Deze 'Daredevil'-acteur werd zwaar onderbetaald

Peter Shinkoda onthult zijn magere salarisstrook en nog veel meer over het werken met Marvel.

Bram de Groot, 18-09-2020 13:02

Even geleden liet acteur Peter Shinkoda weten dat oud Marvel Entertainment-baas Jeph Loeb aan de schrijvers van de Netflix-serie Daredevil de opdracht gaf om niet teveel aandacht te besteden aan Chinese en Aziatische personages aangezien "niemand om hen zou geven".
Via een al verwijderde Tweet laat de acteur nu weten dat hij zwaar onderbetaald werd voor zijn werk aan de Marvel-serie die tussen 2015 en 2018 te zien was op Netflix. Shinkoda geeft aan dat hij slechts 3500 dollar per aflevering betaald kreeg, terwijl hij forse onkosten had.

Lees ook: Netflix raakt Marvel-helden definitief kwijt

De acteur speelde volgens de IMDb negen keer in Daredevil en dat betekent dat hij ruim 30 duizend dollar heft mogen bijschrijven. Nog altijd voor menig mens veel geld.

Slechterik Nobu Yoshioka
Shinkoda speelde geen kleine rol. Hij was namelijk te zien als Nobu Yoshioka, een hoofdpersonage dat na Wilson Fisk de grootste bedreiging vormde voor Daredevil.

Uit de berichten die nog wel online staan blijkt dat hij gewoon met de metro naar het werk moest, terwijl andere hoofdrolspelers werden vervoerd. Uiteraard vervelend voor een acteur met sterallures, maar waarschijnlijk heeft hij gelijk dat zijn tegenspelers betere voorwaarden wisten te krijgen.Bron: comicbookmovie

Lees meer over: Daredevil, Peter Shinkoda, Netflix, Marvel

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Last of Us'-acteur wil opvallend personage spelen

'Last of Us'-acteur wil opvallend personage spelen

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader