verhaallijnen echt heel goed gaan worden. Ik heb er zin in om hem weer te mogen spelen. Het is lang genoeg geweest dat ik hem niet gespeeld heb."

Lees ook: Gerucht: Darth Vader in meer 'Star Wars'-series te zien

Obi-Wan Kenobi
De serie speelt zich jaren na de gebeurtenissen in de film Revenge of the Sith af. We volgen Obi-Wan Kenobi die op Tatooine woont waar hij goed let op een jonge Luke Skywalker.

Lees ook: 'Star Wars'-serie rond Obi-Wan Kenobi krijgt opmerkelijk verhaal

Maar er gebeuren ook zaken die we nog niet gezien hadden voor de serie die slechts één seizoen krijgt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-actrice en ex-Bondgirl Diana Rigg overleden
Series / Celebrity

'Game of Thrones'-actrice en ex-Bondgirl Diana Rigg overleden

Actrice Diana Rigg is op 82-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker...

De bekende actrice Diana Rigg die eerder door het leven ging als bondgirl en recent nog te zien was in de HBO-hitserie Game of Thrones is overleden. De actrice werd 82 jaar.

Diana Rigg werd in eerste instantie natuurlijk bekend als wondermooie bondgirl in de James Bond-film On Her Majesty's Secret Service. Bovendien was ze in een meer recent verleden nog te zien in Game of Thrones waarin ze de rol van Olenna Tyrell op zich nam. De actrice verscheen voor het eerst in het derde seizoen van de serie en maakte ook haar opwachting in seizoenen vier, vijf, zes en zeven.

Lees ook: Ook deze 'Game of Thrones'-acteur vond het einde teleurstellend

The Avengers
Wanneer we nog wat verder teruggaan in de tijd kunnen we ook vaststellen dat Rigg te zien was in de serie The Avengers tussen 1965 en 1968. In maart van dit jaar raakte bekend dat de actrice was gediagnosticeerd met kanker.

In een reactie op het overlijden heeft de agent van Rigg bekend gemaakt dat ze vredig thuis is gestorven in de aanwezigheid van haar familie. De familie vraagt om hun privacy te respecteren in deze moeilijke tijd. De enige dochter van Rigg, namelijk actrice Rachael Stirling deelde in een emotionele verklaring mee dat haar moeder de laatste maanden van haar leven heeft doorgebracht in alle liefde. Stirling gaf tot slot nog mee dat ze vol trots terugkijkt op het mooie parcours dat haar moeder heeft afgelegd.

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster beschuldigt makers van seksisme
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer'-musicalaflevering wordt heel speciaal!
Series / Nieuws

'Lucifer'-musicalaflevering wordt heel speciaal!

Er zal een goede reden in het verhaal zitten om de cast massaal te laten zingen!

De eerste helft van het vijfde seizoen van Lucifer is op dit moment al te zien op Netflix. Het is wachten op het tweede deel, waarin we straks dan eindelijk een musical-aflevering te zien krijgen.

Tijdens DC FanDome kregen fans al een bijzondere rits beelden te zien van de musical-aflevering, waarin Lucifer en al zijn vrienden en collega's in zingen en dansen uitbreken en massaal Another One Bites the Dust van Queen zingen. Blood Celestial Karoake Jam, zoals de aflevering heet, kan dus nog leuk worden!

Lees ook: Laatste seizoen 'Lucifer' korter dan je zou willen

Logische reden
Volgens showrunner Ildy Modrovich wordt het nog interessant. "Het was iets waar we lang aan hebben moeten werken. Maar in mijn hart begon dit te ontstaan toen Tom en Aimee het lied Luck Be a Lady zongen. Ik weet nog dat ik zag hoe ze dat repeteerden en moest er bijna van huilen omdat het een droom was die uitkwam en dat was echt heel opwindend. Als er een serie is waarin je een musicalaflevering kan maken, dan is het deze!"

Lees ook: 'Lucifer'-finale wordt heel snel opgenomen

"Ik vind dat je een goede reden moet hebben voor een musicalaflevering," aldus medeshowrunner Joe Henderson. "In onze serie zingen mensen continu, omdat ze bij het Lux zijn of andere redenen. Dus een van de uitdagingen was om iets in het verhaal te vinden dat ertoe zou leiden dat de cast massaal zou gaan zingen. Toen we dat bedacht hadden, kwam alles bij elkaar."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doom Patrol' krijgt derde seizoen!
Series / Nieuws

'Doom Patrol' krijgt derde seizoen!

HBO Max geeft Doom Patrol straks een derde seizoen. Gelukkig maar, na die cliffhanger!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van Doom Patrol eindigde met een gigantische cliffhanger. De meest vreemde helden van DC Comics waren namelijk bedekt met wax door de Candlemaker. En alleen Dorothy kon het nog opnemen tegen de angstaanjagende schurk.

Het lot van het team is dus nog niet zeker. Maar fans kunnen gerust zijn: er komt namelijk een derde seizoen. Dat zal exclusief op HBO Max te zien zijn en brengt ons een heel verhaal.

Lees ook: The SeX-Men in trailer 'Doom Patrol' seizoen 2

Naar HBO Max
"Doom Patrol ging naar HBO Max en nam een diepe, gepassioneerde fanbase mee en is een van de meest geliefde Max Originals op het platform," aldus contentbaas Sara Aubrey. "De serie past goed binnen ons aanbod en we zijn blij dat we de serie een derde seizoen kunnen geven, zodat de boel met zijn unieke verhalen critici en fans plezier zal blijven doen."

Lees ook: Bizarre trailer DC-serie 'Doom Patrol' seizoen 2

We volgen straks dus weer een bizarre groep superhelden: Robotman, Negative Man, Crazy Jane, Elasti-Woman en Cyborg, die de wereld moeten redden. Ook al zijn ze dus niet geliefd. In Nederland kan je de serie op Amazon Prime Video streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Doctor Who'-fans
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Doctor Who'-fans

De opnames van het dertiende seizoen van Doctor Who gaan mogelijk snel van start.

Het is de bedoeling om binnenkort van start te gaan met de opnames van het dertiende seizoen van Doctor Who. De bedoeling is eveneens om de serie al in 2021 uit te gaan zenden, of er nou een pandemie gaande is of niet.

Digital Spy meldt dat het creatieve team achter de serie van plan is om dit jaar te beginnen met de opnames. Als alles lukt, zou het seizoen precies zoals gepland door de BBC, uit moeten komen in de loop van 2021.

Lees ook: Terugkeer in 'Doctor Who' maakt Five Doctors-special mogelijk

Enig voorbehoud
Hoe mooi dat nieuws ook is voor fans van de BBC-serie, er moeten enige voorbehouden gemaakt worden. Helaas is de pandemie immers uiterst onvoorspelbaar en studio's moeten nog altijd zoeken naar manieren om daarmee om te gaan.

Lees ook: 'Doctor Who' brengt eerste reboot-Doctor terug

Zo bleek The Batman in de problemen te komen, nadat hoofdrolspeler Robert Pattinson het coronavirus bleek te hebben. Bovendien zie je in het Verenigd Koninkrijk heel wat issues met het virus, dat weer flink de kop opsteekt. De vraag is of de BBC door kan met de opnames of niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Langverwachte Stephen King-verfilming gecancelled
Series / Nieuws

Langverwachte Stephen King-verfilming gecancelled

The Eyes of the Dragon gaat er helaas niet komen, al hadden we dat wel gehoopt.

De afgelopen jaren zijn Stephen King-projecten weer helemaal in trek. Soms lijkt het wel alsof er elke week weer een nieuwe film of serie aangekondigd wordt rond zijn projecten. Maar nu wordt er eentje gecancelled.

Hulu wilde de een serie maken op basis van het boek The Eyes of the Dragon, maar is daar nu mee gestopt. Dat meldt maker Seth Grahame-Smith tijdens The Kingcast. Dit komt deels door wat gedoe achter de schermen waarbij een aantal uitvoerend producenten verwisseld zijn en deels door budgettaire zorgen.

The Eyes of the Dragon
Het boek The Eyes of the Dragon heeft natuurlijk een synopsis:
De manipulatieve magiër van King Roland, Flagg, ziet zijn macht in het geding komen als Queen Sasha een erfgenaam baart, Peter. Als de koningin zwanger is van een tweede zoon, zorgt Flagg ervoor dat de vroedvrouw de koningin dodelijk verwondt. En daarmee begint ook meteen zijn plan om de toekomstige koning omver te werpen.

Peter brengt elke avond wijn naar de slaapkamer van zijn vader en Flagg vergiftigt de wijn en weet ervoor te zorgen dat de zoon daarvan beschuldigd wordt. De jongste zoon, Thomas, leert intussen over geheime passages in het kasteel en ziet daardoor ook dat de koning vergiftigd wordt. Hij denkt dat het zijn broer Peter was en wordt verscheurd door schuldgevoelens, al helemaal als Peter schuldig bevonden wordt en opgesloten wordt in een enorme toren. Zonder Peter is hij koning, maar Thomas is pas 12 jaar oud. En staat Flagg toe zijn macht te gebruiken en het koninkrijk te corrumperen. Ondertussen moet Peter zien te ontsnappen, Flagg omverwerpen en de troon terugwinnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.