search
Dit 'Game of Thrones'-moment gaat anders lopen
Series / Nieuws

Dit 'Game of Thrones'-moment gaat anders lopen

Hold the door krijgt een iets andere lading in de boeken van George R.R. Martin.

Schrijver George R.R. Martin onthulde recent al dat de Game of Thrones-boeken grotendeels het verhaal van de serie gaan volgen. Hij vertelde het verhaal immers aan de makers van de HBO-serie, die daar gebruik van maakten om verschillende seizoenen vorm te geven.

Martin vertelde in het boek Fire Cannot Kill a Dragon, dat gaat over het maken van de televisieserie, dat bepaalde zaken anders lopen in zijn boek. Een daarvan is de dood van Hodor. Die gaat wel weer dood terwijl hij een deur verdedigt, maar anders dan in de serie.

Lees ook: 'Game of Thrones' miste bijna deze epische veldslag

Andere dood
"Ik vind dat ze het goed hebben uitgevoerd, maar het wordt wel anders in het boek. Zij deden het heel fysiek, waarbij 'hold the door' letterlijk was dat hij de deur dicht moest houden. In het boek heeft Hodor een van de oude zwaarden uit de crypte gestolen en heeft Bran een aantal keren in Hodor gewargd en geoefend met zijn lichaam. Dat hij Hodor 'hold the door' zegt, is meer een 'hold the pass', die hij moet verdedigen tegen aankomende vijanden. Dus het principe is hetzelfde, maar de uitvoering is anders."

Lees ook: De minst favoriete 'Game of Thrones'-scène van George R.R. Martin

Martin moet nog altijd twee boeken schrijven om het verhaal zelf af te ronden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen