James D'Arcy is Jarvis in 'Agent Carter'

James D'Arcy is Jarvis in Agent Carter

De inspiratiebron voor de kunstmatige intelligentie van Tony Stark.

Jim Pedd, 18 september 2014 08:00

Marvel’s Agent Carter heeft weer een nieuw castlid gevonden. James D’Arcy heeft getekend om de rol van Edwin Jarvis te spelen. Hij is de loyale butler van Howard Stark en dient als inspiratiebron voor Tony Stark’s (Robert Downey Jr.) kunstmatige intelligentie J.A.R.V.I.S., waarvan hij in de Iron Man-franchise gebruik maakt.
In de films die zich afspelen in het Marvel Cinematic Universe wordt de stem van J.A.R.V.I.S. ingesproken door Paul Bettany en de verwachting van sommigen was dat hij voor deze serie de rol zou spelen. In de film Avengers: Age of Ultron speelt Bettany overigens Vision, een robot gemaakt door de slechterik Ultron.

In deze serie speelt Hayley Atwell de rol van Agent Carter. Zij moet weer een nieuw doel in het leven vinden, nu haar grote liefde Steve Rogers verdwenen is. Dat doet ze terwijl ze werkt voor de S.S.R., een voorloper van S.H.I.E.L.D. Naast Atwell spelen ook Chad Michael Murray en Dominic Cooper rollen in de serie.

Agent Carter gaat in januari in première in de Verenigde Staten. Een Nederlandse releasedatum is er nog niet.

Bron: Variety

Lees meer over: Agent carter, marvel, abc, james darcy, Edwin Jarvis, tony stark, Robert downey jr, marvel cinematic universe, paul bettany, Hayley atwell, chad Michael murray, dominic cooper

Informatie over de serie: Agent Carter

Populair nieuws