search
Deze 'Game of Thrones'-scène is slecht volgens de bedenker
Series / Nieuws

Deze 'Game of Thrones'-scène is slecht volgens de bedenker

George R.R. Martin vindt de scène waarin Khal Drogo en Daenerys seks hebben maar niks.

Game of Thrones kreeg best wat kritiek te verduren over de manier waarop de serie met vrouwelijke personages om ging. Vooral als het aankomt op geweld en seksueel misbruik.

Een deel van de kritiek richtte zich op de huwelijksavond van Daenerys Targaryen en Khal Drogo in de pilotaflevering. Dat moment verschilt behoorlijk tussen de serie en het boek. In het boek Fire Cannot Kill a Dragon vertelt Martin dat hij het nooit over de scène heeft gehad met de makers.

Lees ook: Dit 'Game of Thrones'-moment gaat anders lopen

Veel slechter
Wat Martin betreft is het geen goed moment. "Waarom is de huwelijksscène van een moment met toestemming veranderd in de brute verkrachting van Emilia Clarke? We hebben het er nooit over gehad. Maar het maakte het erger, niet beter," vindt Martin.

Lees ook: Naomi Watts over de 'Game of Thrones' spin-off

In het boek doet Drogo heel erg zijn best om Daenerys te kalmeren en zorgt hij ervoor eerst haar vertrouwen te winnen, alvorens hij haar aanraakt. Daenerys geeft daar ook duidelijk toestemming voor. In de serie kleedt hij haar gedwongen uit en dwingt Khal haar in een positie waarin ze huilt, en duidelijk seksueel aangerand wordt.

Aanbevolen artikelen