search
Oorspronkelijke 'The Flash'-serie moest eigenlijk super duister worden
Series / Nieuws

Oorspronkelijke 'The Flash'-serie moest eigenlijk super duister worden

'The Flash' uit de jaren 90' moest zich af moeten spelen in een dystopische wereld waarin superhelden illegaal zijn.

In de jaren negentig was er al een televisieserie over The Flash te zien. Nu blijkt dat die serie zijn leven bijna heel anders begonnen was. Eigenlijk had deze Unlimited Powers moeten heten en zich af moeten spelen in een dystopische wereld waarin superhelden illegaal zijn.

De Scarlet Speedster is een van de populairste helden van DC Comics en is in vele vormen te zien geweest, geanimeerd en in live-action. In de jaren negentig speelde John Wesley Shipp de hoofdrol, maar na 1 seizoen werd de boel al gecancelled.

Lees ook: Onduidelijkheid rond 'The Flash' seizoen 7

Herinneringen ophalen
Schrijvers Danny Bilson en Paul De Meo spraken met Den of Geek over hun oorspronkelijke plannen voor de serie. Daarin zouden we een veertigjarige Barry Allen gevolgd hebben, die net vrijkomt na vijftien jaar in de gevangenis. Hij wordt vergezeld door de relatief onbekende helden Blok en Doctor Occult, evenals zijn opvolger Wally West, en Green Arrow en de tienerdochter van Green Arrow.

Lees ook: 'The Flash' beantwoordt vragen rond schurk Godspeed

In die wereld zijn superhelden verboden, en trekken superschurken in het diepste geheim aan de touwtjes. De serie was duister en geïnspireerd op onder meer de Batman-films van Tim Burton en de comic Watchmen. Helaas kwam deze er echter niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen