Netflix trekt stekker uit 'The Dark Crystal: Age of Resistance'

Netflix trekt stekker uit 'The Dark Crystal'

Ondanks veel lof gaat Netflix niet verder met de The Dark Crystal-prequelserie.

Bram de Groot, 22 september 2020 om 17:39

Netflix zal zich niet populair maken met het besluit om na slechts één seizoen te stoppen met The Dark Crystal: Age of Resistance. De poppen-/animatieserie van The Jim Henson Company is een prequel op de film The Dark Crystal uit 1982 van Jim Henson.
De serie verscheen op 30 augustus verleden jaar online met tien afleveringen en deze werd bijna unaniem goed ontvangen door de critici en het publiek. Het nieuws werd onthuld door Jim Henson Company CEO en uitvoerend producent Lisa Henson.

"We kunnen bevestigen dat er geen nieuw seizoen van The Dark Crystal: Age of Resistance komt. We weten dat de fans graag willen weten hoe dit hoofdstuk van The Dark Crystal saga afloopt en we zullen zoeken naar manieren om dat verhaal in de toekomst te vertellen," aldus Henson.


Dankbaarheid
"We zijn Netflix zo dankbaar voor het vertrouwen om deze ambitieuze serie te realiseren; we zijn ontzettend trots op ons werk aan Age of Resistance, en de lof die het heeft gekregen van fans, critici en onze collega's die onlangs een Emmy voor Outstanding Children's Program hebben ontvangen," sloot Henson af in het officiële statement.

Lees ook: Hilarische bloopers Netflix-serie 'The Dark Crystal: Age of Resistance'

Netflix bedankte op zijn beurt The Jim Henson Company en alle betrokkenen. Via Twitter werd er ook gereageerd, door onder meer de schrijver en ook vele teleurgestelde fans.


Bron: io9

Lees meer over: Taron Egerton, Anya Taylor Joy, Dark Crystal, Netflix, Nathalie Emmanuel

Populair nieuws